Jump to content

Prisilna naplata


xy99

Preporučene objave

Bog,

U 15.12.2011 g. darovnim ugovorom dobio sam kuću od svoga oca. On je kuću nakon smrti naslijedio od svoje majke a ona od svoga supruga (moga djede). Neki dan mi je stiglo pismo o neplaćenim uslugama za dimnjačarske usluge u iznosu od 299,00kn. Otišao sam u do njih te ih upitao o čemu se radi, jer vlasnik sam kuće tek par mjeseci a godišnja dimnjačarina je 150,00kn a ja sam dobio duplo. Dobio sam odgovor da je to dug iz 2006 g. od moga djede i da sam ja to sa kućom naslijedio i ako ne platim da će mi ići ovrha. Mene zanima da li ja to trebam platiti ili ne.

Hvala na vašim odgovorima.

LP Antun

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dug je zastario godinu dana od dana dospijeća. Pa ako je uslugu trebalo platiti npr. 15.01.2006. godine, 16.01.2007. godine dug je zastario. ako su vam poslali poziv za plačanje poštom, vi im preporučeno pošaljite da niste upoznati sa dugom, isti ne priznajete (priznanje duga u zastari prekida istu) i da je dug zastario, ako je uopće i postojao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoći.

Dobio sam od njih poštom "Zamolbu za podmirenjem dospjelih obveza" na moje ime. Kada sam bio kod njih onda mi je gospodin tamo rekao da je to taj dug koji je glasio na moga djedu i da sam ja to sa kućom naslijedio (i ako je bilo još dva vlasnika prije mene) i da ako to ne podmirim do dospijeća računa da će oni to naplatiti prisilno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija