Jump to content

Oštećenje susjedove kuće


baso53

Preporučene objave

Pozdrav ljudi, dakle susjed želi tužiti nas ukućane jer je fuga između kamenih ploča na njegovoj kući s naše strane dvorišta popucala i da smo mi krivi za to. Naime, on tvrdi da je to sve popucalo kad smo valjkom ravnali dvorište pred kojih 2 mjeseca i sad se on sjetio da bi mogao nešto izmisliti. Nismo u dobrim odnosima i jednom je odglumio srčani udar na policiji zbog nas.

 

E sad, isto tako tvrdi da je bio na sudu i da bi sudski troškovi bili oko 15 000 kn + troškovi obnavljanja. Neznam da li on to blefira ili ne pa bih htio par stručnih mišljenja u vezi toga.

 

Mislim, on nema nikakve konkretne dokaze za to niti je to primjetio odmah nego nakon dva mjeseca. To je samo njegovo nađanje, a moguće je i da je kriva kiša i vlaga koje je ove godine stvarno bilo puno u mojem kraju.

 

Jel bolje platiti mu to obnavljanje odmah pa da zaobiđemo sud ili se ići tužiti s njim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš susjed je 'pacijent', danas se za takve sve više upotrebljava naziv 'emocionalni terorist'.

Ne dajte da vas uvuče u svoj bolesni svijet! Što više takvima popuštate, više će vam zagorčavati život. Što god napravili, ništa njemu neće biti dovoljno dobro.

 

Evo, vi ste već olako prihvatili da bi nekakva pukotina na fugi između kamenih ploča mogla biti predmet tužbe 'za oštećenje kuće'? Pa nije mu građevinski stroj oderao fasadu.

 

Moj savjet.

Otiđite u trgovinu, kupite kilu mase za fugiranje u toj boji i mali špahtl, i sami pokrpajte tu fugu. Ako imate dvije lijeve ruke za takve stvari, valjda imate kakvog prijatelja ili rođaka da to napravi. To je trošak od par desetaka kuna.

Bude li susjed nakon toga i dalje prijetio tužbama, odmah ga 'sterajte' u 3 PM. (molim moderaturu za razumijevanje slobodnog riječnika) Mislim, ono, otkantajte ga. Pitajte ga jel dovoljno da se promijeni fasada na toj strani kuće, ili da mu i krov zamjenite...

Takvi će najprije odustati ako im se odlučno suprostavite. Ako bude htio tužiti, tužit će ovako i onako.

Osnove za nekakvu 'naknadu štete' nema, jer nema ni dokazive štete. Vi ne znate je li ta fuga popustila možda od vibracija ili od dotrajalosti, ili vremenskih uvjeta. Vjerojatno kombinacija uzroka. Vi ste pokazali dobru volju i to pokrpali, ali nećete dozvoliti da vas 'pacijent' terorizira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onaj tko nešto tvrdi, dužan je to na sudu i dokazati. ako smatrate da nema nikakve šanse da je oštećenje nastalo od valjka, odbijte njegove zahtjeve za plaćanje. troškove parničnog postupka za naknadu štete teško je predvidjeti, oni ovise o duljini trajanja postupka, potrebi za vještačenjem, konačnoj procjeni štete i sl. predlažem da se savjetujete s odvjetnikom specijaliziranim za naknade štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija