Jump to content

Odvjetnica ne želi otkazati punomoć


SUNRISE08

Preporučene objave

Od kako sam dobio tužbu(tužen sam),odvjetnici sam dao punomoć za zastupanje no kako nije bilo sudskih radnji zbog smrti tužitelja postupak je po Riješenju suda prekinuto.

Sada tražim otkazivanje punomoći i potvrdu o nedugovanju,jer si želim uzeti drugog odvjetnika (očekujem tužbu od nasljednika).

Odvjetnica mi ne želi otkazati punomoć navodeći kako sam u nekoliko navrata trazio savjete vezano za slučaj te da joj dugujem 250kn (nikada mi nije rekla da ti savjeti koštaju).

Da li je odvjetnica u pravu i trebam li joj platiti?

Kome se obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnica mi ne želi otkazati punomoć navodeći kako sam u nekoliko navrata trazio savjete vezano za slučaj te da joj dugujem 250kn (nikada mi nije rekla da ti savjeti koštaju).

Da li je odvjetnica u pravu i trebam li joj platiti?

Kome se obratiti?

 

pismeno (preporučeno i sa povratnicom )otkazati punomoć odvjetnici.

o tome pismeno obavijestiti i sud (pozvat se na broj predmeta).

 

odvjetnik nesmije naplatiti savjete vezane za predmet za koji je dobio punomoć .

može naplatiti poduzete radnje pred sudom u svezi predmeta za koji je dobio punomoć. ako nema poduzetih radnji pred sudom nema ni plaćanja.

pismeno traži svoj spis iz čega možešvidjeti poduzete radnje pred sudom.

ako smatraš da si u pravu čekaj rješenje o ovrsi. proti istog rješenja podnesi prigovor. osporavaj potraživanje uz navođenje razloga. pa šta sud rješi.

ali 250,00kuna i nije neki novac da bi išao u rizik da dobiješ veće troškove. to odvjetnica zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru

Idem danas kod nje još jednom trazit spis,a ako će inzistirat na plačanju dosadasnjih savjeta(kojima mi nije pomogla)za koje mi nikada nije napomenula da će trazit naplatu (nikada prije mi nije naplačivala) zvat ću HOK

 

nevrijedi samo ići. pismeno otkaži punomoć i traži povrat dokumentacije iz spisa.

ali ako nije bilo poduzetih radnji spis je prazan (osim tužbe, odgovora na tužbu, poziva za raspravu i rješenja o obustavi postupka).

ako je sudu dostavila odgovor na tužbu i to je poduzeta radnja koju smije naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da pojasnim malo više

Dakle tužen sam a odvjetnica koja me tada zastupala odgovorila je na tužbu,postupak je mirovao dugo te nije bilo sudskih radnji.

Moja odvjetnica odlazi u mirovinu te spis prenosim sadasnjoj kojoj potpisujem punomoć,također nema nikakvih radnji osim što sam po smrti tužitelja par puta trazio savjet što i kako postupiti bude li ikakvog ročišta na što mi je i odgovorila i to nisam bio zadovoljan,ali nikad nije napomenula da će me ti savjeti koštati.

Nadalje opet sam preko eSpisa dolazim do informacije da se postupak prekida.

Dakle odvjetnica nijr imala nikakvih radnji.

Ja sada za eventualne buduće radnje koje očekujem,želim spis odnijeti drugoj odvjetnici koja mi je nakon što me saslušala sasvim besplatno i neuvjetovano da me ona zastupa ,dala savjet što i kako postupiti.

Dakle sadašnja odvjetnica će eventualno ovih dana mozda od Suda dobiti Riješenje o prekidu postupka ako se moj dopis o otkazivanju punomoći odv.mimoiđe sa Riješenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da pojasnim malo više

Dakle tužen sam a odvjetnica koja me tada zastupala odgovorila je na tužbu,postupak je mirovao dugo te nije bilo sudskih radnji.

Moja odvjetnica odlazi u mirovinu te spis prenosim sadasnjoj kojoj potpisujem punomoć,također nema nikakvih radnji osim što sam po smrti tužitelja par puta trazio savj

 

dalije plaćeno za podnošenje odgovora na tužbu.?

dali imate račun?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dalije plaćeno za podnošenje odgovora na tužbu.?

dali imate račun?

 

Naravno,sve je plaćeno pa i odgovor na tužbu kojeg doduše niti nije sastavljala ona već moja prijašnja odvjetnica koja je u tijeku postupka otišla u mirovinu.

Nadalje maloprije sam bio kod dotične i naravno da je burno reagirala jer gubi klijente (po mojim saznanjima nisam prvi) i dala mi je spis,ali Potvrdu o otkazivanju punomoci mi nije htjela ispisati uz obrazlozenje kako sam joj došao "na knap" ( 13.00) .

Pitam kada onda mogu doći pa mi kaze neka je nazovem sutra pa će mi reći (naravno sad će me zavlačiti svaki dan).

Pita me da li ja smatram da je njeno vrijeme u koje mi je davala savjete vezano za slučaj besplatno!?

Kažem naravno da ne mislim,ali pošto sam vam dao punomoć vezan za slučaj bio sam spreman i platiti za eventualne radnje po postupku,a za savjete mi ni u jednom trenu niste rekli da se naplačuju.

Rekoh joj ispišite mi račun i nema problema odmah plaćam,no kao neće mi sada nista naplačivati.

Eto spis sam dobio,a kad cu dobiti potvrdu o otkazivanju punomoći (bez koje me drugi odv. ne moze primiti) ne znam.

Iako bi odvjetnik kojem otkazujem punomoć sam trebao Sud obavjestiti o tome ja ću sada sam sastaviti podnesak sudu u kojem cu sud obavjestiti o otkazivanju i navesti da ubuduće sve pismene šalju na moju adresu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sunrise,nemojte pogrešno shvatiti,no počinje te me nervirati.

Vas uopće nije briga za tu nekakvu njenu potvrdu o otkazivanju,budući da ste vi taj koji otkazuje punomoć i to nemože biti ničim uvjetovano.

Molim vas,učinite kako smo vam rekli,i Bovu i ja,obavijestite sud o opozivu punomoći,i tu se priča s njenim zastupanjem završava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I sugestija s moje strane - platite joj tih 250,00 kn, jer bi se u protivnom mogla zainatiti, a mišljenje vam je ipak dala. Je li vam pomoglo ili ne - nebitno je.

 

Ovo što Bovu kaže da ne može naplaćivati savjete u predmetu za koji ima punomoć, načelno stoji. Ali problem je ovdje što vi opozivate istu, a tada joj treba platiti mišljenje. Nije neka lova, prema Tarifi ima pravo na duplo više, i to za svaki započeti sat, pa si procijenite što vam se isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam kulturno i mirno došao k njoj i rekla je da je pripremila spis ali da sam duzan 250kn.

Pitam je da mi objasni za što,objasnila je i pitala me zar ja mislim kako je njezino vrijeme besplatno.

Rekoh joj kako nisam nikada to ni pomislio ni rekao,te kaze hoću li da mi pokaze tarifu na što sam odgovorio da nema potrebe jer sam u istu upučen.Kažem joj neka mi ispiše račun,a ona kao da neće ništa naplačivati.

I tako se natezali,uglavnom nekoliko puta sam je trazio da mi ispiše račun o dugovanju pa nije htjela,kao neće mi naplačivat.Nabrojao sam joj nekoliko situacija sa kojima nisam bio zadovoljan,napomenuo joj kako je razgovarala o mom slučaju sa sucem koji vodi slučaj (poznaju se)te kako joj je sudac rekao da sam dobri postupio što sam uradio nešto iako mi je ona rekla da to ne radim,uglavnom što se tiće "duga" nije mi zeljela naplatiti savjete vezane za slučaj.Kasnije tokom dana sam saznao od poznanice da je i ona otkazala punomoć te da joj je odv ostala duzna 1000kn koje joj je nešto unaprijed platila jer se nije nadala da će morat trazit drugog odv.

Uglavnom dalo bi se,eto nazalost među žitom se uvijek nađe kukolja.

Nadam se jedino da neće biti takva pa ići sucu nesto pričati vezano za slučaj ,a protiv mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Napišite opoziv punomoći odvjetniku ime i prezime ,adresa za predmet posl. br. .

Punomoć opozivate sa ---datum . Molite sud da sva pismena dostavljaju Vama na adresu:

 

xy.

Odvjetniku platite tih 250,kuna i tražite račun kako bi mogli drugom odvjetniku pokazati da nemate nepodmirenog dugovanja.međutim to nije obavezno da pokazujete račun .) Bilo bi dobro da datum otkazivanja bude nekako blizu datuma izvršene isplate .

 

Opoziv punomoći napišite u dva primjerka tako da Vam u sudskoj pisarnici ovjere jedan primitak.

Pitajte ujedno u pisarnici da li će opoziv punomoći biti evidentiran u statusu predmeta na internetskim stranicama .

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani svi koji mi pomažete savjetima;

jučer bio kod dotične odvjetnice koja je sastavila dva primjerka Sporazumnog raskida punomoći u kojem je napomenuto kako nemamo međusobnih potrazivanja (nije htjela ipak tih 250kn uzeti),a danas sam i na Sudu predao obavijest o istom otkazivanju punomoći (2 primjerka;jedan sudu jedan sa potvrdom o primitku meni)

Zakazao termin kod nove odvjetnice kojoj cu odnijeti sve spise i iznijeti joj cijelu situaciju.

Hvala puno svima,cijenim sve savjete koji su mi mnogo puta bili od velike pomoći,a naravno trpit će te me i dalje (nadam se) jer ću zasigurno imati pitanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija