topolina objavljeno: 30. ožujak 2013. objavljeno: 30. ožujak 2013. Poštovani, otac mi je darovao kuću. Ugovor o darovanju smo ovjerili kod J.bilježnika te "sve potrebne"-ugovor, uplatnicu pristojbe, prijedlog, fotok. osobne- dokumente predali zk-a odjelu. Međutim, u međuvremenu mi je došao poziv za podnošenje prijave poreza na promet nekretnina. To me zbunilo jer sam mislila da sam oslobođena plaćanja poreza (čl. 13 Zakon o porezu na promet nekretnina). Da li mi netko može to pojasniti? Hvala. Citiraj
bovu odgovoreno: 30. ožujak 2013. odgovoreno: 30. ožujak 2013. u roku od 30 dana trebali ste poreznoj prijaviti darovnu ugovor. oslobođeni ste plaćanja poreza . ali postojimogućnost da dobijete kaznu zbog neizvršavanja zakonske obveze. Citiraj
Matrix odgovoreno: 30. ožujak 2013. odgovoreno: 30. ožujak 2013. Javni biljeznik je po sluzbenoj duznosti proslijedio primjerak darovnog ugovora,prema poreskoj upravi,na osnovu cega vas i pozivaju.Nedvojbeno je da ste pocinili prekrsaj zbog neprijavljivanja porezne obveze,isto tako je jasno da nepodlijezete placanju poreza na promet nekretnina,ali se nemozete sami vi od svoje obveze osloboditi,vec to cini nadlezna porezna uprava koja donosi rjesenje. Citiraj
topolina odgovoreno: 2. travanj 2013. Autor odgovoreno: 2. travanj 2013. Zahvaljujem se na odgovorima. Lijepi pozdrav Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.