Jump to content

htv pretplata


anonimno

Preporučene objave

Nemoguce, TV je prijemnik i ne odasilje nikakve signale, ne mogu sa 100% sigurnoscu otkriti da se koristi TV vise oni to rade po nekakvim vanjskim antenama. Meni su bili prije nekoliko godina i isto su govorili da su otkrili postojanje TV uredjaja i kad sam ih pitao da mi pokazu ime tog uredjaja na toj prijavi tamo je doslovno stalo ovo" otkrili smo da imate TV prijemnik uredjajem za otkrivanje TV prijemnika" smijesno i nikad nista nije poslije doslo.

Eto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inkasatori htv-a su posebna sorta mutikasa. Osobno sam bio svjedok kad je inkasator u vise navrata od covjeka trazio da mu plati pa da mu nece prijaviti prijemnik. Naplata htv pretplate je po meni prilicno mutna i ostavlja prostora za malverzacije koje inkasatori koriste. Na kraju krajeva nije li cudno sto je htv pretplata jednina usluga koja se danas jos uvijek pretezno naplacuje putem inkasatora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako stvar dodje do suda onda to ne pali jer postoji zakon o hrt-u koji propisuje placanje pretplate bez obzira jeli se hrt gleda ili ne.

Ali ja ne vidim kako se moze dokazati da netko ima prijemnik. Sve price o "lovcima signala" su gluposti! Tu hrt racuna na postenje gradjana u kombinaciji sa napasnosti inkasatora i to im za sada prolazi. Da nitko ne otvori vrata nijednom inkasatoru mislim da bi stvar bila drugacija...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, kod mene jucer dosao inkasator - kontrolor dok je sin bio sam doma, i na pitanje tko je odgovara: "Evidencija, moramo nesto evidentirati...". Sin kaze nema nikog kod kuće od odraslih, a ovaj ga kumi i moli: "ma otvori samo malo ... ma samo da nesto evidentiramo... ma necu ti nista...". Nije se predstavio, a navaljivao toliko da se mali prestrašio da je neka lopina, pa me zvao na mob. Ja sam skroz puknuo što mi neko tapka oko kuće, ali dok sam došao doma već je zbrisao... ali eto ti njega danas i kao ljubazno meni "aaaa, eto vas, a ja bio jučer...". Naravno da sam poludio skroz i stjero smrada iz dvorišta. Stoji vani i piše nešto (mrmlja...) "ma imate valjda u autu radio..." da nisam čuo, ne bi povjerovao...

 

pozdrav

 

MAG

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uređaj neki, relativni postoji, ali njegova mjerenja se ne mogu upotrijebiti na sudu kao činjenica niti kao dokaz o činjenici.. pitanje je da li bi sud to možda uzeo kao neku indiciju.. Nebitno.. Mene više živcira telefonska pretplata. Plaćam koliko pričam, po njihovoj cijeni ali ne, moramo i pretplatu. Odeš na dva mjeseca negdje, kod kuće te čeka račun od 120kn.. Sve je to politika, zbrojite koliko je to pdv-a za državu. Narod ima vlast kaku je birao ali i kakvu je zaslužio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Već 2 mjeseca mi je pokvaren TV prijemnik (serviser želi naplatiti više od novoga), ali mi inkasator uredno naplačuje pretplatu, predpostavljam da je prijemnik pokvaren zbog učestalog nestajanja električne struje (5-6 puta u toku dana) bojim se i za ostale kućanske aparate.

KAKO PREKINUTI PRETPLATU ZA TV PRIJEMNIK A NIŠTA DRUGO NEMAM INKASATOR MI KAŽE AKO TO NAPRAVI ONDA OSTAJE BEZ 4 KUNE PO DOMAČINSTVU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

negdje sam procitala (mislim, bas na ovom forumu) da se prijamnikom smatra i monitor racunala ako na njega gledate TV. Nije mi jasno kako zakon o HRTu podrzava tu definiciju i kako na sudu to moze proci (jer navodno moze). kako stati na kraj HRT-u? Kupujemo plazme, kucna kina, satelitsku, receivere i sve to skupo placamo samo da ne gledamo sapunice i lose filmove koje nam serviraju. To je mozda nekad imalo smisla kad je HRT bila jedina TV, ali danas pored novih televizija i svega sto nam tehnologija pruza, HRT pretplata je cista pljacka!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MA ljudi ne plaćate po televiziji pretplatu nego za korištenje mreže, antena , kabela...da nema HTV koji je to sve lijepo postavio i antene i ovo i ono ne bi gledali nista ni slušali ništa jer oni su vlasnici tih čuda antena itd. Tako i HT. E sad da su skupi jesu, ali tu im nemrete ništa. Oni bi mogli dobiti sudski nalog ibanuti vam u kuću i vidjeti imate li TV i tada vam zaračunati pretplatu. Ja sam čula da onda imaju pravo kao kaznu naplatiti 3 pretplate i to je to . Nemate što drugo plaćati.

A neka vama zapečati tv i nemojte plaćati pretplatu ako ga ne gledate...a to što gubi 4 kn po domaćinstvu, a bože moj...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a preko kojih antena i mreza gledamo Novu TV, RTL.. satelitske programe? Ako ja kupim televizor da iskljucivo gledam satelitsku TV preko koje to antene HRT ima pravo zaracunati pretplatu? mislim da je tu povredjeno pravo potrosaca. osobno ne gledam TV ni HRT, imam satelitsku i par omiljenih programa; dnevnik nemam potrebe gledati kad do najnovijih vijesti dodjem prije njih... imam odlicno kucno kino za gledanje filmova. I sto sada onda to znaci? Platimo tanjur, receiver, platimo kucno kino, platimo film, platimo TV i za sve to moramo HRT-u jos platiti to sto televizor hvata njihove programe? Danas jedna peteroclana obitelj ima u prosjeku 3 televizora (dnevni boravak, spavaca soba, djecja soba). Pa zar je u redu da placaju pretplatu za svaki? Da ne spominjem radio? mislim da bi HRT morao naci kompromis sa gradjanima. Vjerujem da HRT je uredio svoj odnos sa RTLom i Novom i da oni skupo placaju koristenje HRTove mreze. Iz tog razloga HRT mora ili znantno pojeftiniti ili ukinuti pretplatu... Zakon o HRT je iz onih dana i svakako ga treba ili promjeniti ili ukinuti. Vremena su se bitno promjenila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima!

Ja znam sljedeći događaj: načelnik općine Primošten S. Petrina,je odbio plaćati pretplatu HRT- u zbog navodno lošeg signala(zapravo on je tvrdio da uopće nema signala, nikakvog),a u međuvremenu je pustio inkasatora u kuću, da vidi staru televiziju, koju mu je ovaj zapečatio i vlasnik (Petrina)ju je potom bacio u smeće na užas inkasatora. HRT ga je tužio na sudu. Što se dogodilo? Dotični gospodin načelnik ima kabelsku, skrivenu, zakamufliranu, (sto ja znam već kako ju je skrio) i na sudu je rekao kako uopće NEMA TELEVIZIJU NITI RADIO, JER NAPROSTO NEMA SIGNALA. Sud je(Općinski u Šibeniku,pravi presedan , nema što), odlučio da NE MORA plaćati pristojbu HRT-U. Cijeli slučaj imate u Slobodnoj Dalmaciji od siječnja, 15.16-tog, ove godine. Dakle, trik ipak postoji, samo je pitanje imamo li dovoljno zivaca za bacanje starih televizija i cjelokupnu zezanciju, pa tko voli, nek izvoli...moguće je... :-D Sapienti sat

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Anonimno

 

 

 

Plaćane RTV pretplate i parnični postupak

Molim savjet i pomoć!

Od mjeseca studenoga 1999- mjeseca veljače 2004 nisam plaćao RTV pristojbu. Naime u studenom 1999 nakon smrti majke tražio sam od inkasatora da mi zapečati TV jer mi je majka umrla,obećao je da će doći njihov djelatnik za nekoliko dana ali nikada se nije pojavio na vratima. U veljači 2003.godine Općinski sud donosi rješenje o ovrsi na koje sam se žalio i sud u travnju 2004 prihvaća žalbu i upućuje HRTV na parnični postupak. Nitko mi se poslije toga nije javljao. Tijekom 2004 dok sam bio Kanadi došao je poziv za ročište u svrhu naplate neplaćene pristojbe. Kako nisam bio u zemlji supruga jie obavijestila sud da sam odsutan. Prije nekoliko dana ponovno dobivam poziv za ročište. Dali u ovom slučaju nastupa zastara ili u parničnom postupku sud može donijeti presudu na moju štetu. Napominjem da nikada nisam dobio obavijest da RTV pretplata nije plaćena, odnosno da se od mene nešto potražuje. Dali ovdje vrijedi zastarni rok ako je sud stranke uputio na parnični postupak(travanj 2004), a do dana danas nije bilo nikakve rasprave.Smatram da sam u pravu i ne namjeravam platiti tih nekoliko tisuća kuna. Dali na raspravu iči sam ili saa odvjetnikom nisam ni sam pametan. Pomozite!

16:49 9/3/2007

 

 

prebaceno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, znam da se placa prijemnik, odgovor se odnosio na Veteranov post (vidi gore). Kad pricamo o prijamniku, onda bi i drzavljanin Slovenije trebao placati HRT pretplatu jer ima TV i hvata signal HRT-a! To je glupost koju je HRT 'u ona vremena' stavila crno na bijelo i to jos uvijek stoji. Na istom prijamniku gledamo i RTL i Novu i ostale televizije. TV mozemo na koncu gledati i preko racunala; sto to znaci, da onda po definiciji prijamnika i racunalo spada u prijamnik? Opet, ako placamo antene, kako kaze Veteran, koje je HRT tako lijepo postavio... onda je logicno da RTL i Nova i ostali imaju neki deal sa HRTom i onda ima smisla ako mi nesto placamo da bi NAS prijamnik emitirao njihove programe. No, ako placamo samo prijamnik, to onda nema smisla...opet kazem, kupim sva cuda za bolji signal i kupim skupi prijamnik; taj prijamnik je moj i samo moj i niciji vise, a JA, vlasnik i korisnik, odlucujem sto cu na njemu gledati, kao i sa satelitskom. Ako hocete neki poseban program, morate platiti; ako ne platite jednostavno ga ne mozete 'hvatati'. To sto moj TV hvata HRT program, nije moj problem i to ne znaci da moram platiti taj program. Korisnik mora imati PRAVO odluciti da li zeli gledati HRT program, a HRT bi trebala to urediti kao sto su to odredile i satelitske TV. Hoces gledati, plati! Ako ne platis, nema signala! No, nemoj mi naplacivati nesto sto ne mogu dokazati da ne gledam samo zato jer TV osim ostalih hvata i HRT program. Zakon o HRT jednostavno vise ne stoji i spada u onu grupu lose definiranih zakona koji su doneseni iskljucivo zato da uzmu novce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok! Prodajte ili poklonite nekom serviseru TV i nek vam za to da potvrdu.Tu potvrdu odnesite u odjel pretplate i elegantno odjavite televizor.Pečačenje televizora je čista ####ona i još jedna pljačka. Kaj se tiče monopolista ELEKTRE obratite se udruzi za zaštitu potrošača i uz njihovu pomoć tužite elektru te animirajte za to i ostale susjede koje elektra oštečuje.sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok svima ogorčenima i potlačenima! Zakon o haraču izglasali su saborski zastupnici,pa ga oni mogu i promjeniti.Izborna je godina pa je to najbolje vrijeme za akciju.Kad ste god u mogućnosti postavite pitanje o tome čelnicima stranaka pa tko se od njih izjasni da će ukinuti tu tlaku,ako dođe na vlast poklonite mu svoj glas.Potom se nadajte pozitivnom rješenju tog problema , no ne zaboravite narodnu izreku POLITIKA JE KURVA /PROSTITUTKA/uz moje poštovanje i ispriku lahkim ženama.Nemojmo biti krave muzare,ovce za šišanje,stoka sitnog zuba i dignimo svoj glas pa i do građanskog neposluha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada bismo bili složni npr "slučaj karlovačke pivovare". Složnost i odanost čovjeku koji je nevin stradao dok drugi maste brkove od dobiti bila bi jedna jedina

 

--- samo jedan dan iz protesta ne kupiti karlovačko pivo---

 

ma samo taj jedan prokleti dan zar je to tako teško

 

kada bi otkazivali kupnju i sl. odgovarali na ostale probleme ma nama bi cvjetale ruže pored takvog mora i takve zemlje mi živimo gore od meksičkih sapunicama.....

ma dajte se pokrenite tko će propas za jedan dan ako ne pijemo karlovačko pivo..... i tako dalje nisu nas oni birali mi njih biramo samo neznamo tko je kome dao koliko glasova izbori ili Dora tak je kod nas sve isto (čista sapunica) mogli bismo i snimiti neki film pa zaradit nešto, a lijepa naša nek raste šikara, zar oni koji su u zatvoru ne mogu sebi sami obrađivati zemlju da se prehrane.........

 

proljeće je budite se kasno je ....... :-o:-o:-o:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Nažalost ne postoji vie mogućnost odjave prijemnika putem inkasatora uz raznu potvrdu (neispravan,bez el.energije ,trajna odjava isl.)Za presatanak plačanja pristojbe dobivate pisanu potvrdu od strane inkasatora ili HRT koji svokjeručno popunjavate kod javnog bilježnika te se u istoj obvezujete da čete nakon odjave prijemnika u svako doba dozvoliti odgovornoj osobi HRT uvid u posjedovanje prijemnika u vašim prostorima i to bez sudskog naloga.Bez toga nema odjave odnosno prestanka plačanja pristojbe.Ukoliko pristanete na potpisivanje takovog dokumenta a odgovornoj osobi ne dozvolite uvid u posjedovanje eventualno novog prijemnika HRT vas automatski nastavlja teretiti odnosno započinje s novim mjesečnim pretpaltama htjeli vi ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A što u slučaju trgovine koja je registrirana za prodaju audio-video i ostalog, ali uopće nema audio-video nego samo ono "ostalo"???

 

Dakle, niti jedan TV ili bilo kakav drugi prijamnik ne postoji izložen ili bilo kako drugačije?

 

Pristojba se NE plaća od 2004.g., ali tek je sad došlo riješenje o ovrsi i to samo za prva tri mjeseca OVE godine???

 

Pretpostavljam da su i oni svjesni da je za ovo ostalo nastupila zastara....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu ti popuš...

Niti jedan inkasator ili kontrolor ne smiju ući na vaš posjed, kuću, stan, bez naloga i pratnje službenih osoba ( policije ). Dakle jedino uz vaš pristanak. I na tu foru cimaju loosere. Ne postoji način da vas privoli da priznate ili platite bilo što. Nikada do sada niti jedan policajac u mojoj županiji nije išao u pratnju zbog pretplate, jer niti jedan sudac nije izdao nalog za pretres zbog neplaćanja pretplate. Dakle, za sada nema straha. Zakon je na našoj strani. A HRT pokušava na viku provesti nekakve labave zakone. Postoji rupa i možete se bez problema služiti njome. Ja sam dva kontrolora otjerao iz dvorišta. Prijetili su mi famoznim uređajem, a samo sam im rekao neka slobodno rade što žele. Jer znam da muljaju i verbalno će pokušati sve da vas navuku. Ali nemaju baš čvrste zakonske osnove za to. Osim ako vas zavidni susjed prijavi. Ali ni tada nemaju baš neke osnove. Susjed može insinuirati bilo što. Dok nema sudskog naloga, ne padajte na fore!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam putem e-maila postavio pitanje HRT-u o regularnosti plaćanja pretplate i evo odgovora: Poštovani,

RTV pristojba se plaća temeljem Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (NN br. 25/03.)

Sukladno odredbi čl.53. navedenog zakona, vlasnik prijamnika za primanje radijskog i televizijskog programa je DUŽAN plaćati pristojbu, do odjave (u slučaju njegova uništenja, trajne ili privremene neupotrebljivosti), odnosno do prijenosa na novog vlasnika-korisnika, koji nastavlja plaćati rtv-pristojbu.

 

Odjava se obavlja na način opisan u Zahtjevu - izjavi, koji smo Vam poslali uz odgovor na Vaše prvo pismo.

 

Za sada nema nikakve zakonske mogućnosti odjave samoga plaćanja RTV pristojbe.

 

S poštovanjem

 

Ja smatram da treba Ustavnom sudu podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti ove odredbe u pogledu ustavne odredbe o nepovredivosti vlasništva kao jednoj od najviših ustavnih vrednota. Smatram da je tu povrijeđeno moje vlasništvo kad ja moram nekome plaćati dadžbine zato što sam vlasnik određene stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da vam malo pomognem oko pretplate!

 

"Vlasnik kojem je propašću prijemnika prestalo pravo vlasništva nad istim temeljem odredbe čl. 169. st. 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, ne može biti u obvezi plačanja pristojbe u smislu čl. 53. zakona o HRT-u, unatoč činjenici da nije podnio pismeni zahtjev za odjavu prijemnika u skladu s odredbom čl. 8. odluke o načinu ubiranja radijske i TV pristojbe. "

 

Županijski sud u Varaždinu, Gž-1343/06-2 od 29.06.2006.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče odjave prijamnika to možete učiniti tako što :

1. Napisati ćete kratku izjavu o tome zašto želite odjaviti prijemnik i gdje ćete ga pohraniti nakon odjave.

2. Podatke o tome na koji broj i kome trebate poslati faksom Izjavu koju ste napisali, trebali bi pronaći na odresku koji Vam donese inksator.

3. Nemojte se zabuniti pa odjaviti samo TV prijamnik jer u toj pristojbi plaćate također i radio prijemnik koji se nalazi u kući tako kad budete odjavljivali TV napišite i radio prijemnik. Meni se to dogodilo da sam odjavila TV prijamnik i onda mi je slijedeći mjesec stigao račun za radio.

 

Pozdrav! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ista stvar je bila i nama...jadnoj staroj baki su rekli da su snimili nekakvim uređajem emitiranje nekakvih valova i da moramo plaćati pretplatu. Ona je otvorila vrata, sreća ja sam bila tu. Pokušao nam je naplatiti za 3 godine poprilično dug račun. samo sam ga pogledala...na to je počeo smanjivati račun na pola, pa na četvrtinu dok ga niam pitala da mi da iskaznicu i broj telefona di radi...brzinom se pokupio nudeći broj mobitela...svašta!!!!! Poslije sam zvala i ustanovila da na teren taj dan nije nitko od njihovih izlazio!! Eto kakvih ljudi ima - iskoristili bi starce!!

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani ,

mislim da s riječi treba prijeći na djela :

 

" HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA

 

Zakonodavac je predvidio da sve fizičke i pravne osobe u Hrvatskoj koje posjeduju televizor moraju plaćati pretplatu Hrvatskoj radioteleviziji. Budući se na teritoriju Republike Hrvatske osim HTV-a mogu gledati najmanje 2 nacionalna tv programa i razni lokalni tv programi putem zemaljske antene i više stotina satelitskih programa neophodno je promijeniti zakonsku odredbu koja obavezuje plaćanje pretplate HTV-u samim posjedovanjem TV prijemnika. Time se ograničava ustavom garantirana sloboda na pristup informacijama, jer sami posjed TV prijemnika nameće obavezu plaćanja pristojbe HRT-u. Naime Hrvatska televizija treba kodirati svoj signal koji emitira tako da ga ne mogu gledati posjednici tv prijemnika bez uređaja za dekodiranje i plaćanja pretplate, što je tehnološki moguće kao što to čine mnogi satelitski kanali koji naplaćuju naknadu za gledanje.

 

Demokratska akcija se energično zalaže za ukidanje obaveze plaćanja tv pretplate samim posjedovanjem tv prijemnika. Samo oni posjednici tv prijemnika koji zaista žele gledati programe HRT-a imaju obavezu plaćanja naknade, a na HRT-u da onemogući gledanje svojih programa onima koji nisu pretplatnici HRT-a.

 

Pored toga Hrvatskom radiotelevizijom ne upravlja javnost, nego od politike delegiranih 11 apostola u formi takozvanog Programskog vijeća HRT-a, koji ni na koji način ne predstavljaju hrvatsku javnost. Time je Republika Hrvatska jedna od posljednjih zemalja u Europi koja još uvijek ima „državnu televiziju”, koju još k tome prisilno financiraju njezini građani i pravne osobe. Kada bi HRT bio zaista servis građana, čije organe upravljanja bi imenovali direktno izabrani predstavnici javnosti, onda bi se moglo govoriti o HRT kao javnoj instituciji. Ovakav HRT je posredno servis političkih stranaka i interesnih lobija i služi uglavnom njihovim ciljevima. Zadnji reizbor organa upravljanja HRT-a je to zorno pokazao. Čak je došlo i do fizičkih razračunavanja zbog sukoba interesnih klanova.

 

Građanska akcija poziva sve građane koji misle da je nepravedno nasilnim putem ubirati tv pretplatu samo zbog posjedovanja tv prijemnika koji se koristi za gledanje ostalih tv programa koji ne naplaćuju pretplatu (tv nova, RTL, razni lokalni i satelitski programi) da se kao delegati prijave. Ne smijemo dozvoliti da kroz HTV pretplatu političari nasilno uzimaju naš novac i koriste ga protiv nas. "

 

" Krenuo je Portal udruge Gradanska akcija i dostupan je na adresi

 

www.gradjanska-akcija.org

 

Preporucamo svima onima koji su nezadovoljni drustveno-politickim stanjem u Hrvatskoj i traze alternativna rjesenja da posjete gore navedeni portal.

JURIS PROTECTA "

 

Svima želim odlično zdravlje !

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Anonimno je napisao:

Oni bi mogli dobiti sudski nalog ibanuti vam u kuću i vidjeti imate li TV

 

smatram da i ako dobiju sudski nalog , ti ih ne moraš pustiti ako si sam doma. Ima jedan članak zakona (ne znam kojeg - ali ga probajte guglati)

 

Članak 34

dom je nepovrediv. pravo stanara je da on ili njegova zastupnika i OBAVEZNO dva svjedoka budu nazočni pri pretraživanju doma ili drugog prostora radi .....

 

dakle ako smo sami doma ne moramo ih pustiti, jer danas ima toliko pljačkih i lažnih prestavljanja da mi ne pada na pamet pustiti stranca u stan ili kuću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimno je napisao:

Oni bi mogli dobiti sudski nalog ibanuti vam u kuću i vidjeti imate li TV

 

evo našla sam cijeli članak

 

U skladu s uvjetima što ih predviđa zakon, redarstvene vlasti mogu i bez sudskog naloga ili privole držatelja stana ući u dom ili prostorije te izvršiti pretragu bez nazočnosti svjedoka, ako je to neophodno radi izvršenja naloga o uhićenju ili radi hvatanja počinitelja kaznenog djela odnosno otklanjanja ozbiljne opasnosti po život i zdravlje ljudi ili imovinu većeg opsega.

 

Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najgorije je što isto plaća onaj sa primanjima od 1000 kuna , i onaj sa 10 000 kuna.

Moja svekrva živi od 1000 kuna obiteljske mirovine 500 kuna socijalne pomoći i dječjeg doplatka (za dvije kćeri srednjoškolke) Pisala je Hrt da ju osobodne pretplate jer je samohrana majka dvoje djece te da nema primanja za normalan život. Na što je dobila odgovor da ona ima mirovinu od 1000 kuna i da MORA plačati.

Dakle , ako si siromah tj. nemaš primanje prosječne plače - nemoraš imati ni tv ni radio.

Žalosno je što kako se navodi da je to naknada za tv prijemnik ili porez na njegovo posjedovanje. Pa koji zakon dozvoljava da platiš u godinu dana vrijednost

za određenu stvar kolika je u biti i njegova kupovna cijena ako se uzme da 78*12=936 . To je lov u mutnome. istina zakon postoji, ali trebale bi biti kategorije - umirovljenici, ljudi na socijalnoj pomoći.. Normalno da mora biti pretplata kad imaju velike plaće. a program im nije za pohvaliti i toliko se pogrešaka dešava, istina je ljudi smo i griješimo, ali što bi bilo kad bi ja u trgovini vratila pokrešan iznos novca ili slične stvari.

Moja plaća je bila 2000 kuna , skupa sa putnim troškom - pa gdje je ona od prosječne plaće.

Mislim da bi država trebala po tom pitanju nešto poduzeti....

obečali su ukidanje pretplate ali ništa od toga.

ako je to porez na tv , onda bi to trebalo isto ući u poreznu olakšiću :9

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, molim vas za savjet.

Par dana prije nove godine smo preselili u stan sto smo si dogradili do kuće mojih roditelja. Tv smo stavili tek u 1 mjesecu budući da sam još radio po kući, nisam još ni postavio bio antenu niti uticnice. Prije par dana su došli neki iz HRT kontrole te su supruzi uvalili da moramo platiti račun za 12 i 1 mjesec RTV pretplatu, ona mi je rekla da to moramo platiti odmah, a da će nam kasnije dolazit uplatnice. Ja još nisam ništa platio i danas me nazove taj kontrolor da moram platiti to odmah i dostaviti mu potvrdu o uplati jer on mora poslati zapisnik u zg. E sad mene ljuti to sto mi hoće naplatiti 12 mj. kad ja još nisam koristio tv. Niti neki dan kad su bili tu oni nisu vidjeli televiziju, i na onom svom obrascu su napravili prijavu tv uredaja, naveli su marku vivax i broj uređaja premda ja uopće nemam tv vivax. Jos mi supruga kaže da su htjeli naplatiti i 11 mj.

Sad ja njemu kažem koju ste vi televiziju vidjeli u kući, kaže on da im je žena rekla da imamo tu tel., i kaže mi da smo mi bili dužni prijaviti uređaj a kako nismo da mi oni mogu naplatiti 6 mj. unazad. Šta je najgore ona je njima nešto potpisala ali po meni to ništa ne vrijedi jer mi nemamo taj uređaj koji ja upisan.

Na straznjoj strani te njihove prijave piše da se svaki neprijavljeni prijemnik mora prijaviti u roku od 30 dana od nabave, a pretplata se naplaćuje od prvog sljedećeg mjeseca od nabave. E sad, ja imam tv koji sam nabavio puno prije, imam racun od 9 mj. i kako da ja dokazem da sam ga stavio u upotrebu tek u 1 mjesecu ove godine, budući da sam ja mislio sada sam prijavit uređaj, jer kako vidim po njima, imam rok od 30 dana. Ako ne platim ove račune on će poslat zapisnik u HRT, koji su njihovi sljedeći koraci???

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija