Jump to content

Ugovor o doživotnom uzdržavanj- darovni ugovor


michaelle

Preporučene objave

Molim da mi pomognete ako možete!

Naime, imala sam sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojom bakom, nakon koje smo nasljednici prvog reda ja i moja dva strica, jer je moj otac umro prije bake. Nakon sklapanja tog ugovora u kojem mi baka odmah prepisuje stan u vrijednosti 10000eura, moj stric na prevaru dobije darovni ugovor za bakin dio vikendice u kojoj smo tada bili suvlasnici ja stričevi i baka svaki po1/4, dakle on sada ima 1/2, a ja i drugi stric po1/4, nakon toga baka aneksom ugovora o d. u. meni prepisuje isti taj dio vikendice, međutim baka uskoro umire i ja odlazm upisati taj dio na sebe, gdje nalazim drugog vlasnika na tom djelu. Molim vas da mi kažete dali ja moram to tako prihvatiti, ono ko prvi njegova djevojka ili ipak ima nade da to dobijem, s obzirom da sam ja bako dohranila bez pomoći sastrane i da je taj dio vikendice duplo vredniji od stana koji sam ja dobila za uzdržavanje. Hvala :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisi o uguvoru o doživotnom uzdržavanju.

koja imovina primatelja uzdržavanja u trenutku smrti prelazi na davatelja uzdržavanja.

trebalo je na imovini primatelja uzdržavanja

koja je navedena u ugovoru

napraviti zabilježbu ugovora o uzdržavanju

i time onemogučiti daljnje raspolaganje istom imovinom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u trenutku smrti primatelj nema ništa na sebi, jer je ugovor sklopljen tako da se sve može odmah prenjeti. Ja(davatelj) sam stan prenjela odmah, tako je isto i moj stric odmah gruntovno prenio taj dio vikendice na sebe što niti ja niti primatelj nismo znali, uglavnom nakon tog što je stric upisao na sebe napravljen je aneks ugovora kojim se dodaje taj dio meni. Sve se to dešavalo u roku od 2 mj, tako da je vlasnički list vrijedio. Čak sam taj aneks ugovora potvđivala na sudu gdje je bio i sudski vještak koji je potvrdi da je baka sposobna razlučivati. Dok je stričev darovni ugovor napravljen kod javnog bilježnika, koji joj nije ništa objašnjavao jer se svi međusobno poznamo, pitao ju je samo dali zna šta radi, ona je naravno rekla da zna jer joj je prije toga stric objasnio da se radi o grobnom mjestu, što je i meni rekla kad se vratila iz grada, ni ja nisam ništa poduzimala, jer ni u najluđim snovima nisam mislila da bi tako nešto napravio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nazalost ne mozete vise nista uciniti. Jedino ako mozete dokazati da je postojala prjevara a to ne mozete.

Stvar je sljedeca, on se prvi uknjizio, a vi niste stavili odmah zabiljesku kad ste potpisali ugovor sa bakom. Bez zabiljeske vrjedi, tko prvi njegovo, osim ako je morao znati da netko drugi ima pravo na tu nekretninu. A ovo "morao" ne mozete dokazati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako sam si i mislila, nažalost ružno je i za pomisliti da bi netko "tvoj" mogao raditi takve stvari i kad se pokušaš zaštititi na neki način onda te mrze jer im ne vjeruješ, a kad se ne zaštitiš desi se ovo što se meni desilo, glave te dođe tamo gdje se najmanje nadaš. Nažalost mene ljubav i vjera u ljude poprilično košta, ali nadam se da če ovaj moj primjer one koji pročitaju naučiti pameti i da neče ponoviti moju grešku. Hvala Vam na odgovoru i veliki pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija