Jump to content

pravo vlasnistva?


Zmaya

Preporučene objave

Pozdrav!

Moj upit je slijedeći: ja i majka zivjele smo zajedno sa ocuhom ( nikad se nisu službeno oženili ) 25 g na adresi na kojoj smo i dan danas prijavljene, naravno u njegovom vlasnistvu!

 

Međutim kako je on psihički bolesnik, ja sam predložila majci da ode do odvjetnice i da pokrene tuzbu za utvrdivanje vlasnistva i biljezenja na vlasnicki list, u slučaju da on u iducim godinama bude nesposoban za odlučivanje?!

Naime tada kad je moja majka napokon odlučila otići kod odvjetnice, i izvukla postojeći vlasnički list; naisli smo na neugodno iznenađenje, predmetni stan je on prebacio na svoju kčer iz prvog braka jos 2009 god... Sa mogučnošću upravljanja istim nakon njegove smrti!

U međuvremenu on je "oslabio" i završio na psihijatriji/pa Rabu i sada se nalazi na smjestaju u nekakvom domu za stare i nemočne! Njegova kčer je sad njegovi zakonski skrbnik, ujedno i vlasnik stana, te nam ( mi ) brani bilo kakve pozive i posjete u predmetnome domu!

 

E sada nakon uvidaja u moju situaciju molim Vas za odgovor i prava koja mogu iskoristiti u svoju korist?

Koga sve tužiti u ovoj priči?

Svakako kčer, i neznam kako bi formulirala tu tužbu staračkome domu, za uskračivanje poziva/ posjete bez sudskog riješenja? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o stanu, koji je on dobio u "onom sistemu" od firme, a majka je sudjelovala u cifri otkupa ( bez papirnatog dokaza, ali sa svjedocima koji danas nisu medu zivima, pa nemogu posvjedociti transakciji)!

On je od stečaja i zatvaranja te iste firme u prijevremenoj mirovini, i njegova primanja u nazad 20 g su nedostatna za samostalno življenje!

Njihov "partnerski odnos" se sveo na to da ona plača hranu, a on riješava režije i rate stana... Od 2009 kada je spomenuta kčer vlasnica stana, on je prebacio ratu na nju ( valja da se više zabavljamo na sudu dokazivajući sudjelovanje u troškovima stana :tikvan:).

tako da sad sve je preko njezinog imena, i vjerovatno će joj ta olakotna okolnost ići na ruku!

Ona ( kčer ) je nakon razvoda zivjela s majkom i tako reć provela je u tom stanu jako mali dio života, i +5 god dok je studirala u novije vrijeme, bivala je kod nas!

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podnijeti tužbu za utvrđivanje i podjelu zajedničke stečevine.

trebali bi titi suvlasnici stana 1/2i 1/2. to će utvrditi sudtemeljem dokaza.

podnijeti tužbu i osporavati darovni ugovor. na nekretnini tražit zabilježbu spora.

darovni ugovor je ništavan. darovana je tuđa imovina.

 

to košta ali u pitanju je dio nekretnine. pomoć stručne osobe, koja bi proučila sve činjenice i dala odgovarajući savjke, bi bila potrebna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega puno hvala na savjetu... Znam da će koštati, ali sam prvo htjela ispitati mogučnosti, jer se i meni čini ( čisto zdravom logikom ) da ipak imamo pravo na polovicu bez obzira šta je sve papirnato na njemu...

Sad jos samo treba dobrog odvjetnika nać i pokrenut tužbu, jer nismo do sada, zato šta je moja majka uvijek smatrala da ne polaže nikakva prava....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija