Jump to content

kako do zajedničkog novca (na računu je bivšeg) nakon rastave ?


baccino

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Prije nego postavim pitanje htjela bi pojasniti o čemu se radi.

Naime,u braku sam bila 1,5 godinu, i za to vrijeme smo i novac od vjenčanja i ono što sam odvajala od porodiljnog i plaće stavljali na račun mog supruga( žiro račun ZABE). Ja sam bila s njim kad smo pozamašnu svotu stavili na račun ali naravno nisam tražila punomoć na njega :tikvan: jer sam mu vjerovala i mislila kako će brak biti zauvijek :zaljubljen:

Kako se u brakorazvodnoj parnici vodila "bitka" ( 3god.) za skrbništvo nad našim malodobnim djetetom nije mi uopće padalo na pamet da mislim na taj novac.

Do sada.

Znam da se nakon rastave sve dijeli pola pola, međutim on je "pošteno" podijelio samo svadbene darove- meni ono što je kupila moja strana rodbine a njemu ono što je kupila njegova. Novac naravno nije ni spominjao.

 

Može li mi netko reći kako da ja dokažem da smo imali i zajednički novac(na njegovom računu)na sudu i postoji li mogućnost da išta dobijem? Jer ipak se ne radi o maloj svoti.

Moram reći još i to da je ubrzo nakon rastave uredio gornji kat kuće a alimentaciju nije plaćao.

Molim pomozite :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbom tražiti podjelu bračne stečevine ,pokloni poslije svatova a u što spada i novac a vidljivo je na računu po datumu ulaganja i količini.postoje i svijedoci sa tvoj strane koji če potvrditi da su ti dali novac umjesto na poklon.

 

traži i retroaktivnu isplatu alimentacije ili stijecanje bez osnove za razdoblje kad se nije brinuo za dijete (financijski)

uvečano za zatezne kamate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala bovu

ali on je poklone već podijelio a novac je ostao u banci(ako ga nije potrošio) a zaostatke je moje dijete dobilo nedavno :-)

Međutim što se podijele tiće,moj odvjetnik mi je rekao da ću jako teško dobit taj novac jer ne znam broj računa. Pa pobogu :-o da ga znam onda bi mogla i do njega.

Ispada da je onda moja riječ protiv njegove, jer neće mi valjda na sudu svjedočiti 50-tak ljudi koji su bili na vjenčanju( s moje strane).

 

Datum ulaganja znam otprilike,i količinu.

Pa zar ne bi sud trebao izdati nekakav nalog da se to provjeri?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

čak i da znate broj računa ne bi mogli vi podići taj novac jer račun ne glasi na vas. eventualno tražiti povrat pomoću tužbe i bilo bi poželjno da znate što točniju cifru koju ste položili na račun i naravno datum .a upuštat se u takav postupak bez odvjetnika je bacanje novaca, zato prvo naći nekoga sposobnog.

sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala destiny

izgleda da neće biti ništa od svega, jer ja znam otprilike datum i otprilike cifru, koju smo zajedno odnjeli u banku. Međutim, 1,5 godinu smo stavljali novac na taj račun.Tako da se dosta toga prikupili. Štedjela i odricala se da bi on sebi i svojoj sadašnjoj budućoj napravio stan na katu kuće.

Koji apsurd,zar ne?

 

Ma zbog tog i još tisuće drugih razloga mora postajati način na dobijem ono što me pripada po zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mora biti da neće biti ništa od toga. treba naći odvjetnika koji će ići na proviziju u vidu postotka iz eventualno dobivene svote. sve što ste zajedno stekli(zaradili) u tih godinu i pol braka se smatra bračnom stečevinom...također i dugovi ili krediti ako ste ih eventualno imali i oni spadaju u istu kategoriju..

mislim da nije nemoguće da dobijete svoj dio, ali prvi korak je odvetnik

pozdrav :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Bilo bi uputno da nastavite na istoj temi u kojoj ste iznijeli situaciju i gdje očekujete odgovor, stoga nema potrebe za otvaranjem nove a s istom tematikom, slučajem i upitom:

 

*baccino

 

#1 Da li tužiti ili ne?

Aktivan

Registriran: 30.12.2008

Mjesto:

Broj objava: 22

 

Ispričavam se unaprijed ako se ponavljam, jer sam pitala već u postu od 12.01 kako do zajedničkog novca nakon rastave.

Naime slušam svakojake priče i "dobronamjerne" savjete, ali nitko nije imao slučaj kao ja (od poznatih).Pa molim još jednom, ima li smisla tužiti bivšeg za podjelu novca jer to je jedino zajedničko što smo imali u braku.Naravno na njegovom računu, a ja nisam imala punomoć....

 

Čini mi se da je samo moja riječ protiv njegove, jer ja nemam nikakvih dokaza da smo novac od svadbe stavili na njegov račun a ni to da sam novac od porodiljnog davala njemu ...Pomozite savjetom,molim vas!

_________________

Objavljeno: 22.1.2009 15:58

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

baccino je napisao:

Zar nitko ne zna?

 

Znate, za sve postoji nacin, kazite, kako ste imovinu podjelili, sudskim putem ili dogovorom?

ako je sudskim putem, objasnit cu vam kako imate sanse da dobijete jos nesto od novca, ako ne onda on na sudu moze jednostavno reci da je podjelio novac kad i pokretnine, i cjela nam prica pada u vodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost ni jedno ni drugo...

Ja sam otišla pod pratnjom policije od njega, a onda sam nakon dva tjedna došla po svoje stvari koje su bile u podrumu, vrata otvorena... da ja to mogu uzeti..

Tu je bilo sve ono što su nam kao poklone za svadbu dali moji rođaci i prijatelji...Ostalo je ostvio sebi..

 

A novac smo stavili u banku.

S njim nema dogovora. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija