Jump to content

COVID-19 i povratak na posao


tomi12

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me da li poslodavac može zahtijevati da imam negativan test na COVID-19 prije povratka na posao. Znači poslodavac ne dopušta da se vratim na posao bez negativnog nalaza testa, iako po epidemiološkim mjerama se nije potrebno testirati nakon prolaska vremenskog perioda izolacije. Da li je to legalno ili moguće, s tim da napomenem da se ne radi o zdravstvenom radniku, nego o proizvodnji. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 24.

(1) Prilikom sklapanja ugovora o radu i tijekom trajanja radnog odnosa radnik je dužan obavijestiti poslodavca o bolesti ili drugoj okolnosti koja ga onemogućuje ili bitno ometa u izvršenju obveza iz ugovora o radu ili koja ugrožava život ili zdravlje osoba s kojima u izvršenju ugovora o radu radnik dolazi u dodir.

(2) Radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za obavljanje određenih poslova, poslodavac može uputiti radnika na liječnički pregled.

(3) Troškove liječničkog pregleda iz stavka 2. ovoga članka snosi poslodavac.

Jedino Vas na ovaj članak mogu uputiti, ne znam što bih Vam drugo rekla. Pribavite mišljenje Nacionalnog stožera ili Zavoda za javno zdravstvo pa ga podastrite poslodavcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija