Jump to content

Lazni svjedok


Marijahh67

Preporučene objave

Dobar dan,

Imam pitanje vezano uz prometni prekrsaj, vezan uz brzinu. Nakon žalbe, na sud kao svjedok pozvan je prometni policajac koji mi je dao kaznu oko koje se sporimo, ja se ne mogu sjetiti kako je on točno izgledao, ali osoba koja je bila samnom u vozilu tvrdi da to nije taj isti policajac koji me kaznio. U sudnici nije se identificirao nikakvim legalnim dokumentom te na pitanje o adresi, dao je adresu policijske postaje u kojoj radi na što sutkinja nije reagirala. Opravdao se neimanjem ikakvih dokumenata kod sebe. Zanima me kako provjeriti da li je to zbilja bio taj isti policajac ili je na sud poslana neka druga osoba te kako postupati na sljedećem ročištu?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osoba koja je bila samnom u vozilu tvrdi da to nije taj isti policajac koji me kaznio.

 

Niti ne mora biti onaj koji j es tobom razgovarao, nego može onaj koji je bio s njim tada u ophodnji. Nema razlike.

 

 

na pitanje o adresi, dao je adresu policijske postaje u kojoj radi na što sutkinja nije reagirala.

 

Policajci uvijek daju adresu postaje i to je normalni postupak (sva pošta u postupku im se i šalje službenom poštom na adresu postaje i uručuje im se preko njihovih rukovoditelja).

 

 

Zanima me kako provjeriti da li je to zbilja bio taj isti policajac ili je na sud poslana neka druga osoba te kako postupati na sljedećem ročištu?

 

Nemaš kako provjeriti osim da direktno kažeš sutkinji, pa će ona provjeriti ako misli da treba.

 

 

U postupku negiraš prekršaj ili...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sporenjem si ušao u malo riskantnije vode,pa bi mogao na kraju dobiti od prekršajnoga suda i veću kaznu od predložene kazne. sritno i pametno ti!

 

Zar nije da po pravilu 'in peius' pravni lijek ne smije prouzročiti okrivljeniku nepovoljniju sudsku odluku od one na koju se žali?

Razumije se kad je riječ o prigovoru za visinu kazne...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..ne mogu sjetiti kako je on točno izgledao, ali osoba koja je bila samnom u vozilu tvrdi da to nije taj isti policajac koji me kaznio. U sudnici nije se identificirao nikakvim legalnim dokumentom te na pitanje o adresi, dao je adresu policijske postaje u kojoj radi na što sutkinja nije reagirala. Opravdao se neimanjem ikakvih dokumenata kod sebe. Zanima me kako provjeriti da li je to zbilja bio taj isti policajac ili je na sud poslana neka druga osoba te kako postupati na sljedećem ročištu?

Hvala.

Osobno Vas ne shvaćam kako bi to utjecalo na osporavanje, negiranje, prekršaja takve vrste, prekoračenje brzine, koji se ne utvrđuje osobnim zapažanjem policajca, već uređajem za utvrđivanja brzine (radar, multanova isl.), te, kako Vam piše i poštovani g-din drot u svom postu, kao svjedok ne mora ići policajac koji Vam je napisao kaznu, već policajac koji je pomoću uređaja utvrdio da ste prekoračili brzinu kretanja, počinili prekršaj, i u pravilu ne daje svoju privatnu adresu stanovanja, već adresu postaje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da i kako bi se onda tu radilo o lažnom svjedoku, kako se sugerira u naslovu, a poglavito, kako bi to moglo utijecati za negiranje počinjenog prekršaja, iskreno, nije mi jasno?

No pravo je svakog da se brani na način za koji smatra da je za njega najprikladniji i, možebitno, najpovoljniji i najučinkovitiji....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija