Jump to content

Download skripti i dr. www.pravosudni.izhr.com


marijachi

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Sve je uredu. Fileovi za download su smješteni (privremeno) na serveru filelodgea. Kada klikneš na link od skipte koju želiš skinut, otvara se stranica filelodgea .... tamo pogledaj malo detaljnije .... na vrhu piše

Click here to download: tu klikni na link i skini file!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Marijachi, pozdrav!

 

Imajući u vidu veliku potražnju za presudama koje se opet kao i skripte prije nego što je zaživio tvoj sajt, mejlaju okolo naokolo pa kog zapadnu :-( , da li bi bilo izvedivo da i njih uploadaš na sajt? Naravno, pod pretpostavkom da ti ih kolege koje raspolažu istima u e-obliku mejlaju (isto kao što smo radili i sa skriptama).

Mislim da bi to velikoj većini kolega jaaako puno značilo. Barem one "udarne" koje se uvijek vrte u krug - posjed, šteta, krađa....

E kad bi i to još bilo izvedivo, dižemo ti spomenik pred Ministarstvom :-D

Ma ti ga zaslužuješ već i ovako :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E na to ti nema jednostavnog odgovora. Zavisi o tome koga pitaš, a zavisi i o tome kakve su same skripte.

Ako se sastoje samo od citiranja najvažnijih zakonskih članaka (npr. skripta koju sam dobila za građ. materijalno i istog trena ju prekrižila jer je ista bez konzultiranja Vedriš Klarića za mene apsolutno neupotrebljiva) ne bih ti ju baš preporučila.

S druge strane postoje i vrlo kvalitetne skripte koje su pisane na način da prate knjigu određenog autora - e, to već da. Vode te kroz zakon, pojašnjavaju pojedine institute.. Njih je dovoljno naučiti i po potrebi nadopuniti zakonskim člancima (kojim člancima - sam ćeš to lako uočiti iz pitanja).

Opet naravno sve ovisi o tebi, možda ćeš se zadovoljiti i ovima prvoopisanima, ali ja ti ih iskreno baš i ne bih preporučila.

Nove skripte? Ajde sad nemojmo pretjerivati :-P Izmjene KZa a posebno ZKPa nisu strašne, usporedi sa starim zakonom i to je to.

Za građansko i dalje preporučam novog Vedriš Klarića. (ma svaka čast skriptama, ali....)

Ne znam kako stoje stvari sa trgovačkim, ovršnim i stečajem po pitanju skripti, ali to ionako učiš po pitanjima - ZTD, OZ i SZ u ruke i that's it!

Koliko sam ti pomogla ne znam, ali eto...to ti je moje mišljenje.

A možda sam i odmogla odgovaranjem od šturih skripti :-D

 

Sretno i :wavey:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

HALLO MARIJACHI !! ŠTA JE SA STRANICOM ? NIJEDNA SE SCRIPTA NE MOŽE OTVORIT.... "Couldn't open data/settings/upl_settings.php".... IMA LI POMOĆI ??? :-o:-o:-o

marijachi je napisao:

www.pravosudni.izhr.com

- ažurirana lista pravnih izvora

- pročišćeni tekstovi zakona i linkovi na sve izmjene i dopune

- download skripti

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

ne, ne treba mi sve biti "servirano".

Moram priznati da sam malo iznenađena ovakvim tonom....

Post sam napisala jer sam željela upozoriti da na stranici nečeg što je navedeno nema, i da je to možda zbog neke greške.

 

Btw, ING registar nije mi lako dostupan, a vjerujem ni mnogim drugim kolegama.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Nemam uključen caps lock ali ne mogu otvoriti stranicu sa skriptama. Molim pomoć. Pročitala sam pravila foruma ali ne nalazim tamo odgovor, osim "velikih slova". Tek sam se uključila u legalis i bit ću zahvalna na, za sada, mogućnosti uključivanja u objavljene materijale za pravosudni. Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...

bok! ne može mi se više otvoriti ta stranica, a znam da je dobra. ima li tko da je skinuo sve ono što je bilo na njoj? molila bih da mi pošaljete na minja.net@gmail.com

unaprijed hvala!!!

 

inače.. počinjem učiti iako još nemam uvjet, ali zato imam vremena.... pa polako.. :)

marijachi je napisao:

www.pravosudni.izhr.com

- ažurirana lista pravnih izvora

- pročišćeni tekstovi zakona i linkovi na sve izmjene i dopune

- download skripti

 

Hvala svima koji su mi slali materijale! ;-) Šaljite i dalje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok dragi ljudi!

Znam da među našim kolegama pravnicima ima dosta onih koji su doslovno shvatili ono upozorenje na samom prijemnom na upisima još na početku faksa, a koje je glasilio otprilike ovako: "Ne dajte da drugi prepisuju od Vas, jer ste jedni drugima prijetnja i ako pomognete drugom, zapravo ste odmogli sebi.." ;-) I zato često mnogi sliježu ramenima nakon što polože pravosudni i kao nemaju pojma iz čega su sve učili i koja su pitanja bila, i općenito nisu spremni uskratiti Vam muku tamo gdje ona nije potrebna, nego Vas radije puštaju da se mučite, jer time se možda ostvari ono što zapravo takvi i žele, a to je da ne položite pravosudni jer ćete time biti jednako "dobri" kao i oni... Zapravo nekako kao da podsvjesno žele da što duže potraje taj odnos gdje su oni na papiru ipak trenutno "pametniji" od Vas... Znam da zvučim dosta konspirativno, ali zaista ima takvih ljudi... što je dosta grozna spoznaja...

No, poanta mog dosadnog i urotničkog uvoda jest da bih molio takve gadove da mi ništa ne šalju, a one druge koji se drže dovoljno dobrim i susretljivim jedinkama ljudske vrste da mi jednom kad će imati vremena i volje pošalju sve ono što drže da bi mi moglo dobro doći u pripremanju za pravosudni ispit... Počeo sam učiti upravo danas, krenuo sam s kaznenim materijalnim, i nadam se da ću do kraja listopada suvereno vladati KP-om i KPP-om... Planiram izaći u siječnju, pa do tada mi je svaka pomoć od dobrih ljudi dobro došla... A i Vi gadovi koji čuvate svoje dragocijeno znanje i iskustvo tajnim, pozivam Vas da se obratite, da spasite svoje duše i učinite prvo dobro dijelo na način da meni pošaljete svoje materijale ili neke zlata vrijedne savjete na mail: kcupic007@gmail.com

Puno hvala svima! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Stranicu mi ne otvara, jel ovo dobra adresa, malo mi je domena cudna. Ne znam jel do mog kompa ili do stranice, hitno mi je da prikupim materijale, pa molim i hitan odgovor. unaprijed hvala

marijachi je napisao:

www.pravosudni.izhr.com

- ažurirana lista pravnih izvora

- pročišćeni tekstovi zakona i linkovi na sve izmjene i dopune

- download skripti

 

Hvala svima koji su mi slali materijale! ;-) Šaljite i dalje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova stranica sa skriptama opdavno ne radi, tj. skripte se nikako ne mogu skinuti, a iz razloga jer autor te stranice Marijachi je položila pravosudni i prekinula mogućnost presnimavanja skripti. Mislim da je ona iz Splita i da ima neku svoju posebnu web stranicu, pa je bolje na taj način doći do nje i njezinih podataka, Stranica je bila vrlo dobra i ukinuta je negdje tijekom proljeća ove godine.

Upravo zbog nemogućnosti daljnjeg korištenja te stranice i bespotrebnosti daljnjeg komentiranja, o tome UREDNIK BI TREBAO IZBRISATI TAJ FORUM da ne stvara daljnju zbrku posjetiteljima Legalisa. Jedini način je da netko tko se kuži otvori otvori NOVU WWW STRANICU na koju bi se mogle dostavljati skripte korisne za polaganje Pravosudnog ispita kao i svi potrebni zakoni - obavezno sa pročišćenim važećim tekstom zakonskih odredaba.

Dakle onaj koji se razumije u otvaranje i princip rada (primanja i dawnlodiranja sadržaja te stranice) i koji za to ima volje i vremena, neka se poveže sa urednikom Legalisa i otpočne tu proceduru otvaranja stranice, za dobrobit onih koji namjeravaju polagati ovaj ispit, a i oni koji su već položili imali bi korist jer bi na ovaj način mogli doći do zakonskih tekstova.

:roda:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Kako uskoro pokrećemo novi modul na kojem ćemo objavljivati različite pravne predloške (šprance), nema razloga da dio tog modula ne bude namjenjen preuzimanju skripti za različite ispite (pravosudni, DSI, javnobilježnički itd.). Svi vi koji imate kvalitetne skripte za neki od tih ispita, i želite ih podijeliti s drugima, ovim vas putem pozivamo da nam ih pošaljete na adresu webmaster@legalis.hr.

 

Kako je objavljivanje tuđih dokumenata nužno povezano s zaštitom autorskih prava onih koji su te skripte sastavili, te kako bi se ogradili od mogućih povreda tih prava, molimo vas da nam šaljete isključivo skripte kojima ste vi autori, i na kojima imate autorska prava. Iz tog razloga, molimo ne šaljite nam tuđe radove, već isključivo svoje, ili one za koje imate pismenu dozvolu da ih možete objavljivati (dozvolu svakako priložite).

 

U mailu u kojem nam šaljete skriptu/skripte, molimo svakako kopirajte i priložite slijedeći tekst, jer ih bez toga nećemo moći objaviti:

 

"Slanjem ove skripte dajem uredništvu portala Legalis.hr neopozivu dozvolu da ona bude objavljena na Internetskim stranicama Legalis.hr i kao takva javno dostupna za preuzimanje svim korisnicima i posjetiteljima te stranice. Izjavljujem da sam autor skripte i drugih dokumenata koje u ovdje prilažem, ili da imam sve ovlasti potrebne kako bi dozvolio njezino javno objavljivanje te da se objavljivanjem ove skripte i drugih priloženih dokumenata ne povrijeđuju se ničija autorska i druga prava. U slučaju da objavom dokumenata koje ovdje prilažem dođe do povrede bilo čijih prava, preuzimam na sebe sve pravne posljedice koje kao rezultat toga mogu nastati."

 

Skripte nam molimo šaljite isključivo s mail adresa iz kojih je jasno vidljiv identitet pošiljatelja i preko koje se može stupiti u kontakt s vama (imeiprezime@nesto.hr, a nipošto s raznih strukla@net.hr, xyz@hotmail.com, braco@yahoo.com i njima sličnih) te se potpišite punim imenom i prezimenom, i po mogućnosti ostavite broj telefona ili mobitela.

 

Autori mogu u svojim objavljenim skriptama odabrati biti imenovani imenom i prezimenom, nadimkom ili pseudonimom, ili odabrati ne biti imenovani.

 

Uredništvo zadržava pravo primljene skripte ne objaviti, ili ih objaviti u izmjenjenoj i/ili prilagođenij verziji.

 

U ime svih onih kojima će vaše skripte olakšati polaganje ispita koji su pred njima, unaprijed zahvaljujemo svima koji se na ovaj način odluče podijeliti svoje skripte sa drugima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija