Jump to content

T-mobile, Hanzekovic, ovrha


Amir93

Preporučene objave

Postovani,

 

Imam dug prema t-mobileu koji je preuzelo odvj. drustvo Hanzekovic. Dug je iz 2009. godine i prije 2 godine njihova sluzbenica mi je rekla da ce zastara nastupiti 2019. godine.

Nedavno sam opet stupio u kontakt s njima, te mi je receno kako zastare nema, te da sam pod ovrhom koja ce biti na snazi dok se ne podmiri dug. (Ne spadam u kategoriju onih kojima se oprasta dug)

 

Kako vec par godina ne zivim u hr, nemam ni jedan bankovni racun u hrvatskoj, te se ne mogu naplatiti.

 

Zanima me nekoliko stvari:

-Je li istina da nema zastare?

-Sto ako se dug nikada ne podmiri? (ne namjeravam se vracati u hr)

-Je li moguce ovrsiti nekretninu? (imam stan u hr)

 

Unaprijed hvala na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste napisali ali pretpostavljam da je ovrha pravomoćna. Zastare naplate pravomoćne ovrhe je 10 godina. No svakom promjenom sredstva ovrhe taj rok počinje teći ispočetka.

Moguće je da ukoliko se ovrhovoditelj na naplati da stavi zabilježbu ovrhe na nekretninu. No pretpostavljam da dug nije preveliki te je najpametnije isti podmiriti da ne bi došli u situaciju da ovrhovoditelj ide u ovrhu nekretnine zbog malog duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav,

nažalost i ja imam jednu novootvorenu situaciju sa T- mobile. Naime otišao sam na jedno prodajno mjesto T-coma i pitao prijenos broja iz VIP-a u T mobile. Na moje veliko iznenađenje mlada gospodična mi odgovara da nemogu jer imam dug iz 2007.-2008. u iznosu 3.800kn. Kako sam prije nekoliko godina bio u T comu i na njihovom prodajnom mjestu tražio da mi izlistaju sve dugove prema njima i odmah ih podmirio mislio sam da je to gotovo. Uplatnice moram tek početi tražiti jer stvarno neznam nakon par godina di sam ih i stavio. Ali sa T mobile me upucuju da se javim Hanžekoviću kojeg na tel. nemogu dobiti vec 10 dana a zovem svaki dan bar 3 puta i čekam dok me ne izbaci sekretarica sa čekanja. Što napraviti jer sam izričito tražio na tom prodjanom mjestu da mi se izlistaju svi dugovi ako i kolikon ih ima prema T com-u, mobile i sl. a oni to naravno imaju u sistemu jer ako nisi podmirio jedan racun prema njima odmah vide. Kome se obratiti jer do sada nisam u medjuvremenu dobio nikakvu obavijest o tome da sam upoce dužan. Imao sam slicnu situaciju sa VIP-om gdje odvjetnički ured nije poslao obavijest VIP-u da je dug podmiren i to nekoliko godina oni nisu poslali informaciju. Pa zar je to moj posao da i kad podmirim dug kontroliram odvjetnike dali oni šalju obavijest njihovim klijentima? Toliko sam ljut i frustriran jer neznam kome se obratiti pa evo biti cu zahvalan za bilo koji savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija