Jump to content

koji ugovor???


Sanela

Preporučene objave

Kuća u kojoj živim je u vlasništvu moga oca koji mi ju je voljan darovati. Problrem je u tome što imam pohlepnu sestru i izvanbračnog brata koji će nakon smrti oca najvjerojatnije tražiti svoj dio. Pa me zanima kojim ugovorom se mogu najbolje ograditi da kuća ostane moja i da imam gdje živjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se s prethodnim navodnom, no upućujem da vam je u pogledu sigurnosti i stabilnosti ugovora najbolje sklopiti ugovor o darovanju s ocem, vlasništvo odmah prelazi na vas, a ocu uvijeku u ugovoru možete ostaviti služnost doživotnog uživanaj na nekrenini koja je predmet ugovora...samo jedno upozorenje...ako je kuća jedina imovina kojom otac raspolaže ostali nasljednici bi darovanjem iste Vama ostali uskraćeni za svoj nužni dio, po njegovoj smrti imaju pravo ( a ako su pohlepni kakvima ih opisujete onda i hoće ) pokrenuti postupak za vraćanje dara u ostavinsku masu radi ostvarivanja prava na nužni dio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija