Jump to content

Krađa u sparu


imihoci50

Preporučene objave

Danas sam u sparu uhvačena u krađi vrijednosti 100 kn.Robu sam vratila,policija nije došla ali su mi rekli da će sigurno biti privatne tužbe jer njima nije važno dali uzmeš robu za 5,50,100 ili 1000 kn.Sada me strah te privatne tužbe,šta će biti i koja će kazna za to biti.Imam djecu i jako mi je teško a i bila mi je velika lekcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Škola za ubuduće (i još k tome jeftina). Manite se toga, jer nije vrijedno.

Druga stvar je ukoliko je nužnost, onda s ljudske strane mogu razumjeti, iako i tada kršite zakon, to vam je valjda jasno. Neće vas tužiti, jer im se ne isplati, a glede ponašanja, kako Drot piše - kako biste vi reagirali da su uloge zamijenjene? Opet, i tu postoji neka granica razumljivog ponašanja, iživljavanje svakako nije u redu, ali živimo u vremenima gdje su razumijevanje i strpljenje "resursi" u nestajanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Poštovani,

I ja sam uhvaćen u krađi u sparu za iznos od 348kn. Bilo je iz nužnosti no neće se više nikada ponoviti. Roba je vraćena i rekli su mi da će me tužiti ako se ponovi no skenirali su mi osobnu (onim aparatom kakav koriste ZET-ovci). Trebao bih uskoro aplicirati za posao u državnoj firmi pa me zanima da li će ovo biti igdje zabilježeno van njihove evidencije, tj. vidim po drugim temama da se spominje da se ovi podaci mogu naći "sigurnosnom provjerom". Što to točno znači?

Također, volio bih čuti da li je bilo posljedica za gospođu kojoj se dogodilo isto.

Velika lekcija, neće se ponoviti a izbjegavat ću njihove trgovine, nisam znao da to ide iz džepa prodavača, inače se ne bi dogodio... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sigurno ih nisu zvali naknadno, samo su te evidentirali radi sebe, u svojim internim evidencijama. Međusobno će podijeliti tvoje podatke i više paziti na tebe kad ćeš ulaziti u dućane i to je to.

Ako se to neće ponavljati, nećeš imati nikakvih posljedica. Ovo ne može utjecati na nikakvu sigurnosnu provjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mene mene su u šparu ulovili za 99kn badema i drugi puta za 250kn pelene i šampon za djecu te su mi poslali privatnu tužbu gdje traže za 1. krađu 3 mjeseca zatvora a za drugu 4mj ili zajedno 6mjeseci ali ako ne počinim isto djelo u roku od godinu dana ništa tj uvjetno (Srpanj 2018). Prva i glavna rasprava mi je 23.11.2019 a prije 2mj mi je izrečena uvjetna kazna za krađu iznad 1000kn tj 1030kn iz Kauflanda(Siječanj2018) kad sam pijan pokušao izšetati sa  tenisicama. Dali sam sada prekršio uvjetnu i imate li savjet za obranu. Btw mislim se braniti da je bilo iz nužnosti a i je radi tada jako lošeg financijskog stanja jer sam morao nabaviti potrepštine za 2 bebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas je Spar očito odlučio dati na sud, jer ste to više puta napravili. Žuti karton prolazi, ali dva žuta daju crveni.

Nema kršenja uvjetne, zato jer rok kušnje počinje teći od pravomoćnosti presude, što je kod vas bilo najranije u rujnu ove godine, a ova djela iz Spara su iz srpnja, dakle prije početka tijeka roka kušnje.

Teoretski, postoji mogućnost opoziva ove prve uvjetne, ali kod ovakvih djela, em iz nužnosti, em sa malim posljedicama - neće se desiti. Ali morate prestati s time, kada se to bude nakupilo, više neće biti razumijevanja suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Prestao sam jer sam se financijski ustabilio. Nikad prije nisam a ni neću. Nasjeli su mi ove godine Eos lopovski Matrix 2 puta na račun sa velikim iznosom radi super malog zaboravljenog računa Bonbon-a pa sam doista bio prisiljen al naravno nespretan i glup.Dali je najpametnije priznati? I zanima me dali da navedem da odlazim u inozemstvo u Siječnju 2019 raditi radi egzistencije sebe i svoje obitelji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 36 minuta, Krešo0103 je napisao:

Dali je najpametnije priznati?

Ukoliko su dokazi čisti, a koliko vidim jesu, jer su vas uhvatili - onda je. Ljudski objasnite zašto ste to napravili i sud će to znati cijeniti.

Prije 36 minuta, Krešo0103 je napisao:

I zanima me dali da navedem da odlazim u inozemstvo u Siječnju 2019 raditi radi egzistencije sebe i svoje obitelji?

To će vam biti i obveza na koju će vas i sud upozoriti. U protivnom, ako prešutite, stvari se mogu zakomplicirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija