Jump to content

Upis građevine u katastru


Maraton1990

Preporučene objave

Pošto mi ovdje nemamo :gatara:, najjednostavniji odgovor bi bio, da podliježe eventualnom uklanjanju.

Da se možda radi o pomoćnom objektu koji je građen prema glavnom projektu pa s geodetskim projektom koji je dio istoga evidentiran u katastru i ZK, sa svime ostalime pa i promjenom uporabe zemljišta uz zabilježbu da nije priložena uporabna dozvola, iako se prema pravilniku izvedenog iz ZOG za takove građevine izdaje, odgovor bi bio drugačiji. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Maraton1990 je napisao:

Nema građevinske dozvole 

Ovlašteni geodeta je napravio elaborat, napravljeno je upisivanje u Katastar i uvedeno u ZK, sve je išlo preko nadležnog suda. U ZK je napomena da nije priložena uporaba dozvola. Parcela je u naravi bila šuma sada je dvorište sa kućom. Kuća je ustvari stambeni kontenjer na betonskoj ploči. Katastar je dodijelio i kućni broj. Dali je sad malo jasnije za lakši odgovor 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojmo vrijeđati struku. Nijedan geodeta ne bi napravio geodetski elaborat bez građevinske dozvole, glavnog projekta, zapisnika o iskolčenju, dokaza o vlasništvu i suglasnosti ili obavijesti svih vlasnika graničnih parcela. 

Ne znam koji bi to djelatnik u gruntovnici ili katastru upisao objekat koji nema dokumentaciju za upis prema Zakonu o građenju. To se također odnosi i na katastar, možda vam je poznato da traže i točku na i.

A i dobivanje kućnog broja nije baš jednostavno pogotovo na nekom kontejneru na poljoprivrednom zemljištu. Čista utopija.

Kada se traži neki savjet dobro je dati sve relevantne i istinite činjenice, a ne da se na svakom novom postu saznaje nešto novo i bitno za neki smisleni savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 56 minuta, slavko1941 je napisao:

Nijedan geodeta ne bi napravio geodetski elaborat bez građevinske dozvole, glavnog projekta, zapisnika o iskolčenju, dokaza o vlasništvu i suglasnosti ili obavijesti svih vlasnika graničnih parcela

Imaš dosta kuća koje su ucrtane u katastru i gruntovnici , a kojima stoji zabilježba u gruntovnici da za evidentiranje nije priložena građevinska niti uporabna dozvola jer kuća nema tih papira pošto je izgrađena ilegalno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
, slavko1941 je napisao:

Nijedan geodeta ne bi napravio geodetski elaborat bez građevinske dozvole, glavnog projekta, zapisnika o iskolčenju, dokaza o vlasništvu i suglasnosti ili obavijesti svih vlasnika graničnih parcela. 

 

Što se može učiniti za slučaj kada je geodet predao katastru elaborat na pregled, a nije pozvao susjedne vlasnike na terensko mjerenje? 

Uložila sam prigovor, ali katastar je ipak usvojio zahtjev za pregled i potvrđivanje elaborata.

uređeno: od podr
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija