Jump to content

Pisanje požurnice Upravnom sudu


Triton

Preporučene objave

Pozdrav svima,

nakon dugo čekanja i nakraju negativnog drugostupanjskog očitovanja o poreznom rješenju, žalili smo se Upravnom sudu u predviđenom roku. U veljači 2009 god. traženi su od nas dodatni papiri koje smo poslali u Upravni sud.

Nakon toga nema više ni glasa ni slike, da se tako izrazim. Ne znam koliko traje rješavanje ovakvih predmeta na sudu, pa bih pisao požurnicu, nama zatezne kamate idu a rješenje spora nije na vidiku. :vrti:

Ako me netko može uputit kako je sročiti bio bih zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To i mene zanima al nikako da neko da suvisao odgovr. Ja sam tek u fazi prigovora na zapisnik al pretpostavljam da ce to na kraju doc do upravnog suda. Kamate su vec u ovoj fazi ogromne. Lako je ako dobijes na upravnom sudu, jasno da se otpisuje sve. Pitanje je ako izgubis na upravnom sudu, onda kamata ide sve do dana uplate a to se moze protegnut nekoliko godina. Stvar konkretno u mom slucaju je fifty fifty da cu dobit ili izgubiti. Al bitna razlika je da Porezna zaracunava kamate i ako dobije sve pet a ako izgubi ne snosi nikakve sankcije. Porezni obveznici su u totalno neravnopravnom polozaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li vi sigurni u to što tvrdite? Mi smo tek u fazi prigovora na zapisnik. Kad bi to bilo tako mi bi odmah platili ono što oni traže prema prvostupanjskom rješenju i išli dalje žalbom na drugi stupanj i poslije tužbu. To bi napravili da zaustavimo kamatu al dobijam od odvjetnika informacije da ako platimo prema prvostupanjskom rješenju da to znači da priznaješ njihovo rješenje i ništa od daljnjih žalbi i tužbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Saku je napisao:

Jeste li vi sigurni u to što tvrdite? Mi smo tek u fazi prigovora na zapisnik. Kad bi to bilo tako mi bi odmah platili ono što oni traže prema prvostupanjskom rješenju i išli dalje žalbom na drugi stupanj i poslije tužbu. ...

Zatezne kamate se obračunavaju tek nakon donošenja drugostupanjskog rješenja Min. financija RH, ili barem je tako bilo prije 2 godine. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija