Jump to content

Razmjerni dio godišnjeg odmora


MODOr

Preporučene objave

Poštovani,

 

dao sam sporazumni otkaz u firmi A koji je izvršen 30.06.2017. i u toj firmi A iskoristio sam razmjerni dio prava na GO za 2017. godinu. Zaposlio sam se u drugu firmu B gdje mi je radni odnos započeo teći dana 01.07.2017., te me zanima kada mogu iskoristiti pravo na razmjerni godišnji odmor za drugu firmu, firmu B? Dali tek nakon 6 mjeseci ili odmah u bilo kojem periodu u 2017. godini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trajanje godišnjeg odmora

Članak 77.

(3) Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor određen na način iz stavaka 1. i 2. ovoga članka, nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod toga poslodavca.

 

Razmjerni dio godišnjeg odmora

Članak 78.

(1) Radnik koji nije ispunio uvjet za stjecanje prava na godišnji odmor na način propisan člankom 77. stavkom 3. ovoga Zakona, ima pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora, koji se utvrđuje u trajanju od jedne dvanaestine godišnjeg odmora iz članka 77. stavaka 1. i 2. ovoga Zakona, za svaki mjesec trajanja radnog odnosa.

 

Raspored korištenja godišnjeg odmora

Članak 85.

(3) Pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora moraju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada te mogućnosti za odmor raspoložive radnicima.

 

 

Kako se niste prvi put zaposlili i nemate prekid duzi od 8 dana, sve vam je jasno, ali ako i poslodavcu odgovara da odmah mozete koristiti razmjerni dio GO, ako ne odgovara koristit cete kad poslodavcu odgovara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija