Jump to content

značenje 1/32 dijela vlasništva


toni22

Preporučene objave

ako mi možete protumačiti što bi značilo. Rješenjem o nasljeđivanju dodijeljeno mi je otprilike 8 čestica zemlje različitog broja i u različitoj površini iste katastarske općine i to sve za 1/32 dijela. npr. čest.zem. 589/3., 636/1., 687/2 itd. i to sve za 1/32 dijela. Obzirom da sam laik ljuaabzno vas molim za pojašnjenje. Čega sam ja tu uopće vlasnik i da li treba to još geodet naknadno urediti?

 

evo, ljubazno molim ako ima tko strpljenja mi objasniti bio bih vam puno zahvalan....

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste vlasnik idealnog dijela nekretnine u visini od 1/32 cjelokupne nekretnine.

 

Drugim riječima, vi ste suvlasnik (sa svim ostalima čiji idealni dijelovi čine 31/32), a obzirom se radi o idealnom dijelu, na svakom grumenu zemlje vi imate 1/32 dijela, dakle ne radi se o tome da biste imali točno određen dio zemljišta, a tako i ostali.

 

Za geodetu nema potrebe, a glede korištenja nekretninom, morat ćete se dogovoriti sa ostalim suvlasnicima, ili ako to neće biti moguće ili vam to ne odgovara, pokrenite postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, pa ćete dobiti svoj točno određen dio, putem gemetrijske diobe (pretpostavljam da se radi o primarno poljoprivrednom zemljištu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Gman. U pravu ste radi se o poljoprivrednom zemljištu. Budite ljubazni mi kazati što znači ili predstavlja to 32? Također, obzirom da je riječ o više različitih čestica mogu li ih npr. darovati ili prodati te kako će kupac znati što je točno njegovo ili koji dio ograditi da je njegov? da li je to ta geometrijska dioba ili nešto drugo?

 

hvala lijepa i puno pozdrava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budite ljubazni mi kazati što znači ili predstavlja to 32?

zamislite jednu cjelinu koju razdijelite na 32 jednaka dijela,e od ta 32,jedan je vaš.

obzirom da je riječ o više različitih čestica mogu li ih npr. darovati ili prodati te kako će kupac znati što je točno njegovo ili koji dio ograditi da je njegov?

možete prodati,darovati,općenito pravno prometovati idealnim suvlasničkim dijelom,no situacija se ne mijenja,budući da novi suvlasnik stupa u vaš pravni položaj,odnosno ulazi u suvlasništvo,što će reći da je nužno razvrgnuti suvlasništvo na jedan od načina koje propisuje Zakon o vlasništvu i dr.stvarnim pravima,o čemu vam je G-man već pisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad me još i zafrkavate hahha. Neka, treba malo zdrave šale. Kako je doguralo do 32? da li po broju nasljednika npr. 4,8,16,32 ili nešto treće?

 

Vjerojatno su čestice već i prije bile u suvasništvu, pa ste naslijeđivali nop 1/8 svake čestice.

To se događa kada se nasljednici ne dogovore da svakom snasljedniku ide neki smisleni dio. Npr. vama bi bilo bolje da ste suvlasnik u većem udjelu na samo jednoj čestici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad me još i zafrkavate hahha. Neka, treba malo zdrave šale. Kako je doguralo do 32? da li po broju nasljednika npr. 4,8,16,32 ili nešto treće?

 

oprostite, nije bila namjera zafrkavati, stvarno sam mislila da vam je u tom smislu nejasno :) da, tko zna kako je došlo do 32 suvlasnika, odnosno do 32 idealna suvlasnička dijela, ali ima i bizarnijih primjera, gdje je idealnih dijelova i preko stotinu ili čak tisuću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija