Jump to content

majka ostaje bez kuce nakon smrti oca, zbog njegovih dugova?


sanela217

Preporučene objave

Postovani,

molim za pomoc...

 

Najme moj otac boluje od teskog oblika raka. On je obrtnik i ima velike dugove prema poreznoj upravi. dugovi su oko 300.000 kn. Moj otac svakim danom pomalo umire. Majka moja zna da ona te dugove nasljeduje njegovom smrcu ako se ne odrekne nasljdastva. ako se odrekne nasljedstva onda nema vise ni krov nad glavom. Mi smo tri sestre ali ni mi nemozemo platiti te dugove. dali postoji mogucnost da se kuca nekim darovnim ugovorom na jednu od nas prepise? molim vas pokusajte mi dati par prijedloga, jer jednostavno me je strah da cemo svi zavrsiti na ulici. ima li tu uopce spasa?

 

Hvala na pomoci !

Mala Sani

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darovni ugovor bi vam sigurno pobijala porezna urava, ali ako bi sklopili kuoprodajni ugovor sa realnom cijenom onda ne bi, samo što biste morali platiti 5% poreza na porez na promet nekretnina. A, dali je kuća stečena u braku pa da vaa majka izdvoji svoju polovinu, i da li je poreznauprava već pokrenula ovrhu i stavila zabilježbu na nekretninu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija