Jump to content

Poslodavac odbija dati Ugovor o radu


Malkblood

Preporučene objave

Poštovani korisnici i korisnice ovog foruma,

Imam jednu situaciju i tražim savjet kako je riješiti. 

Naime, bio mi je ponuđen posao u jednoj firmi i poslodavac navodi da me rezervira za rad kod sebe, no Ugovor ne spominje; dapače, izbjegava tu temu. Na moje upite, dobivam odgovore "Bit će. Ima vremena. Moramo te naučiti poslu." Znači, već 2 dana me zavlači za Ugovor i tražila sam informacije o tvrtki, te mi se javila jedna osoba (bivša djelatnica) koja mi je rekla svoje loše, uznemirujuće iskustvo sa tom firmom i tim poslodavcem, te mi je rekla da kontaktiram i druge djelatnike koji su tamo radili. Međutim, drugi djelatnici su naveli niz nepravilnosti u toj firmi, te višestruka maltretiranja, mobbing, vrijeđanje i optužbe za krađu. 

Jedna djelatnica se sa poslodavcem spori na sudu zbog fizičkog napada i to sam potvrdila. S obzirom da nisam dobila nikakav Ugovor o radu; smatra se da radim na crno, jer sve što je rekao - bio je samo dogovor. Dakle, dogovor je bio 3 mjeseca probno, plaća toliko i to je to. Ugovor daje kad on odluči.

Jučer sam dobila na potpis samo papir za zaduženje ključa ureda. I više bivših djelatnika mi je reklo da na taj način on ljude optužuje za krađu, jer imaju ključ ureda. I kad sam danas spomenula da bih ključ vratila, on je rekao da to ne dolazi u obzir, da nemam što vraćati ključ i da dok je on tamo, ja ostajem. No Ugovor i dalje ne spominje.

S obzirom da on može odbiti potpisivanje liste razduživanja, koje su meni opcije da ja taj ključ vratim i odem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija