Jump to content

Pomoc


ASIJA

Preporučene objave

Poštovani, šta se podrazumijeva pod namjernim podnošenjem lažne i neosnovane pritužbe na povredu dužnosti protiv sudije ili tužioca. U BiH postoji tijelo koje se zove Ured disciplinskog tužioca i razmatra pritužbe koje se odnosi na povrede dužnostu sudija ili tužilaca a na web stranici pise tko namjerno podnese laznu ili neosnovanu prituzbu da moze odgovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To znači da možete za opravdane stvari podnjiti pritužbu npr. predsjedniku suda ili višoj istanci, ali, ne smijete izmišljati neku nedopuštenu radnju sudskog djelatnika i sa tom izmišljotinom, ići podnjeti pritužbu.
Pritužbu možete podnijeti za sve ono što možete dokumentima - svjedocima(?) dokazati, ali da se prije podnošenja iste konzultirate sa svojim Odvjetnikom .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam navela sljedece, da podnosim prituzbu na sudskog djelatnika, kao potpisnika Rjesenja o prijemi u radni odnos, određenih namještenika, jer namjestenici koji su primljeni nemaju valjan pravni osnov da zakljuce radni odnos jer imaju radno iskustvo po ugovoru o djelu a što se ne smatra radnim iskustvom. I da je u posljednjd vrijeme postalo čudno da samo na oglasima prolaze kandidati koji imaju rodbinu u toj instituciji. Ako se utvrdi , da su primljeni uposlenici mimo tog iskustva prema ugovoru o djelu,  imali drugo iskustvo, ne mogu li ja krivicno odgovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je bila anonimna pritužba. Ali, ako Ured odbaci pritužbu i proglasi se ne nadležnim, a posalji tuzilastvu da ispita navode iz prituzbe, ne mogu li ja odgovarati ako se navodi ispostave netacnim. Konkurs je zaista bio, primljena su određena lica, ja sam dobila info da ne ispunjavaju uvjete u pogledu iskustva za posao. Ne mogu li oni otkriti ko je podnio prituzbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo (a i za dalje) daj prvo objavljen natječaj ovdje da se vidi što,tko i kako a pogotovo jer se radi o pravu BiH koje nije isto kao i u RH.

Kao drugo pritužbe za taj Ured odnose se samo na rad tužitelja i sudaca pa u ovom slučaju neće ni postupati jer nisu nadležni.

Piše u natječaju tko i kome može poslat žalbu na isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija