Jump to content

Ovrha i Deložacija molim savjet!!


Hajduk1911

Preporučene objave

Molim savjet nekog tko je upućen da skratim priču kupio sam nekretninu nakon civilne diobe i upisao se kao vlasnik 1/1 međutim protustranka živi u jednom dijelu nekretnine i ne želi izaći iako je izgubio sva pravna sredstva u procesu koji je trajao preko 9 god. Mene interesira nakon što rješenje o deložaciji postane pravomćno tj nakon što prođe rok za dostojanstveno iseljenje dali ja mogu ući u nekretninu dok on nije u njoj jer često je napusti na nekoliko tjedana i kako da to uradim znam da pravno i nisam u pravu ali ja s ženom i djecom živim kao podstanar dok on bespravno uživa nekretninu 9 god iako ima druge nekretnine tako da nemam puno izbora. Također koje on postupke može pokrenut i dok traju ti postupci dali ja mogu legalizirat svoj postupak i ako ne što u krajnom slučaju mogu biti posljedice za mene.Dali se mogu pozvat na samopomoć itd. Spreman sam na svjestan financijski trošak ali me interesira dali on može mene poslije izbacit iz kuće iako sam vlasnik ili sam mu dužan samo predat ključeve pa nek s njima radi što hoće zanima me odgovori nekog tko je dobro upućen ili tko je imao istu ili sličnu situaciju.

Unaprijed zahvaljujem na svim korisnim savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u gruntovnici izvadi novi vlasnički list i provjeri dali si upisan kao vlasnik na spornu nekretninu.

 

korisniku nekretnine uputiti zahtjev za sklapanje ugovora o najmu (pismeno preporučeno i sa povratnicom. potvrdu o pošiljci,povratnicu i kopiju pismena čuvaš).

ako korisnik nekretnine odbije primiti pismena ili sklopiti ugovor o najmu

nezakonito koristi tuđu nekretninu.

 

sa novim vlasničkim listom u policiji prijavi prebivalište na svojoj nekretnini

(pismeno tražiš brisanje svih korisnika nekretnine koji imaju prijavljeno prebivalište).

 

tužbom od korisnika nekretnine možeš tražiti najam (unazad do 5 godina tj.od kad si vlasnik) uvečan za zakonske kamate i iseljenje zbog nezakonitog korištenja nekretnine.

ili naknadu štete ,povratom sredstava koje si morao davatu za najam stana (od kad si vlasnik nekretnine) ali moraš imati ugovor o najmu stana i uplatnice za najamstana.

 

ili nakon prijave prebivališta provali u nekretninu (sa svjedocima.stvari korisnika spremi u jednu prostoriju ,dok ih ne odveze )i promjeni bravu .

ili pozovi bravara da izvrši otvaranje vrata i zamjenu brave (moraš imati vlasnički list za nekretninu).

sadašnjeg korisnika pozovi da odveze svoje stvari ili češ naplatiti najam prostora za čuvanje stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru jako je koristan razmišljam o tome da provalim u nekretninu dok njega nema s svjedocima i da snimam kamerom i popišem stvari. Međutim rečeno mi je da to nije baš zakonski iako sam ja vlasnik pa me interesira kakve pravne stvari on može povući i kakva je šteta moguća za mene ne interesira me financijska šteta nego dali ću ja jednog dana njega morat vratit u nekretninu i koliko se takva moja reakcija može legalizirat bez krajnih pravnih posljedica. Jer iako sam prije civilne diobe bio vlasnik 5/6 nekretnine i sad sam cijele nekretnine 1/1 pa ne mogu ući u posjed 9 god dok protustranka može radit što hoće a ja moja žena i djeca ne možemo riješit stambeno pitanje. Dali se prilikom provale u svoju kuću mogu pozvat na zakonsku samopomoć. Molim za savjet dali samostalno prije ući u posjed ili da čekam da institucije obave svoj posao.

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru prijašnji savjeti su jako korisni volio bi znati što više opcija tako da svaki savjet je dobar. Volio bi savjet dali bi bilo pametno postupit po prijašnje opisanom scenariju ili da čekam " da institucije obave svoj posao". Uglavnom svaki savjet bi bio dobar koji će mi pomoći da što prije uđem u posjed svoje nekretnine spreman sam i na financijsku štetu samo da na kraju ostvarim svoj cilj.

Hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija