Jump to content

podjela imovine


slavonka-k

Preporučene objave

Za početak pozdrav onima koji ovo čitaju..

Jako sam razočarana i neznam kako uopće da počmem o onom što me muči..tako da ću odmah reći u čemu je stvar..Prije pola godine sam se rastala i od bivšeg supruga sam otišla samo sa osobnim stvarima koje mi je jedva dao i to u cnim vrećama za smeće (nevjerovatno al istinito)svari koje smo stekli u braku je samo auto koji glasi na moje ime koji sam ja kupila na kredit u vremenu kad on nije radio i jedna vrijednost oko 1000,00eura i koju smo dobili kao poklon u svatovima (od mojih roditelja) a ostalo su sitnice koje smo zajedno kupili(štednjak,zamrzivač,kućno kino,digitalac i itd..). Od tih svih stvari htjela sam samo sliku..Kad sam odlazila od njega nisam htjela ništa nositi iz kuće s namjerom da se lijepo dogovorimo (što nismo)tako da je to sve ostalo njemu a meni samo moje osobne stvari.Napominjem da u 3 godine bračnog života on ima samo 6 mjeseci radnog staža a ja 3g radnog staža,što znači da sam ga ja praktički uzdržavala.I sad me zanima što bi se dogodilo kad bi pokrenila sudski postupak u vezi podjele tih stvari?On želi da u tom iznosu koji ja njemu moram platiti (kao pola-pola)da mu se odbije 25 mjeseci plaćanja alimentacije u iznosu od 800,00kn koje sad plaća.

Bila bih zahvalna ako bi me imao tko posavjetovat što da radim..Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, trampe za alimentaciju Vam sudovi ne priznaju. Alimentacija je pravo djeteta i ne moze se mijenjati za uplate bilo cega bilo kome drugome osim za potrebe djeteta, dakle, ako je placanje duznost oca, on mora podmirivati u jednakim mjesecnim iznosima koje mu je odredio sud, a to moze ciniti na Vas racun ili Vama na ruke uz potvrdu koju cete mu Vi svaki mjesec izdati..

Vi mozete napraviti neki dogovor, cak i ugovor, da cete Vi otplacivati nesto iducih x mjeseci u x iznosu sto mozda i nije Vasa obveza. Tako ce Vas bivsi redovito uplacivati alimentaciju alimentaciju, on ce biti pokriven, a vi cete izvrsiti svoj dogovor s njim i isplatiti neki iznos njemu time sto ce on biti oslobodjen placanja obveze po tom kreditu ili cemu vec jer cete ga otplacivati iznosom koji Vam on uplacuje na ime alimentacije.

Vec sam puno puta naglasio na forumu, trgovanje sa alimentacijama pred sudom je jako skakljiva stvar. Sudovi to ne vole jer se dira direktno u djetetovo pravo na uzdrzavanje. Zato je i sve podjeljeno tijekom brakorazvoda (brakorazvod, dodjela prava jednom roditelju da dijete zivi s njim/njom, i susreti za roditelja s kojim dijete ne zivi, te na kraju i podjela bracne imovine i zaduzenja).

Sud ce dakle, presuditi kome sto ide, koliko tko mora kome placati na ime mozebitnih nekih potrazivanja nastalih u braku. Sve dogovore koji su izvan toga Vi i Vas bivsi suprug morate napraviti zasebno i kako sam Vam rekao, niti ne pokusavajte u jednadzbu uvesti alimentaciju (barem ne deklarirajuci je u bilo kojem ugovoru ili sporazumu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedno pitanje :

nositelj sam stanarskog prava na stan odnosno vlasnik i plačam kredit za stan. kod razvoda i podjele imovine ja neželim prodavati stan želim biti u svom pola posjeda i želim svoj dio prepisati djeci s tim da imam pravo uživanja dok sam živ,što supruga može sa svojom polovicom ? jel može nekome prodati pola stana ,mislim da bi bilo krajnje žalosno da bolesnik i HRVI mora prodavati i svoj dio stana radi nekog prava supruge i time bi me dovela da izgubimo sve što smo trebali ostaviti našoj djeci.naravno nakon njena odlaska ja plaćam sve i kredite,režije,brinem se o stanu a ona kaže nema novaca !nevidim razloga da neživi u svom polovićnom djelu i zajedno otplačujemo zajedničke kredite i režije o potrošnji to bi bilo pošteno,ovako samo ja plaćam sve jer sve glasi na mene od kredita do stana i svih računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisi naveo kolika ti je invalidnost.

ako invalidnina pokriva rate kredita tada tvrdi da si kredit otplaćivo invalidninom.(osobna imovina,kao i nasljeđeno)

invalidnina nije bračna stečevina dok plača ili mirovina jesu.

tužbom na sudu traži da se utvrdi zajednička imovin i podjeli.

svoj dio nekretnine daruješ djeci a u darovnom ugovoru se navede da zadržavaš pravo plodouživanja na nekretnini.

ukoliko dođe do sudske prodaje nekretnine plodouživanje ostaje i novom vlasniku i mislim da zbog toga niko nebi htio kupiti takvu nekretninu.

eventualni novi vlasnik zbog plodouživanja nesmije u stan bez tvog odobrenja (dio darovanog stana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

invalidnost ima 30 % hrvi po ptsp. ,invalidninu dobijem ono zasebno od mirovine iznos oko 153 kn. moja rata za otplatu stana je mjesečno oko 200 kn kredit na 30 godina.. zatim otplačujem kredit podignuto 12,5 tisuća eura -zajednički podigli za sređivanje stana na moje ime -otplata 147 eura mjesečno,ja za sad plaćam sve sam i dugove kao i dugove što nisu plačeni računi,struja,voda,plin,komunalije ,neki brzi kredit u PBZ sve je to supruga imala punomoć i lijepo zaglibila u minuse na moje ime... ja se snalazim svakako pomažu mi roditelji,prijatelji i sestra uz sve to još plačam i odvjetnika jer me skroz napada tužbama no njoj to nesmeta jer kaže ona neplaća svog odvjetnika.sad bih zamolio samo pojašnjenje oko tog podjele stana,ja svoj dio darujem recimo djetetu jel onda i ona otplačuje rate kredita za stan kao i održavnje zgrade,plaćanje kredita od 147 eura mjesčno-to mi je jako bitno jer ona sad nemam pojma gdje živi i kod koga no siguran sam da sin pati jer nema svoju slobodu ,nema svoju sobu,svoj laptop internet,svoje igrice ,higijenu kupanje,bavio se sportom igrao nogomet no sad mu je sve oduzeto i smatram da je on sad zlostavljan u biti nema roditeljski dom u kojem je odrastao i to mu sad najviše treba,prijatelji i okolina... zbog toga želim sačuvati stan jer za par godina sin će biti punoljetan i ima pravo odluke s kim želi živjeti.... iako supruga svim raspoloživim snagama pokušava mene prikazati kao negativnog roditelja u biti ona zato i nedopušta djetetu kontakt s menom jer se boji da djete nebi doznalo istinu,a istina je da ga tata voli i pati što nije obitelj na okupu,no on to nezna jer nitko mu to sigurno nije objasnio da koliko trema mamu isto tako treba i tatu..... tata sad po maminim izjavama nikad nije valjao sad samo gleda kako bi ona ispala žrtva zajedno sa djecom...zamislite samo ona uvjetuje da vidim sina uz prisutnos nekoga jer kako bi ona znala o čemu mi pričamo pa to je stvarno bolesno razmišljanje....bake i djedovi su stari i bolesni želja im je vidjeti djecu kako da im to omogučim kad im vlastita kčer niti se javi niti ima kontakt s njima.... :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija