Jump to content

Zašto plaćamo kasko osiguranje


mprpic

Preporučene objave

Imao sam štetu na teretnom vozilu uslijed naglog kočenja došlo je do klizanja tereta i oštećenja kabine.naime imam osiguranje tereta ali teretu nije ništa bilo ali vozilu je oštećena kabina .Poslikao sam to i prijavio štetu na Croatia osiguranje na kojem i imam puno kasko osiguranje.naime stiže odgovor od osiguranja da oni ne pokrivaju štete na vozilu koje su prouzročene od pada tereta i tome slično..Sad me zanima zašto plaćamo kasko osiguranje kada ionako štetu sami pokrivamo.kamion je na leasing šteta velika a ja nemam novca za popravak..A rate i dalje stižu.Molim za pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svako osiguravajuće društvo ima svoje opće i posebne uvjete za osiguranje u kojima se navodi točno koji su osnovni i dodatni rizici pokriveni.

 

Evo što piše na njihovoj stranici, pa procijenite gdje bi ova šteta upadala:

 

http://www.crosig.hr/hr/osiguranja/vozila/autokasko/#detaljnije

 

Meni se čini - nigdje. Teško je predvidjeti da će se ovakva šteta od klizanja tereta uopće dogoditi, pa se (sa strane osiguratelja) postavlja pitanje je li teret bio adekvatno osiguran od klizanja i nije li došlo do krivnje vozača... Prilično zanimljivo pitanje.

 

Međutim, skupo plaćate kasko pa inzistirajte da oni negdje uklope ovu štetu među svoje osigurane rizike (primjerice, je li kod udarca došlo do loma stakla, je li klizanje tereta ustvari prometna nezgoda...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija