Jump to content

problemi sa Zagrebackom bankom - kome se obratiti


saska7

Preporučene objave

cijela prica je podugacka

...

rijec je o racunu mog muza.

kreditni ured je skinuo sa njegovog racuna tudji dug adminidstrativnom pogreskom. zaba je blokirala racun dok se taj nedozvoljeni minus ne rijesi. trajalo je 2mj ganjanja kreditnog ureda da konacno uplate nazad novce (naravno da za to vrijeme na taj tekuci stizu place, do kojih se ne moze) konacno uplaceno od kreditnog ureda se ne vidi na racunu.

nakon nekoliko dana provjeravanja preko bankomata, ljut na cijeli svijet moj muz udje u poslovnicu i pita u cemu je problem- pa joj, niste trazili da vam se odblokira racun (za vrijeme blokade konstantno idu kamate na nedozvoljeni minus).

zatrazi odblokiravanje racuna - sve ce biti rjeseno u 24h obecavaju. haha

2 dana kasnijeoo, pa znate ima neki problem, dodjite oko 3 kad bude poslovodja ovdje...oko 3 nema poslovodje, pricekajte..netko ce vas nazvati...sutra ujutro opet u banci sa poslovodjom - joj ne znam sto je provjerit cemo pa cemo odmah to rijesiti

2 dana kasnije, sve je u postupku pricekajte. jos 2 dana kasnije (pricamo o radnihm danima) eee, znate, vi ste imali problem sa maasterom prije 1,5godinu pa ste rizicni. ok, sta da radim? (zapamtite, nije njegova greska, nije nista nikome duzan, kreditni ured je zabrljao!!! i to prije 2i pol mj!!!)

:-x rjesenje je da je sve rjeseno (svaki put kad dodje u poslovnicu) i sve ce biti na njegovom racunu u slijedeca 24h.

i nakon 3 tj ganjanja i svaki put cekanja po 2 dana da se netko odgovoran uopce obrati njemu sad nam je dosta svega

kad se sve sumira na racunu ima 3 place, (od kojih 2 pokrivaju onaj TUDJI dug) uplatu iz kreditnog ureda (onaj TUDJI dug) i uskoro ce biti uplacena i 4 placa...DO KOJE NE MOZE JER JE RACUN BLOKIRAN!!!!!!

trebam pomoc kome se obratiti za takvo maltretiranje

any ideas?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

btw, da ne zaboravim, u medjuvremenu su zaboravili gdje im je onaj papir sa zahtjevom za odblokiravanje racuna pa je morao cekati jos 2 dana da ga konacno nazovu i kazu da mora OPET potpisati taj isti papir

 

a problem s masterom je rijesen davno, ali zbog toga nema pravo na minus (nisu mu odobrili takav nacin kreditiranja) sto je sasvim ok...

 

nije mi jasno kako bas svaka 2 dana uspiju pronaci nesot novo sto je problem i zbog cega ne mogu odblokirati racun, ba ssvaki put!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije stručni svjet, više praktičan;

moj kolega kojem su blokirali tekući račun zbog naplate duga kao jamcu otvorio je tek. račun u drugoj banci i dogovorio u firmi da mu plaću uplaćuju na taj račun

 

tako je mogao barem doći do plaće dok se ne riješi blokada

btw. mislim da se baš radilo o Zabi :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Često se takve stvari događaju baš toj banci. Meni su prikačili 10 000 ojra dosjpelog potraživanja od nekog lika i stavili me na crnu listu HUB-a, no srećom po njih u poslovnici je radio čovjek koji je u roku od par dana ispravio grešku i izvršio brisanje te gluposti, a i iz HUB-a (Hrvatske udruge banaka), sam dobio relativno brzo rješavanje toga uz ispriku.

 

Mogu ti reći samo da je iskustvo bilo vrlo neugodno, a da se ni ja baš nisam postavio preveč ugodno prema njima. Naravno da od tog trenutka nemam više posla s tom bankom. Jedino malo žalim za tim što nisam tražio nadoknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

blago tebi...

nama nije ni reakcija iz udruge za zastitu prava potrosaca pomogla, dapace, ovi u zabi su se samo uvrijedili i rekli da nismo trebali urgirati na taj nacin jer da je sve rijeseno...

ali JOS UVIJEK ne moze mom muz do svojih placa.

sve po devizi "bit ce rijeseno u slijedeca 24h"

izludjuje me taj sistem

 

jos je najgora stvar sto mu poslodavac ne dopusta primanje place preko druge banke. iako je izbor banke pravo posloprimca...

 

ne bi ni imali nista s tom bankom da nije poslodavac takva pi...

:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle, zadnjih tjedan dana stvar stoji zbog rjesavanja pravnih pitanja...

?!=")($%)=!?!!!!

 

naime, sve skupa je, bez obzira na pravovremenu reakciju mm i dokazivanje da nije kriv (koje je zbog inertnosti svih nasih administrativnih postupaka - i kreditnog ureda i zaba-e trajalo 2mj), zavrsilo u pravnoj sluzbi ZABA-e. nevjerojatno kako po brzom postupku krenu nekog ganjati, a kad se treba vratiti nazad onda to traje i traje i traje.. zadnjih tjedan dana se ceka dopis od odvjetnika kome je proslijedjen "slucaj" kojime se sve ponistava kako bi mm moga konacno do svojih placa.

 

ne bi mi to uopce saznali da opet nije mm sjedio u banci nekoliko puta i poceo prijetiti medijima i tuzbama s nase strane. tek onda su se udostojili nazvati svju pravnu sluzbu i KONACNO nakon sad vec preko 3mj zaje...nja reci mu sto se zbiva

 

ali se i dalje ceka. slucaj je proslijedjen u rekordnom roku kako bi se pokrenuo pravni postupak PROTIV mog muza, a sad kad treba ponistiti, nikako da to obave.

i onda da covjek vjeruje u sustav?!?!

 

ovo je za poludit, za objaviti svugdje i svagjde, kraj svake ZABA-ine reklame, samo kad bi imalo ikakve koristi...

ali nazalost, nikog nije briga

 

i tako mi cekamo

da konacno ne moramo posudjivati za hranu :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SVE U MEDIJE!!!!!

 

Da ste kojim slučajem tako vi zavlačili banku, već bi dobili od banke kazenu prijavu, opomenu pred tužbu, nekakav pokušaj administrativne zabrane, troškove javnog bilježnika, 10 telefonskih poziva (ne)ljubazne bankovne službenice, poziv pravnika iz banke, i poziv vašoj obitelji.

 

Nego sada vi njih ovim redom. Prijavite ih policiji, državnom odvjetništvu, udruzi banaka, udruzi Potrošač (e ovi će jedva dočekati ovu priču!!!), HNB-u, Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu finacija.

 

Uz sve ovo uputite im odštetni zahtjev na bar tisuću kuna za izgubljeno vrijeme, psihičke boli, strahove, izgubljenu dobit....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

saska7 je napisao:

 

 

jos je najgora stvar sto mu poslodavac ne dopusta primanje place preko druge banke. iako je izbor banke pravo posloprimca...

 

ne bi ni imali nista s tom bankom da nije poslodavac takva pi...

:-x

 

potražite malo na ovom portalu postove koji se odnose na uvjetovanje poslodavca da djelatnik prima plaću u točno određenoj banci.

To nije u skladu s niti jednim Zakonom.

Vaš suprug ima pravo primati plaću na banku koju on izabere!!!

Ja osobno sam to uspjela!!

Nemojte posustati :vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

ozbiljno pitam

imate li savjet?

 

naime prica jos uvijek nije gotova. od mojeg zadnjeg posta prije gotovo 4tj stvar se nije pomaknula milimetar

nakon tjedan dana ganjanja i zavlacenja od strane pravnika sad je prica zapela u samoj administraciji banke

 

stav banke se nije promijenio - u procesu je. "znate, mi sad retrogradno provodimo vase transakcije kako ne bi bilo nigdje tragova (?!?!) o ovome kako vi ne bi imali problema ni razloga biti na nasim crnim listama..."

 

dakle, zbog pogreske u kreditnom uredu, pogreske koja ninakoji nacin nije vezana uz njega, MOJ MUZ JE ZAVRSIO NA CRNOJ LISTI i pri tome vec 5 PLACA ne moze dici sa svog racuna!!!! :-o

 

vise nemam snage ljutiti se. zavrsila sam kod psihologa jer ne mogu vise, a o posljedicama doma da i ne pricam

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba organizirati barikade u Ilici, dva bunkera ispred Markova Trga, nekoliko barikada na Trgu bana Jelačića.

Potrebno je organizirati masu, prikupiti oružje i municiju, hranu, vodu i deke organizirati na nekoliko mjesta, sustav veza osigurati preko mobilnih mreža.

U zapovjedni lanac uključiti istaknute pojedince u borbi za ljudska i neljudska prava. Parole pisati po svim značajnijim fasada, a transparente staviti na našiljene kolce (u slučaju da nestane municije trebamo imati zamjensko oružje!).

 

Ustanimo zemaljsko roblje, stiže REVOLUCIJAAAA! :glavomozid::fajter::idemo::sklanjaj::buljoki::vjeruj::zli::azdaja::megafon::poguzi:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predan je zahtjev za pismenim obrazlozenjem kako zasto kad gdje i kojom logikom cijela prica traje vec preko 4mj jer je na svim instancama banke do kojih je MM dosao od 15.8. do prije 2 dana odgovor isti "evo, upravo sam pregledao/la sve papire i transakcije vezane uz vas problem...da da, sve mi je poznato i sada je sve sredjeno. u najkracem mogucem roku/u slijedeca 24h, sve bi trebalo biti na vasem racunu"

stanje je 9,95kn umjesto 5 placa!!!! :-o

ukoliko danas ne stigne pismeno obrazlozenje MM krece sa tuzbom i medijima i svim ostalim raspolozivim agresivnim sredstvima.

 

razumijem njegovu logiku u kojoj smo mi mali, minijaturni, a ZABA je mastodont koji moze iskopati bilo sto i reci da nismo u pravu, ali ne mogu vise ovo podnositi

 

zao mi je sto nemam zapisane sve njegove odlaske u banku i nase svadje kako bi ih mogli tuziti i za nanesenu psihicku bol, izgubljeno vrieme, dobit i sl...

nisam pravnik, ali sad cemo kod obiteljskog na savjetovanje i kad nece lijepo, sa molbama i povjerenjem morat cemo ovak..jos uvijek se nadam da ce to biti mirno sredjeno, ali.. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemojte me krivo shvatiti, ali umjesto da piskatrate po Legalisu, mogli ste već na 78 adresa poslati mailove, pisma, preslike dokumenata.

Već ste oprije koji mjesec mogli biti na TV-u, novinama, radiju.

Već ste mogli imati svoje plaće na računu.

Već ste mogli mirno spavati.

Već ste mogli napravit još jedno dijete!

 

8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

da imam ijedan dokument doma mislite da ne bi vec izaslo u svim novinama?!?!

 

poanta je da sam ja bijesna jer su svi dokumenti predani i zadrzani u banci a mm nije nikad trazio ni cinio kopije za svoju evidenciju (naivac dobronamjerni)

 

nakon predane zalbe/zahtjeva za pismenim ocitanjem zasto i kako to tako dugo traje sad se izvlace u banci da bi sve bilo rijeseno prije nekoliko dana(!!!!?!?) da nije taj papir predan, ali ovako moraju jos tko zna sto dokumentirati...tako da sad brojimo ŠESTI mjesec bez njegove place.

uglavnom, zataskavaju stvar sa izlikom da njemu izlaze u susret time sto retrogradno provode sve transakcije

 

postari su kao i obicno spori do boli pa ono sto je poslano kao hitno preporuceno od savske do kvatrica stize tjedan dana :-o (3 radna dana ne ukljucujuci dan slanja, a poslano je u srijedu)

i tak

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

necete vjeroavati!!!

 

prica jos uvijek nije gotova!

uz milion peripetija, obracanja na razne strane - novinarima, hanfi, udruzi potrosaca, razlicitih pokusaja da se na legalan nacin dodje do novaca zadnji zakljucak je :

- da je cca 50ak ljudi osteceno u toj poslovnici malverzacijama nekih njihovih zaposlenika

- pokrenut je sudski postupak PROTIV tih istih (trenutan otkaz su dobili) i za rjesenje konkretnih novcanih problema ostecenih

- zakljucen postupak nagodbom o naknadi stete ostecenima koja je postala vazeca (ja mislim da je to pravi termin) 1.5. a pravomocna 15 dana kasnije jer se nitko nije zalio ZA KOJU NISMO DOBILI NIKAKAV PISMENI DOKAZ!!! i ciji zakljucak obavezuje banku da u roku od 30 dana isplati prema rjesenju novce na racune ostecenih...

 

naravno, novaca niotkud, nitko ne zna tocno sto se dogadja, a ja ko magarac hodam po kuci i pitam se kakva je to pravda i drzava koja dopusta ovakvo maltertiranje...

 

da ne pricam o tome da sam 45 dana pred terminom trudnoce, moram srediti milion stvari za koje mi trebaju novci (naravno) a ZABA samo obecaje :palacdolje::place:

 

morala sam se pozaliti jer vise fakat nemam zivaca ni snage. valjda na to i racunaju :-(

 

eto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

da se meni dogodi ovakva stvar ja bi trazio naknadu stete i naknadu za sramocenje.Kad mi napravimo minus onda nas deru kamatama,kad si duzan ratu kredita sjedaju na racun bez problema i nema nikad nikakve greske.

Moj savjet:Uzmi odvjetnika i trazi naknadu,ne mozes izgubit nista i naravno u novine i tv definitivno ih treba dat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

jos uvijek nista. naravno da su sad i odvjetnici u igri..ali jos uvijek stvar stoji na mjestu. u 8mj obecali su isplatiti novce koje su ukrali i naknadu stete u visini od 100% od onoga sto su uzeli i naravno da nisu.

osim toga, racun je u 9mj ponovno blokiran, opet ista prica . kreditni ured si je uzeo nesto sto mu ne pripada, dovjetnik ganjao ured, trazio odblokiravanje racuna, milion puta bio setan banka-sud-banka-papiri-banka, svaki put nesto novo...racun je ovaj tjedan odblokiran, ali zadnjih 5 placa su opet ukrali...

 

i sta da radimo?

ne daju niti jedan je..ni papir van, nemamo vise kome ista reci, imamo 2 djece i zivimo na porodiljnoj naknadi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova gore priča je duga i moram napomenuti da nisam proučio detalje. Samo nekoliko općenitih napomena:

 

Nikakva odluka i dokument ne može postati pravomoćan prije nego što je dostavljen zainteresiranoj stranci na koju se odnosi, osim u posebnom slučaju kad stranka izbjegava primiti dokument ili joj se ne može uručiti, pa se onda na odgovarajući način javno objavljuje.

 

Ne razumijem se baš u Zakon o trgovačkim društvima, obvezne odnose itd., ali koliko znam, odgovorna osoba pravne osobe (direktor) može biti i osobno tužena i snositi kaznenu i materijalnu odgovornost za štetu koja je nanesena nekome tko posluje s društvom gdje je dotični direktor.

 

Te odredbe se u praksi primjenjuju malo i nikad, a odgovorne osobe izbjegavaju odgovornost u pravilu tako da pažljivo i vješto paze da ne budu informirane ("nisam znao") o osjetljivim stvarima, ili da se barem ne može dokazati da su bile informirane.

 

Zato Vam predlažem da uputite kratki i pristojni dopis glavnom direktoru banke (s povratnicom!) u kojem ćete u bitnome opisati situaciju, upozoriti ga da za sve što će se događati nakon primitka dopisa smatrate isključivo njega osobno odgovornim i da ćete naknadu štete tražiti iz njegove osobne imovine. Također mu dajte do znanja da od tog trenutka prihvaćate komunikaciju isključivo s njim osobno kao jedinom odgovornom osobom i da ćete ignorirati niže rangirane osobe zbog očigledne neodgovornosti, nesposobnosti i nedostatka ovlaštenja u dosadašnjem postupanju. Dajte mu rok da poduzme što treba (recimo 15 dana) i nakon toga ga bez ikakve zadrške tužite za sav novac uvećan za zakonske kamate i neizravne troškove.

 

Ovo je samo nestručni savjet, svakako se savjetujte s odvjetnikom u vezi ove mogućnosti. I dopis će imati bolji učinak ako dopis pošalje odvjetnik u vaše ime.

 

I nedajte se impresionirati veličinom banke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jos uvijek nis...

ma ..nije nis, osim one velike 0 na racunu umjesto 5 placa.

danas smo dobili ispis transakcija zadnja 3mj i vide se sve uplacene place i uredno su skinute s racuna, ali nema objasnjenja kamo i zasto - samo pise BEZGOTOVINSKA TRANSAKCIJA...i neka njihova sifra.

 

jel postoji tu neki bankar mozda slucajno koji bi mi znao objasniti taj pojam i dati ideju kamo nestaju ti novci?!?)=#)

 

sto se dopisa tice, vec tjedan dana se ganjamo sa odvjetnikom i nikako da se nadjemo da nam to napise i posalje (ako je moguce) direktoru banke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijela ova priča je žalosna i pomalo nevjerovatna.

 

Napišite šifru bezgotovinske transakcije koju navodite.

 

Poslodavac je dužan isplatiti plaću po želji djelatnika:druga banka ili gotovinska isplata (potpuno u zakonskim okvirima).Zbog čega nije tako?Nemojte samo reći da poslodavac ne želi!

 

Zašto čekate na slanje dopisa? Otiđite u banku i tražite razgovor sa odgovornom osobom-direktorom, ako treba najavite se i ugovorite termin telefonski.Ne može Vas odbiti, Vi ste klijen banke.Pravna služba banke sve ovo do sada rečeno tolerira?Puno je kontradiktornosti ovdje.

 

Reagujte i kod banke i kod poslodavca.Nitko nije nedodirljiv!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pomalo nevjerojatna?! da se ne dogadja meni ne bih vjerovala da je to uopce moguce

 

dobili smo i konacno objasnjenje bezgotovinske transakcije i trenutnog stanja

transakcije se uopce ne mogu provoditi na racunu jer je blokiran.

- blokiran je sudskim rjesenjem br.1. kojim se u korist kreditnog ureda skida placa mm-a - kreditni ured je ukrao novce (budimo iskreni sto se dogodilo), ispricali su se ( :-o:-x ) napisali dopis banci da je njihova greska i odvjetnik je zatrazio da vrate novce mm-u

- u banci su trazili sudsko rjesenje br.2. da kreditni ured nema potrazivanja prema mm-u i dobili ga prije 4mj. i nisu odblokirali racun

- onda su trazili sudsko rjesenje br.3. da mogu odblikorati racun ("gospodjo, jel to onda sve sto trebamo napraviti da dojemo do novaca? da gospodine, kad to stigne sve je sredjeno")

- odblokirali su racun, ali novaca nema

- sad traze sudsko rjesenje br.4. da to sto je mm u sporu sa kreditnim uredom (ono sto je trazio povrat ukradenog) da nema utjecaja na njegovo poslovanje u banci :-o:-?:-x

 

jel primjecujete obrazac?

trebat ce im sudsko rjesenje da dokaze da je to on pa da mm moze onda svoje novce dici, pa da moze korstiti karticu...

 

s obzirom da je prica vec drugi put aktivna prijasnja iskustva su :

- rtlovci su bili tamo i dobili objasnjenje da je sve u postupku i da im ne mogu davati u banci nikave izjave

- potrosac je slao dopis pa su se deraliu banci na mm-a da zasto je to radio jer sad imaju jos dodatne papirologije u pravnim poslovima banke pa nece duze moci do svojih novaca

- a do tih novaca (vrijednost mm-ovih 7!!! placa) jos uvijek nismo dosli

 

jos nismo kontaktirali jedino hanfu i policiju i to ne zato sto ja to ne bih ucinila nego ja ne mogu

 

poslodavac NECE dopustiti da mm dobiva placu preko druge banke, a mm ne smije sad ostati bez posla jer imamo dvoje djece, ja se moram vratiti na posao (jer sa porodiljnom naknadom od 2660kn ne mogu platiti osnovne racune, a da ne pricam o hrani, kreditu isl..) a moja placa nam nije dovoljna iako je veca od mm-ove

 

da nevjerojatno je, ALI SE JOS UVIJEK DOGADJA!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav svima!

Naravno da imam problema sa Zagrebackom bankom, u posljednje vrijeme nitko nije zadovoljan sa njima...

Ukratko trebam pomoc...

Prebacila sam se iz Zagrebacke u PBZ, ali sam morala ostavit racun u Zagrebackoj jer sam ocekivala povrat poreza..

prosli tjedan mi je sjeo povrat poreza i na bankomatu sam odmh podigla vecu svotu i ostavila stotinjak kuna, za svaki slucaj.. Drugi dan sam, htjela podici jos tih sto i zatvorit racun. No kada sam dosla provjeriti na bankomat, stanje na racunu je bila veca svota nego sto sam ocekivala. Nekih 900 kn.. Nisam htjela dizati jer nisam znala o cem se radi, nego sam odmah otisla u prvu poslovnicu.

Dosla sam tamo i zamolila gospodu da mi kaze koliko imam na racunu, jer me ta svota totalno zbunila. Potvrdila je da sam u plusu 900 kn.. Objasnila sam joj da sam dan prije bila na bankomatu podigla skoro cijeli povrat poreza, i da mi je ostalo stotinjak kuna, i pitala je da mi kaze tko je to uplatio.. No potvrdila je da su ti novci od poreza.. Cak su mi kolege na poslu i prijatelji rekli da je nekima sijeo povrat poreza u dva navrata.. pa sam mislila da je to to... Zamolila sam gospodu da mi zatvori racun, jer nema potrebe da bude otvoren.. Dobila sam paipre da sam zatvorila racun i isplatila mi je te novce..

Jucer me zvala gospoda iz Zgrebacke banke, da sam duzna 1000 kn, jer su ustanovili da je bila greska u bankomatu, i uz to otvorili su mi privremeni racun, bez mog znanja, dali oni to smiju???? Ja njima ne planiram vratit novce, iz tog razloga jer to nije moja greska.. Cak nisam ni htjela te novce dignut na bankomatu nego sam otisla u poslovnicu pitat dali su to moji novci, sto je gospoda potvrdila... Dali ima netko iskustva sa time, dali se ja mogu zaliti..?? sto da napravim..

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija