Jump to content

Mirovine


PrEsVeTli

Preporučene objave

Zašto sam ovaj mjesec upravo danas dobio veću mirovinu u iznosu od 212 kuna ???

 

Nisam tražio još uvijek obnovu postupka i još uvijek čekam drugostupanjsko rješenje o hrvi-u 30 % tako da ni na osnovu toga nisam dobio veću mirovinu, a zašto onda ?

 

Nisam dobio nikakvo riješenje o povečanju mirovine ?!

Zna li itko ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zagreb, 8. travnja 2008. Isplata mirovina za ožujak 2008.

 

U četvrtak, 10. travnja 2008., počinje isplata mirovina za ožujak 2008. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

U ovu isplatu bit će, uz povećanje za ožujak, uključena i razlika mirovina za siječanj i veljaču nastala povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. siječnja 2008. godine za 2,55 %, prema Odluci Upravnog vijeća Zavoda od 25. veljače 2008.

IZVOR:HZMO

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav. Ja sam novi i imam nekoliko pitanja za koja bih volio dobiti odgovore, a ne znam kome se obratiti.

 

Imam status hrvatskog branitelja, dragovoljac sam domovinskog rata, i imam status HRVI iz domovinskog rata X skupine sa 20% oštećenja organizma TRAJNO. Godine 2003. otišao sam u invalidsku mirovinu. Bio sam zaposlen u MUP-u od 1991. godine. Zanima me: Imam li pravo na vojnu mirovinu i kako je ostvariti, što znači prevođenje policijskog zvanja u vojno, kako to ostvariti i ima li to kakvog utjecaja na visinu i vrstu mirovine (civilna, vojna ...), osim ovih udjela koje sam dobio, imam li pravo na još kakve dionice kao HRVI, ... molim Vas da me uputite i pomognete u ostvarivanju mojih prava ako ih imam.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao HRVI imaš pravo na dionice iz HFP. možeš nazvati na tel-01-6346-278 i informirati se. javi se u svoj područni ured za obranu i ponesi riješenje sa sobom da bi ti to poslali u HFP. kada zaprime tvoje papire u hfp-u riješenje o dionicama ćeš dobiti u najboljem slučaju nakon 12-16 mjeseci. moj primjer... predao sam papire, zaprimljeni u hfp-u u 11-om mj. 2006-e a evo tek sam ovih dana doznao ( nakon učestalog zivkanja 2-3 puta tjedno ) da trebam dobiti riješenje ovaj mjesec.... naoružaj se živcima i sretno..... ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako da imaš pravo na mirovinu po odredbama ZOPHB. Samim time i prevođenje policijskog zvanja u vojno, pošto imaš ostvaren HRVI, imaš po Pravilniku o izjednačavanju policijskog zvanja u vojni čin, najmanje dva zvanja prema gore što se prevodi u vojno zvanje, a što ima dosta utjecaja na izračun mirovine. Kako to ostvariti? Podneseš zahtjev Kadrovskoj službi PU o određivanju policijskog zvanja kao HRVI, te to dostaviš HZZMO, poradi ponovog izračuna mirovine.

 

Po ovim odredbama ti je trebala ići invalidska mirovina:

Pravo na invalidsku mirovinu (ZOPHB)

 

Članak 15.

 

(1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata kod kojega je nastao trajni gubitak radne sposobnosti (opća nesposobnost za rad) ili kod kojeg je nastala profesionalna nesposobnost za rad kao posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u logoru, bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske ima pravo na invalidsku mirovinu.

 

(2) Ako je opća nesposobnost za rad ili profesionalna nesposobnost za rad djelomično prouzročena ranjavanjem, ozljedom, zatočeništvom, bolesti, pogoršanjem bolesti, odnosno pojavom bolesti zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a djelomično ranjavanjem, ozljedom, bolešću ili pogoršanjem bolesti izvan tih okolnosti, invalidska mirovina određuje se razmjerno utjecaju pojedinih uzroka na invalidnost.

 

(3) Pravo na invalidsku mirovinu ostvaruje se pod uvjetima i na način propisan Zakonom o mirovinskom osiguranju, ako nije ovim Zakonom drukčije određeno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako oni obračunavaju zaostatke mirovine od dana kad si bio na vještačenju u hzmo pa do dana prve mirovine i zanima me dali se dobije samo razlika od bolovanja do mirovine hoću reć bolovanje 2000 kn mirovina koju stoticu gore pa puta kako se piše otprilike devet mjeseci čekanja ispadne oko dvije tisuće baš im jaka lova radio sam kod privatnika prijava na minimalac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija