ixo objavljeno: 23. studeni 2022. objavljeno: 23. studeni 2022. Pozdrav, jucer mi je pokucao na vrata gospodin i pitao ime i prezime i potvrdio sam. On je na svom papiricu nesto zaokruzio i onda se predstavio kao inkasator i pokazao svoju HRT iskaznicu i rekao da moram placat pristojbu inace ce me tuziti i ovrsiti. Ja ga nisam pustio u svoj objekt i rekao sam da nemam nikakav uredaj(ne posjedujem TV inace) sto hvata signale niti koristim HRT uslugu te mu nisam dao svoje podatke osim imena i prezimena koje je on vec imao od prije, a ne znam kako. Sad me zanima sto je sljedece? Dal me mogu zaista ovrsiti i naplatiti kaznu ako im nisam dao Oib, ostale bitne podatke i pristup unutar svog objekta? Citiraj
sivko odgovoreno: 24. studeni 2022. odgovoreno: 24. studeni 2022. (uređeno) Sad ćeš dobit obavijest da platiš ili će pokrenut prekršajni postupak.A šta će se dogoditi dalje i kako postupat ima opisano u temi HRT pokretanje prekršajnog postupka. uređeno: 24. studeni 2022. od sivko Citiraj
ixo odgovoreno: 24. studeni 2022. Autor odgovoreno: 24. studeni 2022. Ok hvala na info. I sta ako mi posalju tu obavijest da platim, dal da platim ili ne? Mislim nemaju moje osobne podatke osim imena i prezimena. Citam tu neki govore da platim a neki ne. Citiraj
sivko odgovoreno: 25. studeni 2022. odgovoreno: 25. studeni 2022. Kažu drugi da ne treba platit jer ne mogu dobit tužbu na sudu (HRT). Citiraj
mkey odgovoreno: 27. studeni 2022. odgovoreno: 27. studeni 2022. Dana 24. 11. 2022. u 8:55, ixo je napisao: Ok hvala na info. I sta ako mi posalju tu obavijest da platim, dal da platim ili ne? Mislim nemaju moje osobne podatke osim imena i prezimena. Citam tu neki govore da platim a neki ne. Ako platiše postaješ "pretplatnik" a plaćena "kazna" ide navodno inkasatoru kao nagrada za minuli rad. Ako ne platiš, ima par varijanti, kako je već navedeno ovdje: Citiraj
bovu odgovoreno: 1. siječanj 2023. odgovoreno: 1. siječanj 2023. Dana 24. 11. 2022. u 0:18, ixo je napisao: Pozdrav, jucer mi je pokucao na vrata gospodin i pitao ime i prezime i potvrdio sam. On je na svom papiricu nesto zaokruzio i onda se predstavio kao inkasator i pokazao svoju HRT iskaznicu i rekao da moram placat pristojbu inace ce me tuziti i ovrsiti. Ja ga nisam pustio u svoj objekt i rekao sam da nemam nikakav uredaj(ne posjedujem TV inace) sto hvata signale niti koristim HRT uslugu te mu nisam dao svoje podatke osim imena i prezimena koje je on vec imao od prije, a ne znam kako. Sad me zanima sto je sljedece? Dal me mogu zaista ovrsiti i naplatiti kaznu ako im nisam dao Oib, ostale bitne podatke i pristup unutar svog objekta? HRT inkasatora ne moraš ni pozdraviti (ako neće) a ni razgovarati sa njim. mogu izgubiti spor i platit troškove (ako te zastupa odvjetnik). bez prijave ili plaćanja (kojim priznaješ da si obveznik plaćanja pristojbe) ne mogu pokrenuti spor. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.