Jump to content

Prigovor na Obavezni prekršajni nalog


NIKMAN59

Preporučene objave

Dobio sam od pp Obavezni prekršajni nalog zbog kršenja odredbi Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. 

Izrečena mi je novčana kazna jer na jednom sportskom događaju nisam, kao redar, spriječio gledatelje u vrijeđanju i pretnjama sucima kao i što te gledatelje nisam zadržao do dolaska policije.

Problem je sljedeći. Na navedenoj utakmici uopće nisam bio prisutan, nitko me nije obavjestio niti sam prihvatio da budem bilo kakvo službeno lice. O spornim događajima i o tome tko me i zašto naveo kao redara nemam pojma. Nitko iz policije me nije kontaktirao, nije tražio moju izjavu niti bilo kakvo očitovanje o navedenom događaju. Nisam vidjeo niti potpisao zapisnik o događanju na utakmici niti bilo kakav policijski zapisnik.

Jednostavno, niti sam znao da sam redar, niti sam bio tu, ni kao gledatelj, niti imam bilo kakva saznanja o bilo čemu što se dešavalo na spornoj utakmici a kažnjen sam.

Pitanje, da li je policijski službenik mogao da mi izrekne kaznu bez da utvrdi elementarnu činjenicu da li sam uopće bio tu?

Napisao sam prigovor ali ne znam da li je policijski službenik ispravno postupio i ima li elemenata da podnesem prijavu protiv njega?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 minuta, sivko je napisao:

Možda je netko od redara rekao tvoje ime i prezime i ostalo i s njim su obavili razgovor i na osnovu toga napisali prekršajni nalog.

Sasvim moguće, ali da li mi on može izreći kaznu bez da to provjeri. Ovo će vjerojatno biti riješeno u moju korist jer imam svjedoka da tu nisam bio, službeni zapisnik sa utakmice u kom me nema navedenog kao službeno lice i još neke stvari koje ću predočiti u postupku. 

Najviše me zanima da li je postupak mogao biti proveden i donešena kazna bez ikakvog razgovora, izjave ili obavjesti. Ni o čemu ništa nisam znao dok nisam dobio obavezni prekršajni nalog sa izrečenom kaznom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija