Jump to content

Kako izbjeci dugove od oca?


ds821990

Preporučene objave

Imam problem i nez da li postoji rijesenje najbolje za mene i cijelu obitelj.Otac ima kredita i dugovanja,a kucu smo dobili od Apn-a te ne mozemo raspolagati s njom 10 godina.Tih 10 god istjece 2017 te da spasim kucu od ovrha i svega toga,da li ja od oca mogu kupit kucu i napravit kupoprodajni ugovor,naci ne bih on meni darovao niti ja nasljedio nego kupio i platio porez na to.

Da li bih se ja tada osigurao od njegovih dugova poslijw njegove smrti i da li bih osigurao kucu da ne dode do ovrha i delozacije.Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci da kad to istekne ja ako kupim kucu od njega ne nasljedujem dugove i onda sam osigurao sebe jer drugog nasljedstva necu imat od njega

 

dugove ne nasljeđuješ ako sklopiš ugovor o doživotnom uzdržavanju .dobiješ kuću (ako se tako navede u ugovoru) nakom smrti primatelja uzdržavanja. sklapanje ugovora treba upisati u vlasnički list. najboljeje da ugovor ovjerite u sudu.

 

nisi nasljednik i nisi dužan vračati dugove.

 

obzirom na navedeno stanje smatram da nebi bilo loše da vlasnik nekretnine upiše pravo plodouživanja u korist člana/ova obitelji.

 

ako bi došlo do ovrhe zbog dugova niko neće kupiti nekretninu opterećenu pravom plodouživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Googlao sam sto je ugovor o uzdrzavanju i to mi je jasno,te sam procitao sto je plodouzivanje.

Naci kad bi napravio ugovor o dozivotnom uzdrzavanju a vidio sam da se mogu odmah i upisat u vlasnicki list i prije smrti to znaci odmah uz suglasnost tate,te u ugovoru o plodouzivanju navesti mamu seku i sebe . Tako bi naci izbjegao daljnje ovrhe,njegove dugove,oduzimanje kuce itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

doživotno uzdržavanje- na nekretninu iz ugovora upisuješ se kao vlasnik nakon smrti primatelja uzdržavanja. nema poreza ali si obvezan u poreznu upravu prijaviti nastanak porezne obveze. bilo bi poželjno sklapanje ugovora upisati u vlasnički list. bilo bi pšoželjno da ugovor ovjeri sud.

 

dosmrtno uzdržavanje- po sklapanju ugovora upisuješ vlasništvo nad nekretninom iz ugovora. stjecatelj nekretnine plaća porez 5%. sigurnije je za nekretninu ali skuplje.

nakon godinu dana od sklapanja ugovora ovrhovoditelj ne može pokrenuti ovrhu na kući radi namirenja duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a vidio sam da se mogu odmah i upisat u vlasnicki list i prije smrti

Da,u slučaju dosmrtnog uzdržavanja,ali ne i doživotnog koji do smrti primatelja izdržavanja može biti samo zabilježen.

te u ugovoru o plodouzivanju navesti mamu seku i sebe .

ako se upisuješ kao vlasnik,onda nemožeš istovremeno na istoj nekretnini biti i ovlaštenik prava služnosti,budući je to pravno nedopustivo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija