Jump to content

prijedlog za iseljenje ovršenika


neksi5

Preporučene objave

pozdrav,

vlasnik sam firm koja je ovrhovoditelj u ovršnom postupku na nekretnini ovršenika fizičke osobe.

Nekretnina je prodana u ovršnom postupku, a kupila ju je moja firma, dakle ovrhovoditelj.

rješenje o dosudi je postalo pravomoćno i sud je donio zaključak da ovršenik mora predati nekretninu.

U zaključku je sud naveo da će se ukoliko predmetna nekretnina ne bude predana u posjed ovrhovoditelju kao kupcu, pristupiti ovrsi radi predaje predmetne nekretnine u posjed na prijedlog ovrhovoditelja kao kupca.

 

Zanima me što je firmi sad za poduzeti? treba li kontaktirati ovršenika da se s njim proba dogovoriti da dobrovoljno napusti nekretninu ili? ima li tu kakav rok?

 

Kako se podnosi taj prijedlog i u kojem roku?je li dovoljno podnijeti podnesak i samo navesti da ovrhovoditelj traži da se pristupi ovrsi radi predaje nekretnine u posjed? ili to baš treba biti sastavljano kao ovršni prijedlog? bilo bi super ako bi mi netko mogao napisati kako bi to otprilike trebalo izgledati.

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovršeniku je u sudskoj odluci određen rok za predaju u posjed nekretnine ovrhovoditelju. Ukoliko to ne učini dobrovoljno, nakon proteka roka, možete ga  pozvati na mirnu predaju nekretnine u posjed i dati mu određeni rok. Možete a i ne morate, ali radi sprječavanja daljnjih sudskih troškova, preporuča se. Ukoliko ni tada ne izvrši svoju obvezu, tada temeljem ovršne isprave ( pravomoćnog rješenja o dosudi),treba podnijeti novi prijedlog za ovrhu za ispražnjenje i predaju nekretnine ovrhovoditelju. Dakle pokrenuti novi sudski (ovršni) postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 06. 06. 2022. u 14:06, mvl je napisao:

Dakle pokrenuti novi sudski (ovršni) postupak.

Koliko sam uspio prouciti, potrebno bi bilo na isti taj poslovni broj postupka poslati podnesak u kojem se trazi da ovrsni sud donese rjesenje (o ovrsi) kojim ce narediti ovrseniku da isprazni nekretninu i preda ju u posjed ovrhovoditelju.

 

Slobodno me ispravite ako grijesim.

 

Takoder, jel se treba/moze traziti ispraznjenje i predaja nekretnine u posjed samo od ovrsenika ili i od drugih osoba koje potencijalno zive u kuci (ovrsenikova supruga)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija