Jump to content

miroslav6

Korisnik
 • Broj objava

  404
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

Aktivnosti reputacije

 1. Hvala
  miroslav6 je reagirao na Matrix u Darivanje kuće   
  Kad ste se već odlučili na darovanje, izaberite ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, tim više na sljedeću činjenicu;
   
   
 2. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od BRKICA00 u Putovnica   
  Ovo zbilja nije nikakvo pravno pitanje.
 3. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od Borbena7 u Putovnica   
  Ovo zbilja nije nikakvo pravno pitanje.
 4. Hvala
  miroslav6 je reagirao na Matrix u Ostavinska rasprava   
  Žao mi je ako ste tako shvatili odgovor, evo Miroslav je pravilno tumačio. 
   
  👍
 5. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od Matrix u Parcelacija i uređivanje vlasništva s oca na sinove   
  Porez na promet nekretnina cete platiti samo na novu parcelu koju kupujete.
  Po meni je najbolje da otac kupi parcelu, napravi podjele kako zelite i da onda daruje djeci sto zeli odjednom. Uvijek je lakse da jedan vlasnik radi sve, a i upis u ZK ce biti samo jedan tako i da tu stedite. Samo pazite da ne kupi jedan od sinova pa daruje drugom sinu (bratu) jer ce porezna naplatiti porez ponovno.
  Iako nisam te struke (nadam se da ce strucniji potvrditi ili me ispraviti) prvo trebate provjeriti prostorni i urbanisticki plan je li parcelacija susjedove cestice pa onda i preparcelacija Vase dvije cestice moguca (velicina cestice, sirina uz cestu za izgradnju kuce, i sl.). Onda bi susjed trebao napraviti parcelaciju svoje cestice da mozete kupiti sa cistim "papirima" i prodati ocu tu cesticu koju zelite. Nakon toga preparcelacija te dvije cestice tako da nisu podijeljene paralelno sa ulicom, vec okomito na nju. Na kraju darivanje kako je dogovoreno.
  Svakako s geodetima dogovorite cijenu za oba elaborata odjednom, vjerojatno ce ispasti jeftinije, a i njima ce biti puno lakse sve odmah napraviti, nego da dvaput idu iz pocetka.
 6. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od drot13 u Problem sa susjedima   
  S takvim "patolozima" necete izaci na kraj. Ili cete trpiti ili cete se odseliti, tu nema neke pomoci. U to se mozete uvjeriti ako procitate slicne teme.
  Zivite svoj zivot i ne podilazite im, jer kako to obicno biva, sto Vi vise pazite, to oni vise gaze. Sumnjam da je kuca od papira da se sve cuje tako kako oni navode, po tome bi i Vi njih isto tako trebali cuti. Ocito je da buka njima dolazi iz glave, a ne iz Vase kuce. A na verbalne napade ne reagirajte, jer se oni Vasom reakcijom hrane.
  Pa neka i zovu policiju, nakon sto oni dodu pet puta i vide da ne radite nista sto ne biste smjeli, ici ce na razgovor kod njih, a ne kod Vas.
 7. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od Matrix u Provjera stana   
  Ne mora cak ni ici u gruntovnicu niti platiti 20 kn, gruntovni izvadci se mogu provjeriti i besplatno preko interneta bez navodenja ikakvog razloga.
 8. Sviđa mi se
  miroslav6 je reagirao na Borbena7 u Problem sa susjedima   
  Bilo bi dobro da se Vi prestanete ponašati tako kako se ponašate. Vi ste ti koji uzmiču i dozvoljavate im da Vas uznemiravaju. Čemu to "skrivanje" u vlastitoj kući? Da se razumijemo, nisam za to da ih uznemiravate, ali svakako smatram da bi se trebali slobodno ponašati u svom domu. Hodajte kada hoćete i kako hoćete, izlazite u dvorište kada god poželite, spuštajte rolete kada god za to imate potrebe, svoje goste dovodite kada Vam to odgovara, slušajte tv onoliko glasno koliko Vam je uhu ugodno, puštajte vodu kada god za to ima potrebe...
 9. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od Nimark u MIROVINA NAKON SMRTI OCA   
  https://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=77
 10. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od Moca Chino u Upis izvanknjižnog vlasništva neupisanog supružnika   
  To ce biti ta plomba koja se dugo nece rijesiti.  Bilo bi super da sam u krivu.
 11. Sviđa mi se
  miroslav6 je reagirao na ivistipe u Upis izvanknjižnog vlasništva neupisanog supružnika   
  Izvadite povjesni zk izvadak da se vidi vrijeme i način stjecanja nekretnine, priložite vjenčani list i zatražite upis polovice vlasništva u zemljišne knjige temeljem bračne stečevine i obiteljskog zakona. Bit će zanimljivo obrazloženje kako će rješiti predmet, a ne mogu vas odbiti.
 12. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od G-man u Autocesta - vožnja lijevom trakom   
  Ovaj znak objasnjava da je to dopustena brzina, tj. najmanja brzina kojom se vozila trebaju kretati u toj traci.

  Ovaj znak npr. dodatno zabranjuje teretnim vozilima voznju u lijevoj traci.
  Makar je po meni puno logicnije da brza vozila moraju mijenati traku (horizontalna signalizacija na cesti je krivo napravljena), jer kad se opet trake spajaju u jednu, sporo vozilo mora propustiti brzo, sto nema smisla, pogotovo sto se trake nekad spajaju na mjestu gdje je jos uvijek uzbrdica pa dolazi do problema. Primjer je obnovljena cesta Novi Marof-Varazdin, prije obnove je bilo sve logicno, nakon obnove su promjenili. Google je taman u vrijeme obnove snimao StreetView pa nema ni nove ni stare horizontalne signalizacije niti znakova.
 13. Hvala
  miroslav6 je reagirao na ivistipe u Upis izvanknjižnog vlasništva neupisanog supružnika   
  Po tom darovanju bi suprug mogao ostati bez svoje polovice jer bi supruga tvrdila da je darovao svoju polovicu , a da je druga polovica njezina bračna stečevina. Vrlo delikatna situacija. Supruga bi trebala tražiti priznanje bračne stečevine od muža pa makar i putem suda, a ne darovanje.               Zakonodavac bi trebao donijeti obvezu upisa bračne stečevine u zemljišne knjige u trenutku stjecanja nekretnine i takvih problema u budućnosti nebi bilo.
 14. Hvala
  miroslav6 je reagirao na Matrix u Upis izvanknjižnog vlasništva neupisanog supružnika   
  Citirani postupak je nepovoljan po obe strane, o čemu se na forumu več pisalo. 
  Obiteljski zakon u odredbama čl. 36 st. 4. propisuje način upisa prava vlasništva glede konkretne situacije, međutim zemljišno knjižni uredi po tom pitanju su još uvijek "zbunjeni". 
   
  Tako je, ovo iz razloga što  ne može darovati nešto što je već njeno. 
 15. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od drot13 u Upis izvanknjižnog vlasništva neupisanog supružnika   
  Bracni drug bi Vam trebao darovati pola nekretnine i s tim ugovorom se mozete upisati u ZK. Necete platiti porez na promet nekretnina.
  Zbog kojeg tocno razloga zelite to uciniti, "osim" sto cete biti navedeni u ZK kao suvlasnik? Dva najcesca razloga:
   - U slucaju da bracni drug stan zeli prodati, Vi morate dati suglasnost bez obzira sto niste upisani kao vlasnik, jer je stan bracna stecevina. Pogledajte clanak 32. i 37. Obiteljskog zakona. Prema obiteljskom zakonu ste Vi takoder trebali dati suglasnost za kredit, ako je za kredit podignuta hipoteka na taj stan.
   - U slucaju razvoda, opet bez obzira sto niste vlasnik, ali je stan bracna stecevina, dogovorno ili preko suda ce se odrediti sto ce biti sa stanom.
 16. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od RaNer u Registracija automobila, prepis itd.   
  https://www.cvh.hr/registracija/prva-registracija/
  Rok je vjerojatno zato da stignu nabaviti tablice koje nisu iz njihovog podrucja, najbolje da nazovete neku stanicu u Bjelovaru gdje se misli napraviti registracija i provjerite, tj. dogovorite se ako je moguce prije to napraviti.
  Moze se i na stanici za tehnicki pregled ili na policiji u Bjelovaru uzeti pokusne (probne) tablice na 3 dana (40 kn, nisam sad siguran da li ima jos kakvih dodatnih troskova) pa napraviti tehnicki i registraciju u Rijeci. Prije uzimanja pokusnih treba naravno ugovoriti policu osiguranja, moze i normalna na 1 g.
 17. Hvala
  miroslav6 je reagirao na BRKICA00 u Zaposlen kao Vozač sa isteklom vozačkom   
  To mnogi misle ali ne možete utjecati na vozače oko sebe niti uvjete. Onaj dečko koji je poginuo u Vrgorcu isto nije tražio vraga (igrom slučaja ga znam odnosno znao sam ga) pa je svejedno nastradao.
   
  prekrsajna@pravosudje.hr. pošaljite mail da vam se odobri plaćanje na rate. pitanja@mup.hr policija@mup.hr za još detaljniji postupak
   
  Malo je subjektivno ovo reći. Svi imaju nekoga/nešto što nas mrzi (nekoga porezna, nekoga škola). Policija mrzi sve koji voze pijani, nevezani i slično. 
   
  Poslodavac je bome u pravu tu. Njemu treba radnik koji ima zadovoljene minimalne uvjete, a vi to nemate. Nitko neće držati radnika koji mu je samo trošak. Pa sad ako hoćete biti tvrdoglavi bit ćete nezaposleni u ovo vrijeme kad svatko nastoji zadržati svoj posao. S razlogom je tamo stavljen znak 50. S obzirom da tvrdite da ste dobar vozač onda bi trebali znati i propise i držati se istih, a ne ja sam dobar vozač mogu šta hoću. Krivi ste što vozite sa 0,7 kad znate da se tolerira do 0,5 i da se izvan naselja smije voziti 90 samo ako nema znaka. Tamo ga je bilo, vi se niste držali i krivi ste amen.

  Ispričavam se na off topicu ali me je razljutila ova količina samouvjerenosti.
 18. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od drot13 u Dozivotno koristenje nekretnine   
  Tko je sve vlasnik te kuce? Vi i jos netko? Vi koristite prizemlje, a druga osoba kat/ostatak? Je li kuca etazirana, mislite li etazirati ako nije, moze li se etazirati? On nije otac te djece pretpostavljam?
  Oporuka napisana na takav nacin vrijedi.
  Vas suprug ce u slucaju smrti isto imati pravo na tu kucu, ako mu Vi to ne ostavite, moze traziti nuzni dio (ako nece biti namiren iz ostatka Vaseg nasljedstva). Bez oporuke njegovo pravo ce biti 1/4, ili 1/8 u slucaju nuznog dijela ako on nece biti naveden u oporuci.
 19. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od drot13 u Agencija za nekretnine plaćanje   
  Pitajte ga na temelju cega trazi placanje provizije jer mu za to po zakonu treba pisani ugovor koji on ocito (kako ovdje navodite) nema. I da Vam se za ostale stvari obrati pismeno, jer vas zvanjem maltretira. Sumnjam da ce ici na ovrhu jer mu nece uspjeti kad ugovora nema. Nadam se samo da niste slucajno i njemu jednom nesto potpisali, a da ste zaboravili. Makar bi on vec mahao s tim potpisom, ne bi trazio placanje na ruke i samo bi poslao racun bez nagovaranja da platite. Slobodno ga pitajte i kako bi mu to mogli platiti 1000€ bez PDV-a (ako je agencija u sustavu PDV-a, a ocito jest) i trazi li on to da krsite zakon?
  Rade li inace na proviziju na postotak? Odgovara li tih 1000€ tom postotku ili je eto on izracunao da to kosta toliko?
  Kako to s agencijama zna biti, lovi u mutnom i zastrasuje pa ovisno na koga naleti, uspije naplatiti proviziju od prodavaca i kupca i onda kad na to nema pravo.
 20. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od ivistipe u Agencija za nekretnine plaćanje   
  Pitajte ga na temelju cega trazi placanje provizije jer mu za to po zakonu treba pisani ugovor koji on ocito (kako ovdje navodite) nema. I da Vam se za ostale stvari obrati pismeno, jer vas zvanjem maltretira. Sumnjam da ce ici na ovrhu jer mu nece uspjeti kad ugovora nema. Nadam se samo da niste slucajno i njemu jednom nesto potpisali, a da ste zaboravili. Makar bi on vec mahao s tim potpisom, ne bi trazio placanje na ruke i samo bi poslao racun bez nagovaranja da platite. Slobodno ga pitajte i kako bi mu to mogli platiti 1000€ bez PDV-a (ako je agencija u sustavu PDV-a, a ocito jest) i trazi li on to da krsite zakon?
  Rade li inace na proviziju na postotak? Odgovara li tih 1000€ tom postotku ili je eto on izracunao da to kosta toliko?
  Kako to s agencijama zna biti, lovi u mutnom i zastrasuje pa ovisno na koga naleti, uspije naplatiti proviziju od prodavaca i kupca i onda kad na to nema pravo.
 21. Sviđa mi se
  miroslav6 je reagirao na Spitfire u Parcelacija i pristupni put   
  Površina zemljišta u parcelaciji će se izračunati prema suvlasničkim omjerima i odrediti oblik, ako je to moguće, da obje imaju pristup putu. Ako nije moguće, isto se može riješiti kroz pravo služnosti. Dakle, dio jedne čestice koji bi trebala osigurati veza sa pristupnim putom računa se u površinu te čestice ali ne na način da bi se drugoj poršina umanjila za taj dio. 
 22. Sviđa mi se
  miroslav6 je dobio reakciju od G-man u Registracija automobila, prepis itd.   
  https://www.cvh.hr/registracija/prva-registracija/
  Rok je vjerojatno zato da stignu nabaviti tablice koje nisu iz njihovog podrucja, najbolje da nazovete neku stanicu u Bjelovaru gdje se misli napraviti registracija i provjerite, tj. dogovorite se ako je moguce prije to napraviti.
  Moze se i na stanici za tehnicki pregled ili na policiji u Bjelovaru uzeti pokusne (probne) tablice na 3 dana (40 kn, nisam sad siguran da li ima jos kakvih dodatnih troskova) pa napraviti tehnicki i registraciju u Rijeci. Prije uzimanja pokusnih treba naravno ugovoriti policu osiguranja, moze i normalna na 1 g.
 23. Hvala
  miroslav6 je reagirao na Matrix u Ostavinska rasprava   
  U konkretnom slučaju se više ne radi o ostavinskoj raspravi, obzirom da je ista pravomoćno završena, več o pravu zahtijevati ostavinu kao nasljednik ostavitelja, za što je nužna parnica. 
   
  Upućujem vas na odredbe čl.138 ZN
 24. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od More33 u Mogu li djeca biti svjedoci u majcinoj oporuci   
  Clanak 35. tocka 2. Zakona o nasljedivanju kaze da potomci ne mogu biti svjedoci oporuke. Ali majka moze vlastorucno oporuku napisati i potpisati bez svjedoka. Moze ju sastaviti i ovjeriti kod javnog biljeznika.
  Teoretski je najbolje da Vam daruje jos za zivota sve kako je htjela pogotovo sto vas je samo dvoje potomaka (uz pravo stanovanja ili plodouzivanja na nekretnini sebi kao zastitu da ima gdje zivjeti), necete imati troskova ostavinske rasprave.
  Postoji li neki poseban razlog pisanja oporuke kad ste sestra i Vi ionako jedini nasljednici?
 25. Hvala
  miroslav6 je dobio reakciju od drot13 u Mogu li djeca biti svjedoci u majcinoj oporuci   
  Clanak 35. tocka 2. Zakona o nasljedivanju kaze da potomci ne mogu biti svjedoci oporuke. Ali majka moze vlastorucno oporuku napisati i potpisati bez svjedoka. Moze ju sastaviti i ovjeriti kod javnog biljeznika.
  Teoretski je najbolje da Vam daruje jos za zivota sve kako je htjela pogotovo sto vas je samo dvoje potomaka (uz pravo stanovanja ili plodouzivanja na nekretnini sebi kao zastitu da ima gdje zivjeti), necete imati troskova ostavinske rasprave.
  Postoji li neki poseban razlog pisanja oporuke kad ste sestra i Vi ionako jedini nasljednici?
×
×
 • Napravi novi...