Jump to content

Prenošenje članaka


dragonfly

Preporučene objave

Pred pokretanjem sam jednog web portala. Kako je za atraktivnost portala bitna ažurnost i nove i atraktivne vijesti, zanima me kako je i na koji način legalno prenositi članke s drugih web stranica (online izdanja novina, stručne stranice i sl.)

Na što treba obratiti pozornost? Da li je dovoljno, da bi bilo legalno, navesti izvor članka?

 

Unaprijed hvala na pomoći i odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

e ovo i mene zanima posto pokrecem portal za koji mislim da ima dobre nade za uspjeh ali dok se sve malo ne uhoda malo mi je previse u startu odmah poceti placati hinu ili ljude da pisu vijesti. odgovor na ovo pitanje sam vec trazio na sto strana ali mi nitko nije tocno znao odgovoriti pa ako ima ovdje netko malo upuceniji bio bi mu zahvalan na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

mene isto zanima da li se mogu prenositi clanci .....i da li je s tim navodjenjem izvora rijesena pravna regulativa.....ako na stranici stoji

 

"Cjelokupan sadržaj ove internetske stranice predstavlja intelektualno vlasništvo xy. i/ili je ustupljen xy, a u vlasništvu je trećih osoba. xy ima pravo kreiranja i uređivanja sadržaja ove internetske stranice. Korištenje podataka, tekstova, crteža ili slika dopušteno je samo za osobne, nekomercijalne potrebe posjetitelja ove internetske stranice. Izričito je zabranjeno reproduciranje, mijenjanje, kopiranje ili distribuiranje bilo kojeg podatka s ove internetske stranice, bez prethodnog pisanog odobrenja xy."

 

help

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Dobar dan svima, trebala bih savjet. Naime, vodim blog i u posljednje vrijeme jedan je portal počeo prenositi moj sadržaj. Sve bi bilo u redu, jer uredno navode izvor, no problem je u tome što moje članke koriste isključivo za zaradu putem oglašavanja. Naime, vlasnik/ci portala tagiraju određene riječi, tj. velik dio, i na taj način zarađuju. Na portalu ne postoje kontaktni podaci, niti ime osobe/a koje stoje iza svega. Jedina mogućnost komunikacije je komentiranje članaka. Tako sam im poslala zahtjev da kao autor tih članaka zahtjevam da ih uklone sa svoje stranice, no moj zahtjev je ignoriran. Postoji li način da se to riješi?

 

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija