Jump to content

II mirovinski stup


Hanza

Preporučene objave

Hanza je napisao:

Izgleda da se ukida odlukom vlade! Baš me zanima gdje če završiti sredstva sa računa branitelja koji su otišli u mirovinu!

Ako ste mislili na sredstva koja su neki branitelji prije odlaska u mirovinu uplatili u drugi stup tada je odgovor jednostavan: ta su sredstva poodavno popušena... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada je se provodila mirovinsaka reforma iz prvog stupa je se izdvojilo 5% i dalo fondovima na upravljanje.Nije se povećalo izdvajanje za drugi stup nego je ono ostalo isto. Kada odeš u mirovinu po zakonu o pravima hr.branitelja, mirovina se isplaćuje iz fonda međugeneracijske solidarnosti a ako nema dovoljno novca u fondu onda ga osigurava država iz proračuna.Nakon odlaska u mirovinu sredstva koja se nalaze na ročunu u fondu koji upravlja s drugim stupom se prebacuju u fond međugeneracijske solidarnosti i ti mirovinu dobijaš u jednom djelu.Najviše koristi od tih 5% imaju fondovi i menadžeri koji upravljaju tim fondovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija