Jump to content

Kako do kredita


BONGOtheKING

Preporučene objave

eto mene,vidim da nitko još ni pital,imam nekih1445 dana u borbenom sektoru,nisam invalid,primam mirovinu,nije vojna neg je prebačena u civilnu invalidsku(famozna 6a),nisam nikad ništ koristil,nikakva prava,borim se i radim na crno da bih mogao stan plačat,djetetu faks,ajde žena radi,pa nekak..imamo kuću koja stoji,ono porez,blabla,ja bih se htjeo preseliti to je u G.Kotaru,ali bih trebao malo i nekaj pokrpat,krovište fasada..dali netko zna dali se i kome mogu obratiti za kakvu kredu,imam 51 god. i penziju 1760 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nakon što sam ostavrio HRVI za stalno bio se raspitati za stambeno zbrinjavanje.

Pravnik mi stavio u ruke nekavu dokumentaciju koju trebam ispuniti sa popisom od nekih 23 stavki za koje trebam ishoditi raznorazne potvrde,uvjerenja,dokaze.....

Nemam pojma odakle početi i gdje to sve treba ishoditi, nešto mi piše gdje ali ostalo pitaj Boga.

Može li mi netko dati nekakve smjernice tj. u kojim se institucijama što ishodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš svu papirologiju (smjernice) u toj dokumentaciji koju si dobio i sve ti piše kakvu dokumentaciju trebaš sakupiti.

 

Ja sam (lagao bih ti) ali negdje 1995-1996, a možda i prije (nisam siguran) predao zahtjev za kredit (imam 30% HRVI) i do sada nisam dobio nikakvu obavijest pa sam stambeno pitanje riješio na drugi način, zapravo naslijedio sam prije 3 godine kuću.

 

Vidim da mnogi muku muče sa tim obećanjima, ali čini mi se da je doći do kredita ili stana preko ministarstva (pogotovo ako imaš nizak postotak HRVI i ako si status HRVI dobio nedavno) gotovo nemoguća misija, a ja sam ionako od svega digao ruke i odustao.

 

Sada to niti ne mogu ostvariti jer sam rješio stambeno pitanje.

 

Treba dosta dokumentacije ali trebalo bi ti pisati sve u tim papirima što si dobio.

 

Naoružaj se strpljenjem, kupi nove adidaske ili kvalitetnije patike jer ćeš se našetati po raznim institucijama, a onda čekati pitaj Boga koliko godina da bi tvoj predmet uzeli u razmatranje.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjeruj mi kako nemam nikakve iluzije glede tog stambenog zbrinjavanja ali me podsjeća na "loto" ako nisi predao listić tj.dokumentaciju ne ćeš milijun posto dobiti ovako imaš barem par promila.

Jasno je meni koji "papir" trebam tražiti to jasno i piše samo me zbunjuje gdje što dobiti ili u mup ili u poreznu ili hzmo ili tamo ili vamo ali kao što si rekao moram izvaditi šimike iz naftalina i odraditi to prije 51 rođendana tj.isteka datuma uporabe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto krenuo ja jučer u obilazak svega i svačega ne bi li prikupio potrebite potvrde,uvjerenja i što sve već ne traže.

Prva adresa je bila Ured državne uprave-Odsjek za branitelje.tamo zamolih tetu za potvrdu kako bi me oslobodili plaćanja državnih biljega ili kako tete tamo kažu taksi (oo yugo hoćeš li ikada isčeznuti iz glava!!?).Kad sam već tu zamolih i za ujerenje o tome kako nisam pokrenuo ponovni postupak za utvrđivanjem oštećenja.

Nakon što mi je teta istiskala pet potvrda o oslobođenju plaćanja državnih biljega i ovu o ne pokretanju postupka uputih se u Matični ured po rodne listove i vječani list.

Nakon što sam se umorio pišući podatke za sebe,suprugu i dvoje djece predao sam teti na šalteru "papire" a ona meni gdje su Vam biljezi (ajd barem me ne traži takse) a ja vadim "kviska" tj. potvrdu kako sam oslobođen plaćanja ali je teta uporna i priznaje samo meni "kviska" ali ne članovima obitelji što kod mene "kratko fitiljaša" odmah pali "raketu" te nakon par ljutitih komentar padam i ipak moram priložiti 3x20kn biljega i 20kn za njihove fotokopirane obrasce.Uglavnom ode 8 cenera!

Nakon toga odlazim malo stajati u redu u poreznoj upravi, prvo stojim krivo pa me upućuju pred prava vrata u red gdje podnosim zahtjev o tome kako nisam od 1990.god obveznik poreza na nekretnine-kaže snaša dođite sutra po potvrdu.

Slijedeća postaja je nekadašnji Ured za obranu gdje podnosim zahtjev o tome koliko sam vremena proveo u HV-u.U samom uredu "ni pasa" prava pustoš tražim bilo koga i gle čuda neka seka sjedi za stolom iza velikog pulta sa staklom,dolazim u nadi kako će se ustati i priči mi kako bi vidjela što trebam ali "kit karson" iz daleka mi dovikuje neka idem u sobu br.5.U toj sobi opet pustoš i neka djevojčica koja me gleda kao "marsovca", govorim joj što trebam a ona mi daje zahtjev koji dobro utreniran lakoćom popunjavam i predajem ga u nadi kako će mi taj curičak za minutu,dvije doturiti gotovu potvrdu ali čorak kaže mi neka dođem sutra.

Danas je to sutra idem nešto baciti u labrte te krećem dalje u borbu sa zahtjevima,potvrdama,uvjerenjima,biljezima, "preopterećenim službenicima" i vlastitim.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....kod mene "kratko fitiljaša" odmah pali "raketu"......

 

Odlično. Ipak si krenuo i nastavi tako.

Samo produži fitilj (nemoj da je kratak jer ako dinamit nepotrebno eksplodira, nećeš ništa uraditi, a ako ne možeš produžiti onaj fitilj u glavi, produži onaj u gaćama - neke će snaše-gospođa,.... vjerojatno biti oduševljene ;-) . )

 

Nastavi sa sakupljanjem dokumentacije, budi uporan jer nitko se neće pobrinuti za tebe i tvoju obitelj ako se sam-samcat malo ne "pomučiš" - potrudiš.

 

Sretno i budi uporan !

 

I poslušaj Čerčila u prilogu.

Winston S Churchill(1).mp3

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar je taj Winston,pravi fighter!

Nakon što sam frustuko krenuo je u kišno jutro dalje u "fight" ali u samom startu me izdao moj već pomalo vremešni golfić (1996.god.) tj. nije htio upaliti pa sam se morao snaći na drugi način.

Prvo opet u poreznu kako bih pokupio potvrde što je uz malo čekanja prošlo bez problema zatim u policiju po potvrdu o prebivalištima.

Uzimam broj i čekam te nakon 20min. dolazim na red kod jedne simpatične,uljudne,prijazne,lijepe dame koja mi ljubazno pomaže te me u startu razoružala iako me dva puta po kiši slala po biljege.To me je koštalo 40kn biljega dok smo ja i maloljetna kći oslobođeni plaćanja .Objašnjavam toj prekrasnoj dami kako me je jučer u Matičnom uredu snaša oderala ko jarca na što ona odgovra:"Kada bi se mene pitalo ja bih Vas sve oslobodila plaćanja biljega".Mislim si ima nade za Hrvate-kakva žena kapa do poda.

Zahvaljujem se iskreno toj rijetko viđenoj uljudnoj službenici i nastavljam put, idem podići potvrdu o sudjelovanju u HV-u.To prolazi bez frke ako zanemarim dosadnu kišu.

Odlazim u sud u "gruntovnicu" gdje rade do 12 a ja upadam u 11.58 ali me ipak primaju te odrađuju bez zastoja ono što trebam.

Nažalost "zaboravio" sam produžiti parking pa me čekala čestitka od 59 kuna.Odlazim odmah u sjedište koncesionara parkiranja i uz patničku facu ala Milorad Pupovac cvilim jer može kakav dogovor na što pristaju te mi naplate samo 20 kn.

Idem kući na ručak, dosta je pustolovine za danas.Sutra igra repka pa nisam siguran hoću li i sutra na teren ili ću malo odmoriti ipak ne treba živce trošiti nemilice a valja i poživiti kao prosjećni branitelj barem 51.godinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija