Jump to content

Formalna podjela djece!


vekica2

Preporučene objave

Poštovani!

 

Ja i suprug nalazimo se pred razvodom. Jučer mi je rekao kad smo se išli dogovorit oko djece, a imamo ih dvoje (oboje maloljetni) da bi on uzeo k sebi starije dijete doduše samo formalno pravno, a da zapravo oboje budu kod mene.

Znači htio bi da formalno on bude skrbnik, a da se nas dvoje držimo svog dogovora oko viđanja pola-pola. Zbunio me s tim prijedlogom, on kao ima neke strahove da formalno budu oboje kod mene. Da li je to zakonski moguće i hoću li ja izgubiti neka svoja prava samohrane majke zbog toga?

Molim hitan odgovor da znam šta ću mu odgovorit. Puno pozdrava!:jok:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

djecu nemožete djeliti.

jedan roditelj može dobiti jedno dijete na brigu i uzdržavanje.

ili jedan roditelj dobije oboje djece a drugi roditelj plaća alimentaciju koju odredi sud.

kad je otac djeteta živ i poznat majka nije samohrana majka.

 

čini mi se da je cilj dogovora izbjegavanje plaćanja alimentacije.

(svako roditelj snosi troškove za jedno dijete)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to zakonski moguće i hoću li ja izgubiti neka svoja prava samohrane majke zbog toga?

Bovu vam je vrlo točno odgovorio: ako vam sud povjeri jedno ili dvoje djece, nećete biti samohrana majka, niti roditelj za kojeg se smatra da sam skrbi o djetetu/djeci, pa nema govora o vašim eventualnim pravima u tom smislu.

 

Djecu sudovi ne dijele roditeljima na način kao noćne ormariće kojih je 2 komada, pa da rezultat bude fifty- fifty. Odluka bi morala osigurati dobrobit to dvoje djece i odgovoriti na pitanje "kako/zašto je baš ova varijanta dobra za ovu djecu i za njih bolja od neke druge razmatrane".

 

Naime, iako djeca (možda) imaju poneka obilježja bračne stečevine, jer su:

a) (možda) stečena :beba: za trajanja bračne zajednice :ljubav: i

b) stečena činom kojeg će netko (možda) smatrati radom :seks:

ona nisu imovina, a povjeravanje djece nije postupak nalik raskidu suvlasničke zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da se desi opcija "fiftač" - opet ćete jedno drugome biti dužni plaćati uzdržavanje za dijete s kojim ne živite, jer nema prebijanja kod uzdržavanja.

 

Jeste apsurd, ali ukoliko ste ostali u normalnim odnosima - dogovorit ćete se, pa neće nitko drugoga tužiti za neplaćanje, odnosno dogovorit ćete (naravno neformalno) "prešutno neplaćanje".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedan problem, a to je da bi nažalost uskoro mogla ostat bez posla. Ali ja već živim kod mojih, pa i oni mogu pomoći u uzdržavanju djece. Da li to sud uzima u obzir? Da li moja nezaposlenost komplicira tu opciju "fiftač" ako se desi? Kako to ide sa nezaposlenom majkom uopće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
Imam još jedan problem, a to je da bi nažalost uskoro mogla ostat bez posla. Ali ja već živim kod mojih, pa i oni mogu pomoći u uzdržavanju djece. Da li to sud uzima u obzir? Da li moja nezaposlenost komplicira tu opciju "fiftač" ako se desi? Kako to ide sa nezaposlenom majkom uopće?

 

sa nezaposlenom majkom ide isto kao sa nezaposlenim ocem

 

ako se odluci na to strana kojoj je dosudeno da bude skrbnik djece, djeteta, moze ako hoce, a u ime djece, pokrenuti sadisticku proceduru gdje ce onaj nesretni k(95%)ca(5%) biti unisten materjalno, ponizen i dehumaniziran.

 

Nase drustvo ne moze zbrojiti dva i dva, i u zabludi misle da se moraju drzati zakona ko pijan plota, kao sto je to rekao jedan koji je svojevremeno pomogao da se napravi puno dobra, ali je i on i svi mi skupa, smo zagubili zdravi razum pa je sve otislo nizbrdo u poroblajvanje dugom.

 

Nije istina da se svaki zakon mora provoditi, a los zakon se ne smije provoditi.

Lose zakone treba iskorjeniti kao i njihove efekte.

 

E sad, vas dvoje sto se razvodite:

 

Nekad je bilo jasno da ce muskarac nadrapati, a sad se stidljivo pojavljuje zastrasijuca misao u zenama da to vise i nije ko amen.

 

Vi djelujete liseni poriva da napravite sve sto mozetre samo zato sto mozete, ali ste i zabrinuti ako budete morali davati ono sto nemate: novac.

A on bi ako bas ne mora, da ne prolazi kalvariju nesretnika koji su imali djecu sa partnericama sa znacajkama sociopata ili poremecaja osobnosti.

 

Niste uspjeli u braku, a to i nije neko cudo u vrijeme nepostojanja kvalitetne komunikacije dok se bombardira destrukcijom zdravog razuma i skrivanja cinjenica a sve radi "kulture uzvisene zablude".

 

Ima nade za vas, odlucite i cvrsto odlucite da necete ni pokrenuti ni prihvatiti rat, vjerujte da ce sve biti dobro i tako ce biti. Otvoreno to recite buducem bivsem.

Ako nije sociopat(psihopat, isto zancenje) tako ce biti, ako na zalost jest, svejedno vam se ne isplati tratiti zivot uvalceci se sve dublje u taj glib, a sigurno vam nece niti malo biti bolje samo zato sto je njemu gore.

 

baka djed servis ce vam dobro doci

ali opet nije to nesto sto bi upoce vrijedilo kao materjal za sud, niti je suda briga za vas i tko je kriv a tko prav, niti ce vam socijalna sluzba to moci uzet za neki plus ukupno, to je iskljucivo vas roditelja i djece sretna okolnost, iskoristite je i ne ugrozite je

 

ponavljam vam, ako nametnete jedno drugome rat, pa sve da i da jedan propadne, pobjednik od toga nema nista, samo zlo caruje i zluradost

 

pokusajte ne iskljuciti empatiju prema tom jednom muskome sta ste ga svojevremeno izabrali/prihvatili pod nekim setom ocekivanja koja se nisu ostvarila

 

trudite se imati empatiju prema svojoj djeci i drzite na umu da na njih ne smije djelovati okolnost da imate (ako jos imate ili dok imate, a proci ce) nerazrjesene emocijonalne i druge probleme i stalno se preispitujete da se obmanjujete u necemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija