Jump to content

Poslodavac neželi isplatiti plaću u banci koju sam odabrao.


Dnkafd

Preporučene objave

Pozdrav dali smijem primati plaću na Revolut?IBAN moj od Revoulta počinje sa LT tako da neznam ako smijem primati plaću na Revolut a poslodavac mi neželi isplaćivati na Revoult dali ga nekako mogu legalno prisiliti jer ispadne da ja sam mogu odlučivati u kojoj ću banci primati plaću i jer ispadne da je od 2022 i Revolut postao banka.Samo sjedište je u Litvi pa neznam dali je to nekako izvedivo da zatvorim račun u PBZ banci i imam samo Revolut i tamo primam plaću?I poslodavca kad sam pitao jel mi može na Revolut pa mi je napisao da zakon kaže da se nesmije na Revolut primati plaću ali ja nisam stručnjak u tome pa bi volio da mi odgovori netko tko se bolje u to sve razumije i hvala Vam unaprijed na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 27. 02. 2024. u 12:54, nemozetotako je napisao:

Smijete. Poslodavac neka izvoli pratiti propise iz poslovanja. Ako želite na Revolut, onda Vam mora isplatiti na Revolut.

 

Dana 27. 02. 2024. u 14:33, TonyBob je napisao:

Evo, ovo mu pokažite, službeno mišljenje Porezne uprave.

A vi ga pitajte po kojem zakonu ne smije.

 

https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=19797

Hvala Vam puno na informacijama.Evo prije negdje tjedan dana knjigovodstvo mi je reklo da će kontaktirati direktora i pitati dali mi smiju isplaćivati plaću na Revolut.Nemogu da vjerujem da moram već oko tjedan dana čekati da mi daju samo odgovor i da kontaktiraju direktora.Zanima me ako poslodavca prijavim inspekciji po kojem zakonu je poslodavac dužan meni isplatiti plaću na račun koji baš ja želim kako bi mogao proslijediti tu informaciju poslodavcu i opomenuti ga da mi već jednom promjeni račun za isplatu plaće ili nakon toga odmah idem na inspekciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav knjigovodstvo firme preko koje radim već prije tjedan dana mi je reklo da će kontaktirati direktora i pitati ga dali smije isplačivati plaću na Revolut.Još uvijek ga nisu kontaktirali,a načelo  obeznog prava kaže da nikome nije dozvoljeno prisiliti treću osobu da otvori račun u nekoj drugoj banci pa čak ni državi.Dali mislite da bi onda inspekcija kaznila poslodavca jer nepoštuje načelo obvezog prava jer poslodavac bi na sudu izgubio ili ga se baš mora tužiti ako u zadanom roku neisplati plaću do 15 u mjesecu na račun koji sam mu poslao?

uređeno: od Dnkafd
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo sve je rješeno,poslodavac mi je isplatio prije par dana plaću na Revolut :) a i našao sam na internetu Europske regulacije koje kažu da poslodavac mora mi poslati plaću  i na IBAN koji ne počinje sa HR jer ako ne pošalje to je IBAN diskriminacija a sada smo u EU pa mora poštivati EU regulacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija