Jump to content

Odlazak u invalidsku mirovinu - hrvi


Rubikon13

Preporučene objave

Poštovani na sva ta pitanja vaš obiteljski liječnik/ca znaju odgovor. Idete na procjenu preostale radne sposobnosti pa onda u invalidsku mirovinu. Sam proces odlaska u mirovinu i nije baš brz pa stoga morate biti na bolovanju dok ne budete dobili rješenje iz mirovinskog da ste u mirovini. Uglavnom pazite na zdravlje koliko god možete a mirovinu će te riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

PotpisujemG Gospodine, Skywalker  a Gospodin Rubikon će imati "priredbu" i  veliki problem ,belaj tijkom pokušaja stjecanja braniteljske mirovine, a, sve je već napisano, samo treba malo "prolistati" prethodne postove i vidjeti koju su branitelji #kalvariju" prošli da bi došli do braniteljske mirovine.   ;-)  Ali....za to smo tu na forumu da si pripomognemo- Lijepi pozdrav svim braniteljima i drž,ste se momci i đevojke  :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 06. 10. 2022. u 13:23, Rubikon13 je napisao:

Bok, dobio sam hrvi za stalno. U radnom osnosu sam. Dosta sam bio na bolovanju, a moje zdravstveno stanje nije dobro. Kako ću ići u invalidsku mirovinu - bez da budem dugo na bolovanju? 

Nema tu puno mudrosti ili se može raditi ili više nemože sve je na vama. To je dugotrajan postupak mora vam biti jasno ako želite ostvariti invalidsku mirovinu morate biti na bolovanju i ustrajati na onom što je najbolje za vas. Sam status hrvi vam može biti olakotna okolnost za invalidnost. Moj primjer kad sam otišao u mirovinu bio sam dvije godine neprekidno  na bolovanju. Eto samo da znate iz prve ruke šta vas čeka. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Rubikon13 je napisao:

Ja sam bio 7 godina neprekidno na bolovanju, i odlazio na svakakve komisije, bezbrojne. Jedino što me je vračalo da nemam Hrvi - stalno. Imam sada riješenje za stalno hrvi, liječim se i radim koliko mogu, pa me zanima kako će sada za mene izgledati.

U Zavodu će malo popričati s vama, vidit podatke o liječenju, stazu i sl. Naravno neće vam ništa kazati. Dvije su opcije:

-ako vas proslijede dalje idete u inv.mirovinu naravno djelomično je najizglednija opcija s najmanjim omjerom-Revizija Ministarstvo branitelja

-druga opcija da vas vrate nazad, jer ste napisali da imate posao. Ptsp - je bolest, u kojoj možete radit sve vrste poslova osim poslova s oruzjem. Zakonom je to i regulirano. Pročitajte imate na stranicama Mirovinskog.

Samo pravomoćno rješenje Hrvi ne mora bit uvjet za mirovinu.

Znači sve zavisi od odluke Vještaka iz Zavoda. Vi se naravno borite za opciju koja vama najviše odgovara. 

Imate pravomoćno rješenje, a to je najbitnije za neke dalje korake da se izborite za svoja prava.

Puno sreće 🤗

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija