Jump to content

Zastara komunalne naknade


jacob

Preporučene objave

Grad mi prijeti pokretanjem ovrsnog postupka za komunalnu naknadu. Zatrazio sam uvid u financijsku karticu iz koje je razvidno da me zele teretiti za tromjesecne naknade jos od 12/2006.

 

Kako u medjuvremenu nisu pokretali nikakve postupke, zar ne vrijedi da je zastara 3 godine? Ako je tako, da li se racuna tri godine od datuma dospijeca placanja svake kvartalne rate, ili se racuna od prvog dana iduce kalendarske godine? Ako je tako, da li to znaci da je zastara nastupila cak i za potrazivanja datirana na 2008. ili cak i 2009. godinu?

 

Hvala unaprijed na odgovoru. I molim sve "dusebriznike" za opce dobro da mi ne davaju prijedloge da placam komunalnu naknadu i sl. da bi zivjeli u uredjenom drustvu, jer tu se radi o dugogodisnjem sporu s Gradom/Opcinom s obzirom da vec 32 godine "uspjesno" izbjegavaju obvezu ispunjavanja komunalnih uvjeta (ulica, rasvjeta, itd, sto ima CIJELI grad, osim ove ulice u kojoj jesam), te mi uzrokuju direktnu financijsku stetu (i to veliku, nebitno zasto).

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni se čini da je komunalna naknada nešto što morate plaćati samo da bi punili gradski proračun. :vrti: Zastarni rok neki računaju 3-6 god, a drugi prema ZOOu 3 god. ( više sam odgovora našla u prilog roka prema ZOOu) od dospijeća svake rate. Međutim meni nije jasno nešto drugo- sistem žalbe :misli:

U Rješenju o ovrsi naravno postoji uputa o pravnom lijeku- žalba- koja se podnosi Upravnom odjelu grada xy, a o žalbi odlučuje Ministarstvo zaštite okoliša-služba za žalbe i upravni nadzor. Da li sam nešto krivo shvatila? Žalba NE odgađa provedbu ovrhe!! Kakvu smiješnu svrhu bi imala ta žalba ( ako bi ju netko uopće i pročitao ) kada ne odgađa ovrhu, a s računa će vam skidati koliko hoće? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Komunalna naknada Vam je utvrđena rješenjem o plaćanju komunalne naknade. Ukoliko ste unutar građevinskih granica naselja ne morate imati ni asfalt ni rasvjetu ni ništa što ste naveli da bi ste plaćali komunalnu naknadu.

 

Zastara se računa po ZOO, iznosi 3 godine i to od svakog pojedinog davanja. Dakle ukoliko protiv vas nije pokrenut postupak prisilne naplate u posljednje tri godine zastarili su svi racuni stariji od tri godine.

 

Zalba na komunalnu naknadu ne odgađa izvršenje ovrhe no u njoj se mozete zaliti na zastaru ukoliko su vam ovrsena sredstva koja su zastarila, dok se u njoj ne mozete zaliti na rjesenje na temelju kojeg vam je ovrha određena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija