Jump to content

Susjedu treba struja - kako postupiti?


Harambašica

Preporučene objave

Stanovi su u vlasništvu jednog našeg ministarstva,  ja sam unutra legalno. Prvi susjed je doslovno za sitne novce "nekomu" ušao u stan i ondje je duže vrijeme,  čini mi se od 2008. U međuvremenu su mu prije više od godinu dana isključili struju. Snalazi se s nekim plinskim bocama, ima mali agregat, često  zaudara plin. Napravio je neki odušak, za ugljen monoksid, za svaki slučaj. Samac, alkoholičar, prešao pedesetu, u problemima, od onih koji danima ne izlaze van. Ne znam je li plaćao na vrijeme, tvrdi da jest. Došao me moliti da uzme struju od mene, da probušimo zid i sprovede sebi, plaćat će, kaže. Ne odobravam to i odbila sam. Može mu se kako priključiti struja legalno? Hoće li pomoći da ja zovem ministarstvo jer me, kao, strah? Drugi stanovi su prazni, samo on i ja smo u hodniku. Žalim čovjeka, a ne želim poduzeti ništa protuzakonito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , bovu je napisao:

kao vlasnik stana može tražiti plaćanje naamnine ili deložaciju. nelegalno koristi tuđu imovinu.

Predstavnik Ministarstva sa zaštitarima i dvojicom policajaca je već puno puta dolazio da utvrde njegov identitet, ali nikad ne otvara vrata. Ne ulazim u to tko je "preprodavao" stanove i dojavljivao gdje ima koji prazan, niti za koji iznos, znam samo da ima dvadesetak ilegalaca u zgradi i da se to može razvući godinama. Nije me nešto strah da bi moglo doći do kakve havarije,  ali nekad zbilja intenzivno smrdi taj plin. A i jadno je, nekako. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 sati , Harambašica je napisao:

Došao me moliti da uzme struju od mene, da probušimo zid i sprovede sebi, plaćat će, kaže. Ne odobravam to i odbila sam. Može mu se kako priključiti struja legalno? Hoće li pomoći da ja zovem ministarstvo jer me, kao, strah? Drugi stanovi su prazni, samo on i ja smo u hodniku. Žalim čovjeka, a ne želim poduzeti ništa protuzakonito.

Ni slučajno mu dati da priključ struju!

To je zabranjeno prema pravilniku HEP-a, imate tio jasno navedeno u vašem ugovoru/energetskoj suglasnosti od HEP-a i uvjetima korištenja!

Ne smijete davati drugima da se trajno priključe na vaš priključak.

Da pojasnimo - to se ne odnosi nužno na slučaj kada nekome omogućite da se na koji dan priključi kod vas kakvim produžnim kabelom jer na susjednoj čestici na kojoj nema struje recimo šiša živicu ili kosi travu ili zavaruje ogradu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija