Jump to content

mozgalica za znalce


pikzibner

Preporučene objave

Pozdrav! Evo o čemu se radi;

Ja sam proglašen 100% radno nesposobnim, i poslan u neveliku vojnu mirovinu.

 

Moja nezakonita jel, vanbračna družica također ima preduvijete zbog nedavno ozbiljne neuromuskularne bolesti biti proglašena radno nesposobnom. Međutim, kako bismo željeli da ona nakon smrti majke naslijedi njezinu mirovinu, a željeli bismo se hitno vjenčati zbog nekih drugih razloga, nismo sigurni ako se dakle vjenčamo -jesam li ja dužan nju uzdržavati kao 100% radno nesposoban, ili nisam? Odnosno -tko ju je po Zakonu dužan uzdržavati ako se vjenčamo? :misli:

 

Ima li tko savjet kako da postignemo željeni cilj?

 

Napominjem da zbog bolesti nije nigdje službeno zavedeno da je radila, osim što je par dana staža pro forma upisano u knjižicu da može dobiti zdravstveno osiguranje (a to je bilo prije negoli se razbolila).

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Sumnjam da Vam netko može tu Vašu konstrukciju izmozgati.

 

Pravo na obiteljsku mirovinu imala bi osoba koja je imala pravo uzdržavanja od dotične osobe ,pa bi iz tog osnova i mogla dobivati obiteljsku mirovinu.

Po sadašnjem zakonu o mirovinskom to ide kako je naprijed iznijeto.

 

Postoji još mogućnost da osoba koja ima nekretnine , te nekretnine ostavlja u vlasništvu grada , a grad preuzima obvezu uzdržavanja .

 

Bračni drug ima obvezu uzdržavanja drugog bračnog druga koji nije u mogućnosti privređivati kako za veijeme trajanja braka tako i po prestanku braka .

 

Na kraju želim dodati da su propisi dobri i da osoba stiče neka prava kada se dogodi konkretni slučaj i da malo ima prostora za "muljažu " na zakonit i čestit način, no u rješavanju socijalnih pitanja uključuju se sve strukture bilo da se radi o samcu , bračnoj ili vanbračnoj zajednici, ali treba pokucati na prava vrata.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija