Jump to content

Kasko bez policijskog zapisnika


gromky

Preporučene objave

U 7 mjesecu sam sa službenim autom na leasing napravio, svojom greškom, štetu na autu.Pri kretanju sam udario u stup od ograde i na prvi pogled napravio manju štetu(izgledalo je samo branik),poslije se pokazalo da je ukupna šteta 30.000 kn (branik,far,letva volana...)Moram priznati da sam i ja bio iznenađen visinom štete,ali me se u biti nije ticalo.Ukupna vrijednost auta je oko 200000 kn.Čovjeku sam dao par sto kuna za stup od ograde i naravno nisam zvao policiju.Nije bilo riječi o izbjegavanju alko testa (bilo je jutro a i inače ne konzumiram alkohol) nego o mojoj procijeni da se radi o stvari za koju policija vjerojatno nebi niti izašla van.Veeeelika greška.Na licu mjesta prijavljujem štetu osiguravajućoj kući,odšlepam auto u ovlašteni servis, popravljaju ga i na temalju kaska isplaćuju štetu firmi.Ko reklama za osiguravjuću kuću.I onda dolazi veeeeliki aliiiiiiiiiiiiiiiiiiii.Jučer dobivam od osiguranja papir na kojemu kažu:

-da se gube prava iz police ukoliko osoba koja upravlja vozilom izbjegna ili odbije alko-test prema čl.7st.1tč.2 Uvjeta za osiguranje

-da sam prema ZOSPC 180 vozilo smio ukloniti sa ceste tek nakon što to naredi ili dopusti osoba koja obavlja očevid

S obzirom na sve navedeno vele da su temeljem Zakona o osiguranju i Pravima osiguranja stekli pravo regresa prema meni u visini isplaćene štete te me mole da se u roku od 30 dana očitujem na njihove navode,ukoliko su činjenice u suprotnosti sa navedenim.U protivnom će istekom navedenog roka pokrenuti regresni postupak prema meni.

Mislim da trebam dobrog odvjetnika.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj čl. 180. ZSPC-a nema nikakve veze sa Vašom prometnom nesrećom.

 

Lijepo su Vas "preveslali".

 

Sigurno da je taj auto servis u suvlasništvu sa tom leasing kućom.

 

Vozilo je popravljeno, više ne vidim kako se izvući.

 

Lako je biti general poslije bitke, ali da se ranije moglo naslutiti o čemu se radi trebalo je isplatiti leasing prije roka i za 300€ srediti tu letvu volana.

 

Nisam Vam ništa pomogao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kojim krajem automobila si udario u stup.

zar nisi vidio da je oštećen i far

ako je oštečena i letva volana to znači da je auto bio zgužvan s prednje strane (oštečen hladnjak ,motor itd.)

 

u servisu se informiraj o urađenoj popravci .

traži da ti daju oštečene djelove.

ako plaćaš nove djelove stare trebaš dobiti nazad a šta češ ti sa njima raditi to je tvoja stvar.

ja bi osporavo račun ali bi predhodno provjerio u servisu šta su radili na autu kojeg si dovezao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prednjim desnim krajem.Pri kretanju iz prve.Znam da zvuči nevjerojatno, ali je bilo baš tako.Far je ispada bio oštećen oko kopče kojom se stavlja na lim,skroz nevidljivo.Letva volana mi je bila od početka sumljiva,ali sam mislio da me se ne tiče.Kasko plaća štetu,šta se imam ja petljat.Ustvari na prvi pogled je auto izgledao skroz u voznom stanju sa izgrebanim branikom.Ako su procijenitelji iz osiguranja i auto servis napravili takvu procjenu,šta me je briga.A radi se o 'ozbiljnoj'osiguravjućoj kući i auto servisu.

Prvo što sam napravio nakon nezgode,nazvao sam besplatni tel.osiguranja i prijavio štetu po kasku.Jučer sam razgovarao telefonski sa gospođom zaduženom za regresna potraživanja.Usput sam spomenuo da mi je njihova djelatnica kada sam nazvao mogla skrenuti pažnju da obavezno zovem policiju,jer inače ništa ne vrijedi.Rekla mi je da to nije njezin posao.Ponavljam da se radi o velikoj i ozbiljnoj kući.

Jeli moguće da zato što nisam zvao policiju ispadam veliki 'hlebinac'.

Da me je netko prije pitao da li se za takvo što zove policija,rekao bih ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kask ne vrijedi ako nemaš vozačku i ako si pod uticajem alkohola.

ti pokušaj dokazati da nisi bio pod uticajem alkohola.

svjedoci ako ih imaš.

to što nisi zvao policiju,koja bi izmjerila količinu alkohola,osiguranje tumači kao izbjegavanje alko testa.

ili nisi imao vozačku dozvolu (ko sebe)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,to što nisam zvao policiju oni tumače kao svjesno izbjegavanje alko testa.Dali mogu svjedoci potvrditi da nisam bio pijan,odnosno jeli se to prizna na sudu ili kod njih na osiguranju.Samnom je bila žena.I vozač šlep službe bi mogao posvjedočiti.Od svjedoka je bio neki susjed i gazda ograde,mislim da bi i oni posvjedočili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

 

 

Lako je biti general poslije bitke, ali da se ranije moglo naslutiti o čemu se radi trebalo je isplatiti leasing prije roka i za 300€ srediti tu letvu volana.

.

 

 

Isplata leasinga prije roka nema apsolutno nikakve veze sa isplatom kasko štete. Procijentielj osiguravajuče kuče je trebao napraviti izvid štete prije popravka (što vjerovatno i je) te se nakon toga auto daje na popravak. I nije istina da kasko polica ne vrijedi ukoliko se ne zove policija (znama iz osobnog iskustva).

Iskoristie sve raspoložive svjedoke i uz malo natezanja čete sve riješiti u svoju korist. Jedino vam je žena pristrani svjedok ali moguč uz vozača šlep službe i kako ste rekli gazda ograde i njegov susjed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,vjerojatno netko tamo u nekom uredu procjenjuje za koji slučaj, odnosno veličinu štete treba tražit alko test a za koji ne.Jer bi inače netko tko pri ulasku u garažu strga retrovozor, trebao zvati policiju da mu naprave alko test,jer mu kasko ne prizna štetu.A vjerojatno ovisi i o osiguravajućoj kući.Ovo nam je inače šesta godina da preko njih imamo obvezno i kasko osiguranje.Nikad nismo imali niti najmanju nazgodu,tako da mi baš nisu jasni.Jeli stvarno takva kriza ili je tako normalno da postupaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fakincina je napisao:

Isplata leasinga prije roka nema apsolutno nikakve veze sa isplatom kasko štete.

Isplatom leasinga se mijenja vlasnik vozila.

 

Izbor načina popravka vozila je vlasnikovo pravo.

 

@gromky

Vaša je krivica što ste takav ugovor potpisali.

 

No, bilo je slučajeva da je sud i takve ugovore djelomično poništio radi pretjerane strogoće.

 

Slažem se sa g. fakinčina da bi uz izjave sudionika i upornog odvjetnika stvar mogli riješiti u svoju korist.

 

Što se tiče isplate štete bez policijskog zapisnika, imao sam jedan slučaj vozila iz Euroleasinga sa štetom cca 1.000€ gdje je popravak izvršen bez natezanja, a bez zapisnika. Naravno prije ove krize.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija