Jump to content

ovrha HRT hitno


magda65

Preporučene objave

Poštovani, kako mogu znati kada je pokrenut ovršni postupak?

Naime dobili smo dopis odvjetničkog ureda (običnom poštom) gdje nas obavještavaju o dugu po ovrsi od HRT-a te traže uplatu. Budući da sam na vašem forumu našla da dug zastaruje 1 godinu od dospijeća računa ukoliko ovršni postupak nije unutar tog roka pokrenut. Dug je iz 2013 a dopis je došao sada. Nikakve druge obavijesti nismo dobivali

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je dopis kojim se obavještavate ukoliko ne platite dugovanje da će nastati dodatni troškovi pokretanjem ovršnog postupka.

Ovršni prijedlog morate primiti od JB preporučeno s povratnicom. Zastara za HRT pretplatu je 1 godina od dospječa računa. Znači ovo je običan dopis i predlažem da uplatite dug jer će troškovi narasti osim ako potraživanje nije u zastari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Budući da nismo dobili takav dopis javnog bilježnika sa povratnicom i budući da se dug odnosi na razdoblje od 9-12 mj 2013 isti je zastario zar ne? Kome i na koji način da napišem prigovor kako mi javni bilježnik na temelju ovog dopisa kojeg smo sada zaprimili ne bi pokrenuo ovrhu putem FINE. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali nismo dobili ništa osim ovog dopisa gdje je naveden iznos za platiti dosta veci od stvarnog duga, dakle vjerojatno je javni bilježnik vec tu zaracunao svoje troskove. I u tom dopisu se pozivamo da uplatimo taj dug kako bi povukli ovršni prijedlog i kako ne bi pokrenuli prisilnu naplatu. Da li se uopće na išta možemo žaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dug koji navodite uvjeren sam nije u zastari.

platite dugovanje i vjerovniku pošaljite kopiju uplatnice (preporučeno sa povratnicom što čuvaš). ako stigne rješenje o ovrsi osporavaj dug (u cijelosti). priloži kopiju uplatnica za sprno razdoblje.

 

dopis odvjetničkog ureda nema nikakvu težinu. na njega se ne obazirite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne piše. Samo onako kako sam rekla...obavijest o dugu po ovrsi br xy javnog bilježnika i poziv na plaćanje xy iznosa kako bi oni povukli ovršni postupak i kako ne bi pokrenuli prisilnu naplatu. Hvala

 

kontaktiraj javnog bilježnika i saznaj iz kog ti razloga nije dostavljeno rješenje o ovrsi.

traži da ti ga dostave (predhodno plati dug).

 

možda si propustila preuzeti rješenje o ovrsi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija