Jump to content

Suposjednik ili kako se već zove?


jajo

Preporučene objave

Kako se postaje suposjednik nekretnine ili njezinog dijela?

Na temelju čega se utvrđuje suposjedništvo?

Naime moj brat živi u vikendici koja je moje vlasnišvo i nakon svađe i iseljenja sudski se spori da dobije pravo na vlasništvo nad vikendicom. Ja nisam sa njim ugovarao niti potpisivao nikakav ugovor o privremenom ni stalnom stanovanju u navedenom objektu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate li odvjetnika?

nemate?

trebat ce vam!

 

Evo ovako, prvo moramo razrjesit neke stvari. Vi ste vlasnik,ali on je posjednik(osoba koja zivi u kuci i koristi je). On moze pokrenit vlasnicku tuzbu koju ce izgubit, međutim ako je podnio tuzbu zbog smetanja posjeda, dobit ce je. Za vas posjedovna tuzba nema smisla jer ce se odbaciti kao neosnovana(niste u posjedu pa nemate pravo na zastitu posjeda). ALI, i to je vrlo bitno, vi mozete pokrenuti vlasnicku tuzbu i dobit cete ako ste pravi vlasnik vikendice.

Vlasnicka tuzba je jaca od posjedovne. Dakle, nebitno sto se odlucilo o posjedu, ne vrjedi vise kada se odluci o vlasnistvu.

 

E sada, problem je u tome sto ja ne mogu zakljuciti iz vaseg posta za sto vas se tocno tuzi, na osnovi cega i o kojoj se tuzbi radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ovako ja sam promjenio brave na ulaznim vratima kuce osim u prizemnom djelu u kojem sam ostavio sve njegove stvari da ih može uzeti i tako je i dan danas i on me tuži zbog toga jer sam kao promjenom bravica ograničio pristup u stambeni dio kuće u kojem je on boravio i kojega je djelomično devastirao. Naime ja sam pokrenuo tužbu kao vlasnik tog objekta preko svog odvjetnika za bratovo iseljenje i sad on kao svjedoka zove sestru da posvjedoči za njega da je on izvjesno vrijeme tu stanovao i da time kao pridobije pravo na korištenje? Kolike su šanse da taj spor završi u moju korist?

 

Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija