Jump to content

Tabularna izjava


Wanksta

Preporučene objave

Tabularna izjava ili clausula intabulandi je ili samostalni dokument, ali češće dio kupoprodajnog ugovora u kojem stoji izričito i nedvojbeno ovlaštenje primatelju izjave da se na temelju tog dokumenta uknjiži, najčešće kao vlasnik, u zemljišnoj knjizi. Bez te klauzule u ugovoru zemljišnoknjižni sud neće dopustiti i provesti upis u zemljišnoj knjizi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Može li mi netko objasniti kako izgleda postupak preuzimanja tabularne isprave od javnog bilježnika? Naime, kupac mi nije isplatio cjelokupan iznos za kupnju nekretnine do određenog datuma, (a to je bio uvjet izdavanja tabularne). Javni bilježnik mi kaže da će mi predati tabularnu, ali mi nije konkretno rečeno na koji način. Na što trebam obratiti pažnju prilikom preuzimanja; da li će se pisati neki zapisnik da je meni kao prodavatelju predao deponiranu tabularnu. (Nadam se da se kupac ne može u ZK pojaviti sa nekom falšanom tabularnom). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija