Jump to content
VenomusFlower

Istekla osobna prije skoro godinu dana- produženje/nova/kazna!? :/

Preporučene objave

Eto, što da kažem.

Nisam uopće obraćala pozornost i tek sam prije koji mjesec skužila da mi je osobna istekla.

Inače nigdje ne idem, možda ono, do trgovine il tako nešta, više sam osoba koja vjesi po kući ili po kompjuteru, nisam imala potrebe igdje koristiti osobnu tako da se nisam obazirala.

 

A kad sam skužila prije koji mjesec, stalno sam gledala ono uskoro ću, sljedeći ponedjeljak ili slično i tako je vrijeme proletilo.

A i moram priznat da me već sad duže vrijeme strah uopće i otići jer nisam sigurna hoću li dobiti neku kaznu ili nešto, neam novaca, što je još bolje. -.-

I sad, da li ja uopće spadam pod produživanje osobne ili izradu nove!?

I koje bi dokumente uopće trebala?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru (:

 

Znači koliko sam skužila, trebam donjeti novu fotografiju, certifikat pod redovnim postupkom od 79,50 kn te staru isteklu osobnu iskaznicu!?

 

Što je sa biljezima, znam da su se prije uzimali na šalteru ali nisam nigdje na stranici vidjela da se spominjali.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nema biljega. Dobijete od tete na šalteru zahtjev i uplatnicu, platite pa s time nazad kod tete kojoj predate to ispunjeno i plačeno i sličicu, ona ispuni obrazac po podacima iz evidencije MUP-a na kojem vi provjerite točnost podataka pa se potpišete, isto napravite na ugovoru o davnju usluga certifiranja, ostavite broj moba na koji će te primiti sms da je OI gotova (ako želite) i to je uglavnom to :-).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Istekla mi je osobna prije 2 mjeseca znam da je istekla al zbog boelsti i boravka u bolnici nisam mogla otici dali cu dobiti neku kaznu i dali mi policija moze ako me zaustavi s autom nakon sto mi poniste staru osobnu i dobijem onaj zuti kartoncic naplatit kaznu ili ne .

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio tomba2k
   Poštovani, dobio sam kaznu sam nepodnošenje zahtjeva za izdavanje nove osobne iskaznice nakon promjene prebivališta. Tek sutradan sam čitanjem detalja uviđaja shvatio kako se radi o kazni za nepodnošenje zahtjeva, iako sam isto napravio, te je osobna već izdana, ali istu nisam još preuzeo. Nisam siguran jesam li zahtjev podnio u zakonskom roku (15 dana), no to je bilo sigurno dosta prije trenutka kada sam dobio kaznu (osobna je čak već izdana kako rekoh). Je li kazna i dalje važeća, te što mi je činiti u ovoj situaciji?
  • objavio Marinđa Nole
   Poštovani,

   naivno sam nasjeo na trik prevaranta koji se predstavljao kao potencijalni kupac mobitela kojeg prodajem na Njuškalu i razmjenio s njim slike osobne iskaznice ''kako nitko ne bi bio prevaren''. Kasnije sam na internetu saznao da osobna iskaznica čiju sliku mi je prevarant poslao nije njegova nego da pripada nekom trećem čovjeku kojega je jednako tako prevario. Prevarant me tražio i broj bankovnog računa, ali mu to nisam dao i nakon toga nismo kontaktirali. Nikakve druge podatke mu nisam davao. Zasad nisam imao nikakvih neugodnosti, ali se bojim za svoje financije. U najkraćem roku ću slučaj prijaviti policiji, iako sumnjam da će mi to pomoći.

   Što mi je činiti? Kako da se zaštitim od zloporabe podataka koje prevarant ima na slikama moje osobne iskaznice?
  • objavio Nariele
   Pozdrav!

   Hvala unaprijed na citanju i pokusat cu biti suvisla koliko je moguce biti.
   Naime, odselila sam iz Hrv prije par godina i nisam nikad odjavila boraviste (nisam bila dovoljno informirana, smatrala sam da je nebitno) niti pokrenula ikakav postupak. U travnju mi je istekla osobna iskaznica koju jos nisam produzila(nisam u drzavi jos par mjeseci) i policija je odradila terensku provjeru, utvrdila da ne zivim u drzavi vise, te po tome sto su nam rekli, automatski mi odjavljeno boraviste i vise nemam pravo na osobnu iskaznicu i putovnicu.
   S obzirom da se ne namjeravam vracati u Hrv i nemam nekretnina ni financijskih obveza prema drzavi, to ne bi trebao predstavljati problem, ali 2019 se udajem (civilno) za stranca (UK) u Dubrovniku.
   Pitanja su:
   1. Hoce li me docekati nekakve kazne kad pokusam pokrenuti postupak vezan za boraviste?
   2. Mogu li se udati u Hrv ako nemam prijavljeno boraviste ali imam pravne dokumente (ID/viza) druge drzave? 
   3. Da li je uopce potrebno da se prijavljujem/odjavljujem ili je ok ostaviti kako je, s odjavom napravljenom s njihove strane?

   Ako postoje ikakva pitanja ili je nesto nejasno - tu sam i hvala jos jednom!
 • Online korisnici×