Jump to content

dali sud uzima u obzir želju dijeteta kod presude gdje će živjeti !


deltacro

Preporučene objave

može malo pojašnjenje u svezi tog odseljenja s djetetom od mjesta gdje je živio sa ocem i majkom.. dali dijete ima pravo izraziti svoju želju i dali sud prihvaća želju dijeta da majka recimo ne odvodi dijete iz sredine gdje je odrastao,polazi školu,gdje mu živi tata gdje ima stan u kojem je živio al trenutno je privremeno s mamo izvan stana jer mama nije htjela ostati s njim u našem stanu ( odbila je ),gdje su mu prijatelji. na koji se način može garantirati dijetetu da neće biti prevaren i nakon nekog vremena protiv njegove volje da ga odvede daleko,jer dijete želi što češće susrete s tatom no mama silom želi da odvoji dijete od tate da se ne viđaju i time je dijetetu uništeno djetinjstvo toga se on najviše plaši..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Deltacro, kad budeš ubuduće postavljao pitanja onda ih postavljaj u sklopu teme koju se već ranije otvorio.

Sjećam se da si pisao o svom problemu ranije, ali se ne sjećam detalja pa je stoga puno lakše ako se budeš pridržavao ovoga što sam ti napisao.

Koliko ti je star sin?

Dali je odlučeno, dali postoji pravomoćno Rješenje kome će dijete biti povjereno na zajednički život?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro je napisao:

.. dali dijete ima pravo izraziti svoju želju i dali sud prihvaća želju dijeta da majka recimo ne odvodi dijete iz sredine gdje je odrastao,polazi školu,gdje mu živi tata gdje ima stan u kojem je živio..

 

Zakon kaže da bi sud trebao uzeti u obzir i želje djeteta, sukladno uzrastu i zrelosti....

To je nažalost uglavnom mrtvo slovo na papiru... sud uglavnom uzima u obzir ono što želi majka, i stav CZSS koji je u pravilu na strani majke...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ja nemam iskustva da se djetetovo mišljenje i želja ne uvažavaju.Kada sam se rastajala prije 4 godine ,djetetova žela je bila uvažena jer smo imali jednako dobre uvijete i oboje smo željeli dijete,tako da su došli iz centra i razgovarali nasamo sa njom,pitali je sa kim želi živjeti i tek tada dali preporuku suda(ili nešto sl.koliko se sad mogu sjetiti),mislim da to vrijedi samo kod djece koja su starija od 11 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne,meni tj.majci ali to nema veze jer su u cijelom postupku bili pristrani,tj.na njegovoj strani puno više nego na mojoj,čak i ta njihova procjena da imamo jednake uvijete nije bila realna,jer ja sam imala bolje uvjete,ali prevagnula je želja kčerke da bude samnom.Znam još jedan slučaj kad je tako moj susjed napunio 11 godina,želio je da se vrati živjeti ocu i vratili su ga,ne znam detalje,ali znam da je on od tada živio kod oca,a brat mu je ostao kod majke.Ja mislim da bez obzira da li je u pitanju otac ili majka,muško ili žensko dijete,dijete ima pravo odlučiti,ne može ga se prisiliti niti odvoditi na silu.Koliko sam skužila vašu situaciju vjerujem da će biti ključno što će dijete reći jer ima 12 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija