Jump to content

vlasništvo u jednakim omjerima i kako iz toga izaći


idealista

Preporučene objave

Poštovani,

prije par godina kupili smo zajedno sa još 9 drugih obitelji komad poljoprivrednog zemljišta koje nismo isparcelizirali budući smo tada bili uvjereni da će biti mjesta za sve "pod suncem". Međutim nakon raznoraznih mobinga i povrede našeg vlasništva(provale u kućici i otimanje stvari) koje smo doživjeli od ostatka ekipe par obitelji se odlučilo izaći iz priče. Ostalih 6 obitelji ostaje ali ne želi nas sada isplatiti, već kada "budu skupili pare".Isto tako teško da bi i našli nekog kupca jer bi i on tada postao samo jednaki suvlasnik odnosno, ne bi imao konkretno komad "svoje" zemlje nego u jednakim djelovima sa svima ostalim. Mi želimo dobiti naše pare i zaista pokupiti krpice i otići. Da li mi možemo isparcelizirati zemlju bez pristanka ostatka ekipe, da li ih nekako možemo prisiliti da nas isplate čim prije? Da li oni mogu dići kredit na račun te zemlje i tako nas riješiti?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo,

saznah da se na račun poljoprivrednog zemljišta ne može dići kredit, i pitanje je da li se kao poljoprivredno može parcelizirati, pa čak ako treba i bez dozvole ostalih suvlasnika?

Unaprijed hvala

Napominjem da ostatak suvlasnika koristi to zemljište bez ikakve nadoknade u cijelosti kao da je sve njihovo, da mijenjaju krajobraz itd. Ako sam im svojim dijelom omogućila da si osnuju egzistenciju na temelju mog udjela želim imati od toga "komad kolača" a ne čekati da onima koji ostaju "svane" da bi nas napokon isplatili. Molim odgovor,

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaki dan neka nova,

evo saznala sam da se po novom zakonu poljoprivredno zemljište ne može parcelizirati(!?)

Stvarno molim nekog pravnika da mi da savjet kako odnosno kojim instrumentima prisiliti suvlasnike da otkupe naš dio (a to samo zato što oni sami ne žele prodavati novoj osobi)? i da ga otkupe čim prije, ili kako se osigurati da će to biti u slijedećih par godina?

Hvala, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija