Jump to content

Sudske pristojbe HITNO!!!!


scavrak

Preporučene objave

Hvala unaprijed!

 

Kad je u parnici tuzitelj oslobodjen placanja trosokova postupka, a tuzenik nije, a radi se o parnici gdje svaka stranka snosi svoje troskove, sud je donio nalog tuzeniku da plati pristojbe za tuzbu i za odluku. To je u skladu sa ZOSP, cl.18. Mene zanima ima li tuzenik pravo na tuzbu protiv tuzitelja na iznos pristojbi, buduci da je tuzenik priznao tuzbeni zahtjev, a sud je odlucio da svaka stanka snosi svoje troskove. Tuzenik nije ni sudjelovao na rocistu, kako bi se uopce mogao osloboditi (ili vratiti iznos) tog troska??

HVALA, molim HITNO!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud je donio odluku u skladu sa zakonom o sudskim pristojbama, a za vašu stranku postoji samo jedna mogućnost, a to je da se sud utvrdi u skladu s člankom 177. ZPP-a da Vaša stranka nije u stanju platiti te troškove, te može naknadno odrediti da te troškove plati u cijelosti ili djelomično stranka koja je oslobođena plaćanja troškova postupka iz onoga što joj je dosuđeno. Međutim, time se ne dira u pravo oslobođene stranke da za ono što je platila traži nadoknadu od protivnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija