Jump to content

Bodovi


anonimno

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

mene je to zanimalo pa sam pokušao potražiti na netu: rezultat zero

zadnji podatak koji ja imam je od 19.10.2006. je odbijanje radne skupine fonda hrvatskih branitelja prijedloga udruge specijalne policije da se napravi revizija fonda. da podsjetim sa obrazloženjem kako revizija nije provediva :-? a što je apsurdno i nejasno je podatak da su protiv revizije bile udruge proizašle iz domovinskog rata.

zanimljivo jer je zagrebačka hvidra jedna od najjačih udruga i oni su imali tribinu 09.06.2006. u kojoj traže reviziju registra hrvatskih branitelja a samim time i fonda. da rezimiram i pojasnim registar hrvatskih branitelja na neki način bi bio dostupan javnosti što znaći da bi ja tako znao da moj susjed nije bio branitelj nego da je bio u inozemstvu 90-96.

MUP i MORH ne prihvačaju taku provedbu jer bi to zalazilo u vojnu i službenu tajnu, bravo, kao JNA.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

to što je zagrebačka hvidra predložila bilo bi najidelnije za prave branitelje i sve bi se rješilo što se tiče braniteljskog statusa a iz državne blagajne izlazilo bi duplo manje kuna nego sada.

zašto je to tako, ja znam a znam da i vi znate jer to nije za pisanje po forumima jer ako se mup i morh drže pravila jna, velika je vjerovatnost da mi dođu dečki u crnom i odnesu komp.

na kraju krajeva sami pogledajte fantastično rješenje pitanja branitelja na ovoj web stranici i sve će vam biti jasno:

http://amac.hrvati-amac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=347&Itemid=198

:bonk: hrukljuš :bonk: kukljuš :bonk: kukljuš ...hrukljuš :bonk: :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost ne zna se tko tu koga...

Točan broj branitelja neće se znat do trenutka dok ne POSTROJE postrojbe a gospoda iz MORH-a i MUP-a ne prozovu imenom i prezimenom po svojim evidencijama.

Neprozvanim braniteljima po kratkom postupku....

Nadalje svakim danom se pojavljuju neke nove udruge branitelja, zajednice udruga, koordinacije udruga,savez udruga i sam bog valjda zna pod kojim imenom se još pojavljuju.Ima cca 10-ak udruga dragovoljaca.

Koga oni predstavljaju??mene sigurno NE.

Ne može nitko u moje ime reći da meni 1 bod za 6 mjeseci južnog bojišta i njemu 1 bod jer je on u nekoj udruzi??Pa procijenite to sami...

:horor: :horor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aktivna je i bitna itekako, samo o bodovima ne odlučujemo mi nego ONI koji nisu bili na nekim čukama po Velebitu i ostalim planinama nego su grijali guzice u uredima daleko od ledenog vjetra i metra snijega oko rova! Kao ja na današnji dan 1993, na Maslenici, taj dan vrijedi jedan bod kao i nekoj tajnici koja je u ovo vrijeme (borila se za domovinu) bila u toplom krevetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bodovi će biti povećani braniteljima iz akcija Maslenica, Poskok, akcija u dubrovačkom zaleđu, te Peruča i Medački džep

 

 

ZAGREB - Nakon što je Udruga specijalaca iz Domovinskog rata oštro prosvjedovala zbog izračuna udjela u Fondu dionica hrvatskih branitelja, danas je Đuro Dečak, šef Koordinacije braniteljskih udruga, koja je i predložila sporne kriterije, najavio da će zatražiti izmjenu bodova za razdoblje od 1992. do 1995. godine.

 

 

A upravo od 1992. do 1995. godine su se, upozorili su specijalci, odvijale neke od najznačajnijih akcija oslobađanja Hrvatske, poput akcije Maslenica, Poskok, oslobođenja dubrovačkog zaleđa, Peruče i Medačkog džepa.

 

U tim je akcijama, prema tvrdnjama predsjednika Udruge specijalaca Željka Sačića, sudjelovalo 40.000 specijalaca i pripadnika gardijskih brigada; najmanje 250 ih je poginulo, a više od 600 je ranjeno. Stoga će, najavljuje Dečak, na Koordinaciji pokrenuti izmjenu broja bodova za razdoblje od 1992. do 1995., ali samo za one koji su bili u ratnim operacijama.

- Ne bi bilo pošteno da za sve povećamo broj bodova jer bi se onda uz one koji su zaista ratovali prošvercali i oni koji nisu - kaže Dečak. Vjeruje da će svih 14 udruga okupljenih u Koordinaciji podržati takve promjene, kao Upravni odbor Fonda čiji je također član i u kojem predstavnici braniteljskih udruga imaju većinu.

 

- Mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema da se tim ljudima izdaju nova rješenja o udjelima. Ako se zaista radi o 40.000 ljudi, kao što tvdri Sačić, nije u redu da budu zakinuti zbog drugih - ističe Dečak. Najave o promjeni broja bodova razveselile su predsjednika Uduge specijalaca Željka Sačića. - Kad bi se to barem pokrenulo, bilo bi super. Specijalci su jako razočarani i ogorčeni i kad bi se bodovi promijenili, Đuro Dečak bio bi prijatelj svih specijalaca - poručuje Sačić.

 

Bili živi pa vidili !

 

Pozdrav svim braniteljima, pogotovo bivšim pripadnisima SJP-a.

 

 

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od 19.05.2006. - iste novine : - članak :

 

ZAGREB - Prema prijedlogu Radne skupine, osnovane radi utvrđivanja novih kriterija za izračunavanje udjela u Fondu braniteljskih dionica, povećat će se broj bodova za svaki dan od 1992. do 1995., ali samo za konkretne akcije i samo braniteljima koji su izravno u njima sudjelovali.

 

Sudionici akcija Medački džep, Maslenica, Poskok, oslobođenje Dubrovačkog zaleđa, Skok 1 i 2, akcija Una za svaki dan akcije dobili bi najvjerojatnije po tri boda, koliko dobivaju sudionici Oluje, umjesto jednog koliko imaju sada. Još nije dogovoreno za koliko bi povećali bodove.

 

U skladu s takvim zaključkom Radne skupine, MUP i MORH moraju popisati sve sudionike spomenutih akcija te poimence navesti samo one koji su doista i sudjelovali u njima. Nakon što MUP i MORH naprave popis sudionika, Radna skupina će prijedlog zaključaka uputiti Upravnom odboru Fonda koji ga mora prihvatiti, a tek nakon toga će izmjene kriterija biti poslane na Vladu koja ih mora formalno donijeti.

 

Još jednom pozdrav svim braniteljima, poglavito bivšim i sadašnjim pripadnicima SJP-a MUP-a RH.

 

Kompa

 

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hanza je napisao:

Sve je to napravljeno ali ništa od toga vjerovatno nebude. Bil sam sa Sačičem neki dan pa je tak rekel, uz sav trud otpor je prevelik jer ima previše onih koji rata nisu vidjeli!

 

a što je sa akcijama poskok 1, poskok2, trokut,kocka,tuka itd. što je sa bezimenim akcijama, zar mora akcija imati neko zvučno ime da bi se za nju dobio bod, a i u takvim akcijama je bilo poginulih i ranjenih

bodovanje je u startu promašeno i što je tu je ali poznavajuću sačića teško je povjerovati da će odustati jer taj kad zapne.... usput pozdravi ga. :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

esad je napisao:

istina je da ne može postojati fond u ovakvom obliku a što se tiće sredtava iz fonda i dalje su naša i bit će nam dodijeljena ako ih netko u toj gužvi ne ukrade. :-D

Zbrine esade, zbrine. Ne ukrade. Kako možeš reći da bi netko krao. :-P

 

je napisao:

a tko ce mi priznati 4 terena 92. po Bosanskoj posavini sve skupa preko dva mjeseca.

Eh da, kod mene isti slučaj. To zovu "Posavina - zona B", malo šifrirano, ali zna se točno na što se misli. Samo što se prave blesavi.

Kao što sam i gotovo polovicu 93. godine proveo u zadarskom zaleđu, također bilo i mrtvih i ranjenih, unatoč tome što je - kao, bilo primirje. I to sve računaju kao 1 bod. Sramota, ali što ćeš. Ne možeš se s rogatima bosti.

 

Ja sam dobio što sam dobio, nisam se žalio na izračun, nema smisla. Nije mi toliko žao bodova, nisam ni tražio nikakve dionice. Ali mi strašno smeta omalovažavanje onoga što smo činili, što smo proživjeli, u periodu koji oni računaju kao jedan bod. U prijevodu - nije vrijedno pažnje. Neka to kažu obiteljima onih koji su tada i na tim terenima poginuli. :-x To je ono što me boli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni su priznali zimu 94,ljeto 95, maestral,i to je valjda sve,+oluja i bljesak sad imam 3700 bodova,a imao sam 2800,sada je dobro,kolika će tu biti dividenda,dali se sada imam čemu nadat.valjda nešto nisam zaboravio,da zadar,i onaj lijepi grad sa mostom,ali nemam pojma kako se to zvalo..pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E. moy prijatelju dok mi budemo ušli u Evropu naša predvodnička ekipa koja nas vodi pobriniče se da naše dionice ne vrede ništ. Jer kako to sve kod nas funkcionira ništ sa nićim,a mi branitelji to mirno gledamo kao da se to nas ne tiče,te dalje vjerujemo raznim Kosoricama ,pojedinim Milasima itd...uzmi samo isplatu dividende obečanje:!!do kraja travja,pa prođe travanj -ništa-isplata diviende počinje u avgustu-prođe i avgust a o dividendi ni traga ni glasa-tako če na kraju biti i sa braniteljskim dionicama :-o:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da je taj #### pretjerao i ispada da je on kao glavni neki iz specijalne policije jedini koji treba ostaviriti najviše i največe zasluge pripadaju samo pripadnicima spec.policije.to nije pošteno prema ostalima koji nisu bili pripadnici specijalne policije ali su obavljali sve ostale policijske poslove a najvažnije da su sudjelovali i u aktivnim borbenim zadaćama kao i na terenskim zadacima..... idemo onda povečati bodove i policajcima koji su radili one poslove koje nije sačić radio u to vrijeme....... :

-D ---što ovo postaje svinjarija, bože sačuvaj.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:blabla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam ljut na ove svoje,svi imaju nekakve udruge i zvučna imena ,a kad bi se malo prokopalo,a 3 i 5 brigade nema nigdje,3 desetkovana u bosanskoj posavini, a 5 sastavljena od bivših vukovaraca i poslana u pomoć braći ,dole 2 g...i niko ništa,nema nikakvih likova koji bi rekli nešto u našu korist,moramo okolo ponovo tražiti ratne puteve jer smo popadali na prvostupanjskima radi njihovog zatajenja ratnog puta....strašno...a likovi koji su bili u ratu po par mjeseci se slikaju na tv...svaki dan...trebalo bi osnovati udrugu pripadnika gardijskih brigada...za inat svima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija