huskybucka objavljeno: 10. svibanj 2016. Dijeli objavljeno: 10. svibanj 2016. U suvlasnistvu sam poljoprivrdne cestice od cca 3200m2. Meni pripada 1200m2, drugom suvlasniku 1200m2, a trecem suvlasniku-800m2. Zemljiste je "podijeljeno" na 3 dijela, -moj je dio u sredini. E sad svako obraduje svoj dio, medutim desni suvlasnik je kao i ja dosao naknadno i odredio medu. Po sjecanju odprije mi se cini da je njegova parcela bila manja... Ono sto zelim je tocno znati medu-tj. iskolciti svoj dio, jer svakodnevne svade nemaju smisla... E sad me zaniima cijeli postupak, dakle prvo mi treba geodet, koliko ce me to sve kostati? Da li ako ja to sve plati lijevi i desni suvlasnik isto dobiju ciste cestice-tj, da li se moze samo izmjeriti i odrediti mede bez da se parcelira...? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 10. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 10. svibanj 2016. Nekažu đabe da je suvlasništvo majka svađa,glede čega vam se kao trajno rješenje preporučuje dioba kako bi svaki od suvlasnika na svom dijelu bio vlasnik 1/1. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
huskybucka odgovoreno: 10. svibanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 10. svibanj 2016. Nekažu đabe da je suvlasništvo majka svađa,glede čega vam se kao trajno rješenje preporučuje dioba kako bi svaki od suvlasnika na svom dijelu bio vlasnik 1/1. Upravo to...sama svada,,, Dajte mi molim vas objasnite postupak? Ja bi bila najsretnija kad bi svi bili normalni i zajedno to rijesili, medutim to je nemoguce... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 10. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 10. svibanj 2016. Najjednostavniji način razvrgnuća/diobe je dobrovoljno razvrgnuće suvlasničke zajednice i to zajedničkim sporazumom svih suvlasnika(ugovor/geodet/cijepanje/prijavni list/provedba u z.k. i katastru),u kojem suvlasnici zajednički odlučuju o načinu na koji će se suvlasnička zajednica razdijeliti,no ukoliko nema sporazuma nužno je inicirati sudsko razvrgnuće suvlasničke zajednice,a koji postupak može pokrenuti bilo koji od suvlasnika, dakle u ovom slučaju možete pokrenuti postupak Vi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
huskybucka odgovoreno: 11. svibanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2016. Dakle podnesem zahtjev sudu i oni sve dalje rjesavaju-geodet, parcelacija..? Dal znate okvirno koliko to moze kostati? Poljoprivredno zemljiste-malo preko 3000m2, sjever hrvatske, vrijednost u poreznoj-4kn/m2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 11. svibanj 2016. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2016. Nezahvalno za nabaciti bilo kakovu cifru. Troškovi pristojbi, očevida, te vještačenja (geodeta) variraju od činjenih radnji, no kako se takav postupak vodi po Zakonu o sudskom vanparničnom postupku, tako se troškovi određuju prema pravilima paragrafa 20. Prema navedenom pravnom pravilu osnovno je načelo u izvanparničnom postupku da svaki sudionik snosi sve svoje troškove, odnosno da trošak zastupanja pada na zastupanoga, a ako je bilo zajedničkih troškova, koje predstavljaju samo troškovi pristojbi, troškovi očevida i vještačenja, o njima odlučuje sud na način da ih određuje razmjerno svim suvlasnicima u postupku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.